Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg a 3 gyermek felé megy...

Tényleg a 3 gyermek felé megy a tendencia vagy csak én figyelek túlságosan erre?

Figyelt kérdés

Mi 3 gyereket szeretnék, eddig 1 van.

Régebben mikor másoknak mondtuk, hogy 3 szeretnénk mindenki nézett ránk nagy szemekkel.

Most viszont úton útfélen, interneten, személyesen is mindenki a környezetemben minimum 3 szeretne.

Bennünk még mindig sok a kérdőjel (anyagiak, lelki és fizikai energiák, türelem, egészség stb lesz-e hozzá?) és ezért vagyok meglepődve, hogy ekkorát fordult a dolog, másokban nincsenek-e kérdőjelek, hogy lehet 3mal bírni, hanem simán rávágják, hogy 3 lesz. :)

Ti hogy látjátok?

2015. febr. 8. 10:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35 éves vagyok, az ismerőseim nagy része szintén ez a korosztály. Minimum a felének egyáltalán nincs gyereke, a többiek nagy részének egy van. Két gyerekes családot azért jópárat ismerek, 3 gyerekeset csak elvétve. Személyesen nem is ismerek olyat, akinek 3 gyereknél több lenne.
2015. febr. 8. 11:29
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Is-is. Ismerek olyat, akinek egy van, de olyat is, aki hatot nevel teljesen normális körülmények között, apuka dolgozik, anyuka van otthon a kicsikkel, mindenük megvan a gyerekeknek és jólneveltek, okosak is, egyik sem "veszett el". Van több ismerősöm is, akiknek 3-4 gyerekük van, normálisan él mindegyik.
2015. febr. 8. 12:18
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Nekünk 6 van. Jól bírjuk.
2015. febr. 8. 12:36
 4/11 anonim ***** válasza:
92%

Azt nem mondanám, hogy sokkal több embernek van most három (vagy több) gyereke, mint amennyinek egy van, de azt én is megfigyeltem, hogy sok helyen, ahol kettőt bevállaltak, ott mostanában már úgy vannak vele, hogy jöjjön a harmadik is.

Sokáig mi is csak kettőt akartunk, de most egyre inkább hajlunk arra, hogy három legyen. Igaz, még csak egy van, és a második is úgy tűnik, hogy nehezen fog összejönni (már egy éve próbálkozunk), de ha esetleg végre valahára összejön a kistesó, és mind az anyagiak, mind az energiánk megengedi, akkor valószínűleg lesz harmadik is.

Mondjuk engem korábban is inkább csak az anyagiak tartottak vissza, de egyre inkább úgy látom, hogy három gyerek nem jelenti mindenképpen azt, hogy háromszor annyi a kiadás, mintha egy gyerek lenne. Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy anyagilag meg sem érzi a család a különbséget, de ha előveszem a szociálpolitikai tudásomat, akkor eleve tudom, hogy három gyerek az nem három fogyasztási egység, hiszen pl. három gyerek nem fogyaszt háromszor annyi villanyt, fűtést, vizet, mint egy gyerek. Többet fogyasztanak persze, mintha csak egy lenne, de nem a háromszorosát. Vagy ha azt nézem, hogy mondjuk mindhárom egyszerre iskolás, akkor ott van az étkezés. Egy gyereknél egy ebédet fizetsz ki. Kettőnél kettőt. Háromnál viszont már csak másfelet, mert mindhárom féláron kapja.

Persze sok esetben meg tényleg több kiadás, még ha sok mindent örökölhetnek is egymástól a gyerekek, de vannak dolgok, amiket mindenképpen meg kell venni. Pl. a harmadik gyerekre nem adnám rá az első egykori kabátját, ha már kopott, szakadt (a fiam pont nem az a típus, aki annyira vigyázna a ruháira), vagy még ha esetleg jó állapotban is van, de már fakult, régies, vagy csak egyszerűen a gyereknek nem tetszik. Hiszen ha az elsőnek volt lehetősége az ízlésének megfelelőt választani, akkor legyen a többinek is. Szóval ilyesmiben igen, nőnek a kiadások. De még így is úgy gondolom, hogy nem olyan borzasztó mértékben, mint ahogy azt korábban gondoltam.

2015. febr. 8. 12:45
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
Nekünk 3 gyerekünk van,mindenféle szempontból bírjuk.Senkivel nem cserélnénk.
2015. febr. 8. 13:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Ismerőseim között van néhány, ahol nincs gyerek (de többen szeretnének, csak még nem sikerült), a legtöbbnél 2 van, vagy most várják a másodikat, és most már sokaknál születik a 3.

Én 33 vagyok, 30-35 közöttiek főként a barátnőim, barátaink.

2015. febr. 8. 14:22
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az en kornyezetemben legtobbnek nincs gyereke, vagy 1 van neki. Ketto mar csak par ismerosomnek van, 3 gyereke meg senkinek. Majd nekunk remelem osszejon a 3. Alapbol en egyetlen gyermeket terveztem, de megismerkedtem a mostani ferjemmel, vele tobbet is vallalnek, mert tokeletes apa, csak anyagiak miatt maximum a 3 fer bele. Eddig 2 van.

Ha csak az anyagiakat nezzuk, 3 jobban "megéri" mint 2. En mondjuk azert 3at szeretnek mert anyukamon kivul egy rokonom sincs meg tavol sem, es nagyon szeretnek nagy csaladot.

2015. febr. 8. 16:19
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

En is harmat szeretnek. Ferjem kettot, de remelem utkozben majd meggyozom. :)

Mi negyen vagyunk testverek es nagyon jo gyerekkoruk volt meg akkor is ha anyumek szegenyebbek voltak. Gyerekkent nem is erdekelt es eszre sem vettem csak kamaszkent. De nagyon jol eljatszottunk negyen. Meg ugy is hogy 3 fiu es 1 lany (en) vagyunk. Szoval szerintem jobb ha tobb gyerek van.

Talan kezdenek raebredni az emberek, hogy nem kell gazdagnak lenni ahhoz, hogy szep szereto csalad legyenek. :)

2015. márc. 20. 17:37
 9/11 anonim ***** válasza:
2 gyerek többe van mint három...támogatásokra gondolok
2015. márc. 20. 18:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Utolsó:tényleg?!Próbáld ki!Baromira nem így van!A mi legnagyobb gyerekünk már egyetemista(nappalin)így utána már családi pótlék se jár!Pedig elhiheted,Ő nincs ingyenbe,sőt!Bár még figyelembe vehető a nagy,így a 2 kicsire gyerekenként 16000 ft/ hó családi pótlékot kapok(a 13200 ft helyett).Amit igénybe tudok venni,az az 50% étkezési hozzájárulás a bölcsiben,és az oviban.Ám az-ha minden igaz-szeptembertől szinte az összes gyereknek ingyenes lesz(szóval a 2,és 1 gyerekeseknek is).Az adókedvezmény szintén olyan,hogy van,aki tud vele élni,van,aki nem.Mi nem nagyon tudjuk igénybe venni,mert magán vállalkozásunk van(ennek is van előnye,és hátránya is).Szóval ne gondold,hogy habzsi-dőzsi van abból a sok plusszból.3 gyerekes
2015. márc. 20. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!