Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan kapcsolódtok ki?

Ti hogyan kapcsolódtok ki?

Figyelt kérdés
4 éves a kisfiam, még nem jár óvodába, sajnos nem vették fel, de megtudtam oldani, hogy itthonról dolgozzak esténként 4 órában és délután 2 órát, míg és miután ő már alszik, napközben én foglalkozok vele, szeretem és élvezem, játszóházba, tornára járunk, játszunk, mesélünk, stb, de mostanában kicsit befásultam úgy érzem. Igazából már 3 éve ugyanígy megy minden nálunk. Nem panaszkodni akarok, mert örülök, hogy megélünk, kisfiam egészséges, szépen fejlődik és megtudtuk oldani a dolgokat, szeretek a kisfiammal foglalkozni, viszont hiányzik, hogy magamra semmi időm nem marad. Mármint olyan dologra gondolok, amitől néha kikapcsolódnék. A férjem sokat dolgozik, most még pluszban tanul is, de ő eljár hetente párszor a barátaival focizni, ha úgy adódik szórakozni, sajnos másra nem tudom bízni a gyereket, csak rá, édesanyám messze lakik, ahogy anyósom is, ráadásul a sógornőméknél is van három kisgyerek, ő napközben rájuk vigyáz, két ismerős van, akire rátudnám bízni a kisfiam, de mostanában mindkettőnek családi gondjaik vannak, eddig is csak akkor éltünk vele nagy ritkán, ha kettesben mentünk el a férjemmel pl moziba vagy vacsorázni. A férjemnek, ha említem, hogy mennék valahova, általában talál kifogást, mint, aki nem akarja, hogy kimozduljak; múltkor is volt egy alkalom, hogy egyeztettünk, hogy elmegyek néhány régi egyetemi barátnőmmel egyet beszélgetni, a férjem beleegyezett, aznap és akkor szólt haza, hogy túlóráznia kell, mikor már felöltözve vártam, hogy jön, beletörődtem, hogy nem jött össze, átöltöztem, nekiálltam vacsorát főzni, akkor hökkentem meg, amikor alig egy óra múlva hazajött, hogy mégsem volt kedve bent maradni az irodában, mert fáradt. Éreztem, hogy ez inkább csak kifogás volt, nem akarja, hogy elmenjek itthonról nélküle. Alaptalan ez a hozzáállása, mert sosem adtam okot rá, hogy kételkedjen bennem, ő volt az első és egyetlen férfi az életemben. Ha belenézek a tükörbe egy meggyötört arcú nő néz vissza rám, pedig csak 25 éves vagyok. A férjem 37, érett férfi, mostanában viszont azt érzem a kisfiunkkal sem igazán akar foglalkozni, ha hazajön a program a számítógépes játék vagy tévét néz. Az elmúlt pár hónapban éjjel többször felriadtam, hogy alig kapom levegőt, és egyebek, pánikrohamaim voltak. Voltam háziorvosnál, nyugtatót írt fel, párszor vettem be, de nagyon letompított, úgyhogy nem vettem be többet. Próbáltam relaxálni, ez segített, de most már az éjszakai ébredések állandóak, nem bírok aludni, ettől persze másnap nagyon fáradt vagyok, a munkámat meg, amit eddig gond nélkül megcsináltam, nem bírom, mert estére hulla fáradtnak érzem magam. Beszéltem erről a férjemmel, mondta pihenjek vagy aludjak többet. Ezt napközben nem igazán tudom megvalósítani, és hétvégén sem, mert ott a házimunka, a munka mellett, amit meg kell csinálni, kértem a férjem, hogy segítsen egy kicsit, az is segítség, ha beleteszi a mosogatóba a szennyest, és a ruháit nem ledobálja, megígérte, de nehéz változtatnia, azt mondta ne törődjek vele annyira. Anyák, nők, ugye értitek ti is, hogy ez nem így működik...szóval fogalmam sincs mit tegyek, úgy érzem kezd kicsúszni a lábam alól a talaj, egyre fáradtabb és fásultabb vagyok, bejelentkeztem egy pszichológushoz, de hogy miben tud segíteni majd, fogalmam sincs, főleg, ha a férjem nem lesz partner ebben. Esetleg valami tippetek van, hogyan kapcsolódhatnék ki egy kicsit? Most nem tudok majd válaszolni, ha kapok hozzászólást, mert ezt gyorsan bemásoltam Word-ből, előre is köszönök minden tanácsot!
2015. febr. 4. 17:38
 1/2 anonim ***** válasza:

Valószínűleg azért nem kaptál még választ, mert nagyon nehezet kérdeztél:-(

Hiába írnám neked, hogy nekem kikapcsolódás a heti egyszeri délutáni tanítás, a hétvégi énekpróbák, meg az, hogy átlag kéthavonta barátnős, ottalvós bulit tartunk, ez rajtad nem segít. Te pontosan tudod, hogyan szeretnél kikapcsolódni, csak nincs rá lehetőséged, és ennek egyértelműen a férjed az oka.

Nem ismerlek benneteket, csak a leírtakból tudok néhány dologra következtetni, úgyhogy lehet, totál mellélövök.

Elég nagy köztetek a korkülönbség. Ő már nagyon felnőtt, te meg nagyon fiatalon lettél anyuka. Ő a saját fejével gondolkodik, esetleg fél is attól, hogy másokkal is megismerkedsz (hiába nincs rá oka). Úgy érzi, ő dolgozik, neki jár a kikapcsolódás, neked meg nem kell sehová menned, nincs miből kikapcsolódnod. Jön a pihenj többet szöveggel, mintha az megoldás lenne számodra. Most írjam azt, hogy bizonyos tekintetben gyerekként kezel?

Megoldást nehéz lesz találni, ha ő nem hajlandó érdemileg beszélgetni veled erről a kérdésről.

A pszichológus nagyon jó dolog, ha az embernek lövése sincs, miért nincs jóban önmagával. Te ezt is pontosan tudod. Szerinted mit mond majd neked? Azt, hogy kapcsolódj ki, csinálj programokat magadnak. Ezzel az erővel a rá szánt időben sportolhatnál, moziba mehetnél, beülhetnél a csajokkal egy kávéra.

Ettől függetlenül talán hasznos lehet, főleg az x-edik alkalomra magaddal viszed az emberedet is, hátha szakember szájából elfogadja, hogy nem élhetsz bezárva, emberi kapcsolatok nélkül.

Komolyan sajnállak. Én erős akarat vagyok, mindig ki tudtam harcolni magamnak azt, amire szükségem volt. Talán neked is a sarkadra kellene állnod egy kicsit.

2015. febr. 4. 19:19
 2/2 anonim ***** válasza:
Sajnos egyet értek az előttem szólóval. Átmeneti megoldásként: a múltkor nekem legalább negyed órára sikerült kikapcsolódnom, amikor a férjem este a haverjaival volt, letettem aludni a babát, én meg beültem a kádba egy pohár borral. Ez sajnos nem világmegváltó dolog, de ha nagyon rossz kedved van próbáld ki!:)
2015. febr. 4. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!