Elcsesztem a gyereket?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy "mikortól adhatok szörpöt" tipusu kérdést. Az én gyerekem 1,5 éves, de elég rég óta szörpöt iszik már. Esténként iszik csak kakaót. Ez nagy baj? Ha igen miért?
2015. febr. 3. 19:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
89%

"Cukor nincs bent, mindig lightot veszk"

azért felüthetnél egy szakácskönyvet és elolvashatnád hogyan készül a szörp... cukor nélkül nem lesz belőle cukorszirup, márpedig a szörp az :) édesítőszert meg nem szabadna kapnia a gyereknek, szóval azzal még többet ártasz ha édesítőszeres műanyag "szörpöt" adsz.

egyébként nekem alapjába véve nincs bajom a cukorral. enyém is kap szörpöt, finom házit, sokat főzök be nyáron, de hát cukor nélkül nem lehet. kakaót is iszik 3 éves kora óta, előtte csak tejet kapott. szerintem a kulcs az a mértékletességen van. valóban sok az egész napos csak cukros dolog.

2015. febr. 3. 21:47
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Még magamnak se veszek rákkeltő, édesítőszeres szörpöt, nemhogy a gyerekemnek adjam...

Ráadásul az első években alakul ki, hogy később milyen ízeket fog kedvelni.

Nagyon elrontottad ezt valóban, de sohasem késő változtatni.

Hígítsd neki egyre jobban és jobban, aztán idővel eléritek a tiszta víz állapotát.

2015. febr. 3. 22:02
 13/15 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálom. Köszööm szépen :)
2015. febr. 3. 22:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Na a cukornál már csak az édesítőszer gázabb... De azért ezzel még nem cseszted el a gyereket!! Próbáld valahogy leszoktatni róla, és vízzel itatni. Tapasztalati tanácsot nem tudok adni, de biztos sokan igen.
2015. febr. 4. 08:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt, hogy szörpi volt itthon, de mostanában csak teát isznak a gyerekeim. 3gyerekkel ha itthon vagyok, akkor 2x főzöm le az 1,7l-es teát és el is fogy. Csak mézet és citromot rakok bele- remélem ez nem olyan gáz. Mézet 3-4üveggel veszek havonta, mert sok fogy.

Ezen kívül limonádét is szoktak inni, azt cukorral készítem, de keveset rakok bele, inkább citrom íze van. Próbáltam a steivát, de számomra borzasztó az ize, az is nagyon gáz gyereknek?

Egyébként nyáron melegben megisszák a vizet, télen nem annyira, akkor a tea fogy jobban. :))

2015. febr. 4. 09:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!