Ti mit csinálnátok?
Persze nem itt várom a megoldást csak érdekel.
Lombikon vettem részt, van egy közel kétéves fiunk. Most nagyon jól elvagyunk, minden kialakult, a fiunk elég könnyen kezelhető, beállt az életünk a megfelelő irányba.
Aztán felmerült a második gyerek ötlete, mert van még 3 fagyasztott sejt. Egyrészt úgy érezzük, kár lenne őket veszni hagyni, másrészt viszont nagyon jól megvagyunk így.
Én félek a második terhességtől-szüléstől, illetve attól, hogy felborul az "idill", és esetleg tönkretesszük, ami most van. (ne értsetek félre, csak már nem vagyunk fiatalok, nem bírják annyira az idegeink).
Ti mit tennétek?
Hány évesek vagytok?
Én a 2.-at 36 évesen, a barátnőm 39 évesen szülte. Nem borult fel az idill. Sőt!
Ha úgy érzitek, hogy jó lenne még egy gyerek (és nem azért, mert "kár lenne őket veszni hagyni"), akkor hajrá!
30 vége felé járunk.
Lehet, hogy hülyeség, de én félek attól, hogy egy sírós babánk lesz, hogy testvérféltékenység lesz, hogy egymás agyára megyünk, és a fiamra sem lesz elég időnk. Egyelőre a mérleg két oldala, hogy jó lenne, de a többi részétől félek. Meg persze az sem biztos, hogy összejönne.
" félek attól, hogy egy sírós babánk lesz, hogy testvérféltékenység lesz, hogy egymás agyára megyünk, és a fiamra sem lesz elég időnk"
Ettől mindenki fél. :)
Úgyhogy ezeket az indokokat nyugodtan húzd le a listáról.
Az egyik barátnőm 37 évesen szülte az elsőt, 40 évesen a másodikat.
Az első gyereke egy jó természetű, tündéri kisfiú, a második egy angyali természetű kislány. :)
Van, akinek kijut két sírós baba, másnak egy sem.
A nagyobb fiam remek természetű baba volt, minden ment, mint a nagy könyvben. A második baba is remek természetű, kis mosolygós bébi, az evésbeli gondokon kívül nincs vele probléma.
Ha vágytok egy második gyerekre, akkor vágjatok bele. Hidd el, a kezdeti "kényelmetlenséget" nagyon gyorsan felváltja majd a "mintha mindig négyen lettünk volna" érzés.
Nézd, én a „másik oldalt” fogom képviselni, mint az eddigi hozzászólók. A kérdésed alapján egyetlen pro érved van: hogy „ne hagyjátok veszni” a 3 fagyasztott sejtet. Az összes többi, amit írtál, kontra érv.
Csak azért, hogy ne menjen veszendőbe, ne szülj gyereket. Bárki bármit mond, két gyerekkel nehezebb, mint eggyel. Persze-persze, kétszer annyi szeretet, van testvére, öreg korodd kétfelől istápolnak, stb., de ha nem érzed magad elég energikusnak ahhoz, hogy egy ideig egy kicsivel és egy még kisebbel rohangálj a világban, akkor fontolgasd még inkább!
Nekünk egy gyerekünk van, és így éreztük és érezzük teljesnek a családunkat. Sajnos, nem sajnos, az a helyzet, hogy ismerem magamat, és úgy érzem, nekem ennyi a kapacitásom, egy gyereket tudok tisztességben, odafigyelve, nem folyton rohanva és nyüglődve felnevelni. Szerintem ebben nincs semmi rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!