Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell a babákat/kisgyerek...

Miért kell a babákat/kisgyerekeket korán rászoktatni az édességre, üdítőkre?

Figyelt kérdés

Nincs gyerekem egyelőre, szóval tapasztalat érdekelne, gondolom legkésőbb közösségben, óvodában előbb utóbb úgyis találkozni fog a gyerek az üdítőkkel, csokikkal, ezért amíg legalább csak a szülő határozhatja meg mit egyen/igyon nem jobb kerülni ezeket?

Egyáltalán, ha kisebb korban megpróbáljuk a táplálkozásukat egészségesebb irányba vinni ez a későbbiekre is jellemző lehet? Van olyan egyébként közületek, aki pl.: cukrot, finomlisztet nem használ otthon?

2015. febr. 1. 00:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
pont, hogy "mindenki" ki karja tolni az édesség bevezetésének az idejét és mindenki kerüli a cukrot, és teljes kiőrlésű gabonát és tönkölyliszt, rozsliszt, meg ilyeneket javasolnak mindenhol az anyukáknak tápláláshoz.
2015. febr. 1. 00:27
 2/17 anonim ***** válasza:
75%
"Nincs gyerekem egyelőre" Gondoltam. Szép dolog az elmélet, de ha a gyereked megörül egy kis édességért és neked van akkor adni fogsz. (Ha nagyon szigoru vagy akkor csak egy nappal késöbb:-))))
2015. febr. 1. 00:32
 3/17 A kérdező kommentje:

Nehezen adhatnék neki, mert nem tartok itthon semmi ilyesmit. :)

Meg az oké, hogy mi az ajánlott, de a boltokban is sokszor hallom a hisztit a csoki miatt, vagy látom a kosárban a fánktól kezdve a pudingon át minden ott van.

2015. febr. 1. 00:38
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem így van. Nyilván minden szülő igyekszik egészségesen nevelni a gyerekét, de szerintem túlzásba nem kell esni. Húgom mikor megszületett az anyukája próbálta az elejétől nagyon következetesen nevelni, csakis bio cuccokat adott neki, édességet, csokit, üdítőt egyáltalán nem ehetett soha még vendégségben sem. Már iskolás a kislány, de borzasztó rossz evő, a rendes kajából alig hajlandó enni, viszont állandóan könyörög a csokiért, ha hagynák egész nap csak azt enne. Most már mondjuk nincs neki tiltva, mert rájöttek, hogy felesleges tiltani.
2015. febr. 1. 00:43
 5/17 anonim ***** válasza:
46%

jut eszembe valamennyi cukorra szükség van

nem is véletlen amikor a szervezet csoki után kiált!!

2015. febr. 1. 00:50
 6/17 anonim ***** válasza:
13%

Utolsó, ezt a bődületes baromságot honnan vetted???

Szénhidrátra van szüksége a szervezetnek, de az nem egyenlő a cukorral!

Kérdező, én egyetértek veled.

2 éves koráig nem adtam a lányomnak semmiféle cukros, mű ételt (még gyümölcsjoghurtot sem).

Ellenben változatosan étkezett, megtanulta szeretni az ételek valódi ízét.

Mai napig szereti a nyers zöldségeket, gyümölcsöket.

Persze most már kap sütiből is, ha épp alkalom nyílik rá, de cukros üdítőket és egyéb cukros nassolni valókat mai napig nem veszek.

Nem válogatós, jó étvággyal eszik.

2015. febr. 1. 01:29
 7/17 anonim ***** válasza:
14%

onnan, hogy van édesség elvonási tünet

(nem jó példa, de ezzel a villa lakókat is súlytották valamikor, szóval mások is tudják..)

2015. febr. 1. 01:30
 8/17 anonim ***** válasza:
17%

Van édesség elvonási tünet, mivel a cukor szinte drog, de drogra sincs szüksége a szerveztnek.

Fiam szinte soha nem kap édességet nem is kéri, sokkal jobban szereti az egészséges cuccokat. Olyan oviba vittem ahol szinten nincsenek ilyenek, csak szülinapokon torta.

2015. febr. 1. 02:23
 9/17 anonim ***** válasza:
38%

hiába adsz te egéséges ételt neki majd ha nem esszi meg ,

és az elmélet mindig szebb mint a gyakorlat .ha van pénzed olyan ovira ahol csak bio kaját föznek,vagy csak nádcukoral főznek ,tönköly lisztet használnak akkor vigyed majd .de az iskola is ilyen legyen ,ja és a férjed is ezt szerese majd .

2015. febr. 1. 07:37
 10/17 anonim ***** válasza:
70%
"Nincs gyerekem"... na maj dgyere vissza ha majd mar lesz es sikerult tenyleg minden ilyesmit kizarni au etrendjebol. Megbirkoztal nagyszulokkel, kozosseggel mindennel, Utana beszelgethetunk. Az oke h te elterbezel vmit, aztan meglatjuk.
2015. febr. 1. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!