Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ilyen egyszeri nagytakarítást...

Ilyen egyszeri nagytakarítást hogy csinálnátok meg?

Figyelt kérdés
3 szintes családi ház, 4 kisgyerek, az 1 éves itthon velem. A napi rutin megvan, főzés, mosás,stb. De egyszerűen ablakot pucolni, csutakolni nincs időm. Hogy oldanátok meg? Mondjuk minden szombaton egy szoba, összesen 8 helyiség, vagy fizetnétek egy takarítónőnek 2 napot, ami alatt bőven meg tudja csinálni? Vagy mit ajánlanátok? Eddig nem volt gond, mert egy szintes házban éltünk, de ezt nem tudom, hogy csináljam. Nem tudom a gyereket az alsó és felső szintre vinni, nem biztonságos, kiságyban nincs el, segítségem nincs.
2015. febr. 4. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Én fizetnék egy takarítónőnek (szoktam is), de persze ez az anyagiaktól is függ.
2015. febr. 4. 14:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Inkább kérj meg egy nagyit vagy egy barátnőt, hogy vigyázzon a kicsire, amíg takarítasz. Biztos van anyuka ismerős, akihez átviheted egy-egy délelőttre. Két év múlva felthetőleg még dolgozni is fogsz a négy gyerek mellett és hát takarítani akkor is kell majd. A másik: apuka nem tudna besegíteni?
2015. febr. 4. 14:15
 3/6 anonim ***** válasza:

Szétosztanám. Minden napra egy szoba.

Egyébként én nem nagytakarítok.

Felírtam minden helyiségre, hogy milyen takarítani valók vannak, és hogy melyiket milyen időközönként célszerű takarítani, hogy vállalható legyen a lakás.

Szóval pl. a konyhában a csempét le kell mosni 3 hetente, de a fürdőszobában elég 3 havonta.

2015. febr. 4. 14:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Hasonló nálunk is a szitu, 3 szintes ház, de "csak" három kisgyerek, másfél éves itthon velem.

Karácsony előtt szoktam egy napra takarítót iderendelni, plusz felügyeletet a kicsinek. Az az egy nap alatt nekem és a takarítónőnek végeznünk kell a nagytakarítással. A leggyakrabban használt helyiségektől kell kezdeni, így ha valami elmarad, akkor az egy ritkán használt helyiség.

Ezen kívül akkor csinálok nagyobb takarítást, ha el tud jönni egy nagyszülő babázni, így néha sorra kerül a garázs, a dolgozószoba, néhány ablak...

Amúgy megtanultam nem parázni ezen és nem törekedni tökéletességre.

Ha soha, semmilyen segítséged nincs, akkor heti egy alkalommal hívj bejárónőt, így nem fog elúszni a házimunka. Minden jobb, mint egy kimerült anyuka. :)

2015. febr. 4. 14:25
 5/6 anonim ***** válasza:

Én ilyenkor hívok fizetett segítséget.

Karácsony előtt nagytakarításnál is ezt csináltam, a férjem elvitte a gyerekeket, mi meg nekiestünk. A takarítónő a felső szintet, én az alsót, egy nap alatt minden sarkot kitakarítottunk ketten.

2015. febr. 4. 16:27
 6/6 A kérdező kommentje:

Nincsenek nagyszülők, és egyenlőre nem nagyon ismerek itt senkit. Apa dolgozik, szinte itthon sincs.

Köszi a válaszokat!

2015. febr. 4. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!