Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mekkora a korkülönbség a...

Mekkora a korkülönbség a gyerekeid között? Milyen előnyét és hátrányát látod annak, hogy ennyi a korkülönbség?

Figyelt kérdés
2015. febr. 2. 13:08
 1/5 anonim ***** válasza:

5 év van a fiaim között, a pici 4 hónapos. A nagy imádja a kicsit, a kicsi is a tesónak osztogatja a legtöbb mosolyt, féltékenységnek eddig még híre-hamva nincs, a nagy szívesen segít is amiben tud, nem nehéz nekem a 2 gyerekkel, mert a nagy már nagyon önálló, 8-tól 4-ig oviban van, így a kicsivel is tudom újra élvezni a babás időszakot, a nagy nyilván átalussza az éjszakákat, vele már nincs dolgom este 8-tól.

Hátrány: lehet hogy nem fognak annyit együtt játszani, mint a kis korkülönbséges gyerekek, mert mást játszik pl. egy 2 éves és mást egy 7 éves... Közös programokat is lehet nehéz lesz találni, ugyanezért. Más lesz az érdeklődési körük az 5 év különbség miatt.

2015. febr. 2. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:

19 honap van koztuk. A nagy most lesz3, a kicsi masfel. Hatranya, hogy a kezdeti idokben majd begolyoztam. A nagy most rli dackorszakat.

Elonye, hogy nagyon ossze vannak nove, imadjak egymast. Sojat jatszanak egyutt.

2015. febr. 2. 14:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én fiam és lányom között is 19 hónap van.

Most 4 és két és fél évesek. Nincs és nem is volt segítségem, az eleje egyszerűen kiborító volt a két kicsivel. Amint fél éves lett a pici, onnantól tudnak együtt játszani, most már ritkán engednek be engem a saját köreikbe olyan jól elvannak egymással.

Úgy imádják egymást, mintha ikrek lennének. Nálunk is a kisebb legelőször és mindig a bátyjára mosolygott.

2015. febr. 2. 14:54
 4/5 Gyönyörűséges ***** válasza:
Az én lanyaim között 22 hónap van, az elején iszonyat nehéz volt, kis lakásunk van, a pici altatásat nehéz volt megoldani. Már 11 hónapos, a nehezen túl vagyunk, úgy érzem. A nagyobb lányom itthon van, nem bölcsis, eszem ágában sem volt beadni... Elvannak egymással, a pici imádja, reggel alig várja hogy felebredjen a nővére :) várjuk a tavaszt, hogy minél több időt tolthessunk kint. Semmit nem csinálnék másképp, szerintem jó dolog a kis korkulonbseg :)
2015. febr. 2. 15:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk másfél év van, a nagy 3, a kicsi másfél éves. Az eleje volt necces, mondjuk a kicsi első éve. Amióta 'önjáró' és már kotyog is, azóta jóval könnyebb. Hátránya az első időszak, ami igen nehéz, mert külön időpontokban alszanak, napközben felejtős, hogy akár fél órában is pótold az éjszakai alváshiányt, a nagy dührohamot kap a féltékenységtől, ha a tesót szoptatod és még igazán el sem tudja mondani, hogy mi a baja, mire a nagy kinövi a dackorszakot, a kicsi pont akkor kezdi, stb. Előnye viszont, hogy mára már összenőttek, együtt játszanak, együtt alszanak, imádják egymást, olyanokon nevetgélnek, amit mi nem is értünk, sokkal könnyebb, ha mindketten itthon vannak, a nagy húzza a kicsit, 1-1 évet kivéve egy helyre kell vinni Őket majd oviba, iskolába, ami a logisztikát tekintve óriási könnyebbség.
2015. febr. 15. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!