Tényleg a 3 gyermek felé megy a tendencia vagy csak én figyelek túlságosan erre?
Mi 3 gyereket szeretnék, eddig 1 van.
Régebben mikor másoknak mondtuk, hogy 3 szeretnénk mindenki nézett ránk nagy szemekkel.
Most viszont úton útfélen, interneten, személyesen is mindenki a környezetemben minimum 3 szeretne.
Bennünk még mindig sok a kérdőjel (anyagiak, lelki és fizikai energiák, türelem, egészség stb lesz-e hozzá?) és ezért vagyok meglepődve, hogy ekkorát fordult a dolog, másokban nincsenek-e kérdőjelek, hogy lehet 3mal bírni, hanem simán rávágják, hogy 3 lesz. :)
Ti hogy látjátok?
Én is csak elvétve ismerek 3 gyerekest, egy része annak is úgy 3 gyerekes, hogy volt kettő az előző házasságból, és akartak közöset is.
Magamon viszont az ellenkezőjét látom annak, amit a kérdés sugall. Nekem mindig 3 volt a tervem (férjemnek is), viszont ahogy elértünk a megvalósítás szakaszát, egyre inkább hajlok arra, hogy 2 legyen. Most az elsőt várjuk, 2 mindenképpen lesz, a férjem is és én is elképzelhetetlennek tartjuk, hogy ne legyen testvére a lányunknak, valószínűleg azért, mert nekünk is van 1-1 tesónk. De minél jobban képes vagyok felnőttként látni a világot, én annál inkább soknak érzek magamnak 3 gyereket. Nem az anyagiak miatt, egyszerűen a pörgésből lenne úgy túl sok.
Egyébként ezt egymástól függetlenül 2 háromgyerekes ismerősömtől is hallottam mostanában, hogy kettővel könnyű volt még, úgy gondolták, hogy sima ügy, jöjjön csak a 3., és az ő érkezésével lett hirtelen nagyon sok és nehéz. Nem bánták meg, csak nem hitték volna, hogy ennyivel több 3 gyerek, mint kettő, ha értitek, mire gondolok (nem anyagiakra). Na, most ha ebbe belegondolok, én is ezt érzem. Aztán ha meglesz már 2, lehet jön még a vágy, nem tudom, de jelenleg esélyesebbnek tartom, hogy megállunk kettőnél, holott évekig háromról beszéltünk. Érdekes, hogy valahogy a férjem is elkezdte így látni, szinte egyszerre kezdtünk el inkább 2 gyerekről beszélni 3 helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!