Hogyan, mivel nyugtatjátok/ nyugszik meg gyermeketek, ha már nem kell neki a cumi (v. Nem cumizik-akkor mit csinál)?
Én határozottan annak vagyok a híve, hogy ne szoktassuk a gyereket anyapótlókra (alvós állat, rongy, cumi, stb). Régen rossz, ha olyankor, ha megnyugvást keres, nem az anyja kell neki, hanem a mackója. És sajnos egyáltalán nem ritka eset.
Nálunk ilyen korban a cici vált be, illetve ha felemeltem, magamhoz szorítottam őket, hordozókendőbe tettem. Éjjel hozzám vagy a férjemhez bújtak, ha baj volt, vagy rosszat álmodtak.
ha újabban nem fogadja el a cumit, hadonászik, sír, az nem azt jelenti, hogy a cumival van baj, hanem vele történt valami.
vag hasfájós lett, vagy beteg, vagy túlpörgött, vagy szorongásos
amúgy én alvókendő, macimiegyéb sikeresen barátkoztatom a babám, csak épp egyiket sem alváshoz használja, hanem csak játéknak.
megnyugtatni én mindig felemelem sétálok vele (de ha konkrét oka van a sírásnak, akkor azzal foglalkozok)de ez nálunk ritka, hogy "ok nélkül" sírjon.
A kisfiam nagy " ivóbajnok" volt, egészen 3 éves koráig. Ő sem cumizott, csak 4 hónapos koráig, semmilyen alvós állatka, rongyi nem kellett neki. Ha sírt éjjel, akkor én kellettem neki és a tea. A teát aztán felváltotta a víz, bár én a teát sem ízesítettem soha. Sokszor,ha megébredt, csak kiszolgálta magát a csőrösből, amit bekészítettem neki az ágyba. Soha semmilyen gond nem volt, de neki fontos volt, hogy ihasson éjjel.
Aztán 3,5 éves kora körül zavarni kezdte a pelus éjjel. Mondtam, hogy levehetjük, de akkor nincs ivás éjjel. Attól a naptól nem iszik éjszaka.
Sosem féltem, hogy ha engedek valamit a gyerekemnek, akkor úgy marad. Pl, 1 éves koráig ölben altattam. 2 éves korától mégis egyedül alszik el, a saját ágyában.
Ne félj, hogy állandóan itatod. Csak a szükségleteit elégíted ki. Majd elmúlik ez is, mint minden hasonló "hóbort".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!