Szerintetek elfogadható, ha egy sok éve tartó, szeretetteljes kapcsolatban kiderül, hogy a férj nemzőképtelen, akkor a házaspár közös megegyezéssel kiválasszon valakit, akit a feleség elcsábít és pusztán spermadonorként használ?
vannak érvek ellene és mellette is
Nektek kell tudni meddig mentek el egy babáért ;)
Én vagyok a legelső válaszoló. Ez sima genetikai vizsgálaton derült ki? És onnantól azt mondták az orvosok, h nincs mit tenni? Meg engem nagyon érdekel, h miket szűrnek a spermadonoroknál. Leírod, légyszi?!
Eszembe jutott még valami: gond lehet az, h a "kiválasztott" esetleg beléd szeret és nem csak peteéréskor akar együtt lenni vagy esetleg találkozni. Vagy minden hónapban máás lenne? Az meg elég veszélyes a betegségek szempontjából.. Szerintem jobb "fehéren" csinálni. Vagy nincs ilyen ismerősötök? A nők lapjában volt ez a cikk arról a házaspárról, aki így csinálta, és boldogok :) Nem olvastad?
Egyébként én tudom, h milyen éveket várni a babára (még mindig várok), szóval azt mondom, ha nincs más út, akkor vesd bele magad, csak óvatosan :)
Szia.Én nem biztos,hogy meg tudnám tenni,de nem ítéllek el és inkább mellette vagyok.
A kivitelezés kicsit "nehézkes" lehet,mert lehet,hogy tényleg nem jön össze elsőre,a másik,hogy a párod mennyire tudná feldolgozni ezt.Én lehet nem beszélném át ilyen mélyen vele a dolgokat.Megegyeznék vele,hogy akkor így lesz,ha neki is megfelel és kész.Ő ne is találkozzon a férfivel ill.ne is tudja,hogy mikor történik a dolog,mert lehet csak rágná magát rajta.
Idegen ember lenne,v. azért ismered 1 kicsit?Én a betegségektől tartanék(pl.Aids)De viszont ha adsz/adtok a férjeddel 1 kis kifutást az "elcsábításnak"akkor eseleg el is tudod citálni Aids szűrésre a kiszemeltet.(én nem rövid kapcsolatot szerettem volna a párommal,az igaz,de elmentünk Aids szűrésre)
Viszont ennek elég sok a hátulütője.pl.te bírnád lelkileg,idegileg?És ha mégis véletlenül megtetszik a másik férfi(sosem lehet tudni,bármilyen kicsi is az esély.)Vagy egyetemi buliba mennél és ott "ismerkednél"?
Nem gyerekes? Egy, az hogy az ember valamitnagyon szeretne, pla férjed a babát, mégnem biztos ha megkapja, ugyanúgy fogja gondolni. Még anya is van ilyen, hát még apa. Nem tudod milyen típusú lesz a gyereked, egy idegölő nap után, nem tudhatod nem e merül fel benne, hogy nem is az én gyerekem. Vagy nem vágod a fejéhez, ha esetleg teljesen mást akar a gyereknek.
Kettő: most hogy gondolod, spermát veszel a "jelölttől", elteszed a hűtödbe és alkalmanként fecskendezel magadba. Megha van valami tuti módszered hogyan lehet egyből teherbe esni,oszd meg itt velünk, mert nagyon sokan próbálkoznak évekig. Vagy mégis hoygy képzeled a kivitelezését?
3. Hogyan tájékozódsz a ""jelölt" személyiségéről, genetikai rendellenességeiről?
4. Vettetek lakást távol az otthonoktól de nem telik lombikprogramra?
Hát szerintem ebben az egészben szemernyi komoly dolog nincs. Persze nem tagadom, akár még működhet is. Egyidiótafilmben, de az életben?
Szia
Én azt hiszem tökéletesen meg tudlak érteni, bevallom nem vagyok rá büszke, de az én fejemben is megfordult, hogy így legyen gyerekünk! Aki elítél az nem tudja milyen hosszú éveken át vágyakozni gyerek után, és igenis eljön az az idő, amikor egy nő azt mondja, hogy nem érdekli milyen áron, de gyerek kell! Vágjatok bele én nagyon szorítok! Nekünk sikerült természetes úton, amiért senki egy garast nem adott volna rajtunk kívül:-) bár a sors iróniája, hogy a baba beteg, de sajnos tőlem örökölte nekem van egy csúnya genetikai traszlokációm:-(
Én azt hiszem, ez teljesen elfogatható, és érthető is egyben. Jómagam vállalok is segítséget a témában!
Azért
vállalom, mert egyrészt szeretek segíteni,
ez pedig nagy segítség lehet, másrészt a természetes genetikai
reprodukciós vágy miatt. Tehát kimondottan jó érzés lenne a tudat, hogy
van egy gyerekem valahol, akit szeretve nevelnek, annak ellenére, hogy
jómagam nyilván nem szeretnék senkinek sem a "terhére" lenni, tehát ő
valaki MÁS babája lesz végül is.
Rátaláltam egy érdekes cikkre is
ezzel kapcsolatban:
Szóval
arra gondoltam, vannak ilyen helyzetek az életben, amikor felmerülhet
ennek a létjogosultsága. Ha valaki nem akarja végigjárni a több százezer
forintos költségű procedúrákat (ráadásul mindenféle jogi szabályozásnak
megfelelni), akkor az én ajánlatom egy járható út, megoldás lehet.
Kölcsönös szimpátia azért nyilván egy alapfeltétel :)
Ami még
szintén fontos: nekem megvan a saját életem, de teljesen külön tudom
választani ezt a másiktól! Még az sem jelenthet semmiféle problémát, ha
sikeres "akció" esetén később valaki még egy testvért is szeretne a
babának :)
Inszemináció révén még szerelmeskednünk sem kell ;)
Hello!
Én teljesen egyetértek Veletek. Mi ma tudtuk meg, hogy egy őssejtátültetés után teljesen steril a párom.
Mindent bele, de
honnan győződsz meg arról, hogy a donor egészséges, nem szedett össze ezt-azt eddig? Ha veled elmegy egy gyors numerára, mással hányszor tette meg eddig? Ha meg mindet ki akarod deríteni, tőle tudod megkérdezni csak, az pedig már nem egy gyors kaland. Ciki lenne a nemi életét és a genetikai térképét kikérdezni egy vacsi alatt...
Azért írjátok meg, mi lett, mert nagyon érdekel!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!