Ilyen egyszeri nagytakarítást hogy csinálnátok meg?
Szétosztanám. Minden napra egy szoba.
Egyébként én nem nagytakarítok.
Felírtam minden helyiségre, hogy milyen takarítani valók vannak, és hogy melyiket milyen időközönként célszerű takarítani, hogy vállalható legyen a lakás.
Szóval pl. a konyhában a csempét le kell mosni 3 hetente, de a fürdőszobában elég 3 havonta.
Hasonló nálunk is a szitu, 3 szintes ház, de "csak" három kisgyerek, másfél éves itthon velem.
Karácsony előtt szoktam egy napra takarítót iderendelni, plusz felügyeletet a kicsinek. Az az egy nap alatt nekem és a takarítónőnek végeznünk kell a nagytakarítással. A leggyakrabban használt helyiségektől kell kezdeni, így ha valami elmarad, akkor az egy ritkán használt helyiség.
Ezen kívül akkor csinálok nagyobb takarítást, ha el tud jönni egy nagyszülő babázni, így néha sorra kerül a garázs, a dolgozószoba, néhány ablak...
Amúgy megtanultam nem parázni ezen és nem törekedni tökéletességre.
Ha soha, semmilyen segítséged nincs, akkor heti egy alkalommal hívj bejárónőt, így nem fog elúszni a házimunka. Minden jobb, mint egy kimerült anyuka. :)
Én ilyenkor hívok fizetett segítséget.
Karácsony előtt nagytakarításnál is ezt csináltam, a férjem elvitte a gyerekeket, mi meg nekiestünk. A takarítónő a felső szintet, én az alsót, egy nap alatt minden sarkot kitakarítottunk ketten.
Nincsenek nagyszülők, és egyenlőre nem nagyon ismerek itt senkit. Apa dolgozik, szinte itthon sincs.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!