Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves, de este tíz előtt még...

1 éves, de este tíz előtt még talán életében nem aludt el?

Figyelt kérdés

Lányom akármennyit is alszik napközben (akár kétszer egy órát, akár egybe 3 órát) tíz előtt egyszerűen nem lehet elaltatni. :(( Mindig is ilyen volt. Most 14 hónapos elmúlt, a helyzet változatlan.

Ez mindig így marad? Van reményem, hogy valaha 8-ra ágyban legyen és aludjon, mint egy "rendes gyerek"? Vagy rendezkedjek be erre az életmódra?

Egyékbént 12 hónapos kora óta csak egyszer alszik egy nap, délben átlagosan másfél órát.

2010. febr. 8. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:

???

az enyémet is mindig 10kor viszem aludni. nincs ezzel semmi baj.

nekem az a furcsa, aki 8kor vagy 7kor altatja a babáját.

2010. febr. 8. 22:17
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez a "rendes gyereknek 8-kor ágyban a helye" nálunk se jön be sehogy sem. A kislányom 1 hónapos és ő is általában 1/2 10-10 körül alszik el. A tiéd mikor kel reggel? Az enyém sokszor akár 9-ig is alszik. Ő is 1x alszik nappal, kb 1,5 órát, van, hogy annyit se. Mondjuk én nem bánom,hogy nem 8-kor álmosodik el, mert így a tesókkal és apával is tud játszani este és együtt lehet az egész család. Ha titeket is csak az zavar, hogy más mikor fekteti a gyerekét és ti nem akkor, de igazán nektek így jó, nincs miért aggódni...
2010. febr. 8. 22:20
 3/9 A kérdező kommentje:

Nekünk jó így, csak már a falra mászok, hogy mindenki elképed, mikor mondom, hogy tízkor alszik el.. :( Reggel 7-8-ig alszik amúgy.

Jah, az első 3 hónapban amúgy este 11 volt az, amire elaludt.. És napközben 3x20 perceket aludt.. szóval nem egy nagy alvó.

2010. febr. 8. 22:30
 4/9 anonim ***** válasza:

Az én fiam sokáig "rendes gyerek" volt, mert kb. 1-1,5 éves koráig aludt 8-kor, mint a kisangyal. De utána... Minden altatlás egy küzdelem volt. Most két éves múlt, az a helyzet, hogy én 8-kor minden további nélkül elküldöm aludni, mert én úgy gondolom, hogy 8 után már a gyerek helye az ágyban van (leszögezném, hogy ezt csak és kizárólag a mi családunkra értem, nem arra, hogy ennek máshol is így kéne lennie), olyankor már a felnőttek ideje van. Természetesen nem alszik el 8-kor azonnal, de azt megtanulta, hogy 8 után már az ágyában kell lennie. Ott játszhat, könyvet nézegethet, kisautózhat, zenét is hallgathat, sőt, ha csöndben van, felőlem még a földön építőkockázhat is, szóval igazából nem kell az ágyában lennie, de maradjon a szobájában. Persze a lámpa már le van kapcsolva, csak az előszobában ég a lámpa. Ez így be is jött, mert tényleg a szobájában marad. 9 után mondjuk már nem hagyom a földön játszani, akkor már tényleg az ágyában kell lennie, de hát tényleg nem szokott ő sem elaludni fél tíz, tíz előtt. De nekem ezzel nincs bajom, ha nem álmos, ne aludjon, de azt megtanulta, hogy 8-tól neki lefekvési idő van, olyankor már a szobája az ő terepe. És így, hogy az ágyában eljátszik, egy idő után el is nyomja az álom. Van, hogy korábban, van, hogy később. Ma pl. már 9-kor aludt.

De amúgy szerintem mi, felnőttek sem alszunk el azonnal, ahogy ágyba kerülünk, hacsak nem vagyunk nagyon nagyon fáradtak.

2010. febr. 9. 00:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. :)

Igazából nálunk is nagyjából így van, fél 8-8 között fürdés, utána már nem mászhat le az ágyról pizsamában, de képes 10-ig ugrálni, henteregni, eljátszik.. persze otthagyni nem lehet, mert akkor le akar szállni és jönni akar utánunk.

2010. febr. 9. 11:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Én nagyon rossz alvó voltam kiskoromban, 10 előtt soha nem aludtam el, és nappal sem feküdtem le, csak kivételes esetekben, ha már nagyon elfáradtam. Szóval szerintem ez alkati kérdés. Az én szüleim nem csináltak gondot belőle, persze eleinte próbáltak korán lefektetni, de úgysem maradtam az ágyban :) A mai napig este vagyok a legélénkebb, akkor tudok tanulni, házimunkát csinálni...stb.

21/L

2010. febr. 9. 17:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Mondjuk én is ilyen vagyok, de azért reméltem, a gyerek alvásilag is az apjára "üt" majd, de sajnos nem. :( Egyékbént külsőre és egyéb tulajdonságokra tiszta apja, csak ez az alvás.. ezt sajnos tőlem örökölte :(
2010. febr. 9. 20:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Azt, hogy kinek milyen a bioritmusa, a környezet nemigen tudja befolyásolni. Van, aki későn fekvő típus, a másik meg a "tyúkokkal fekszik". Persze, ezen igazíthat az, mikor muszáj valamilyen oknál fogva csúsztatni a dolgot, de akkor a későn fekvő reggel morcosan ébred, a korán fekvő meg ( ha kénytelen későn feküdni állandóan) estére már hulla.
2010. febr. 10. 07:53
 9/9 anonim ***** válasza:
lányom detto, 2 éves lesz 10 kor fekszik, igaz 9 kor kel, de mikor mennünk kell korán valahová és felketem 6kor vagy 7-kor aznap is 10 kor alszik el, ez van, engem nem izgat.próbáltam lefektetni 9 kor de istennek sem akar elaludni, csak dumál és játszani akar...sztem ez majd időel kialakul, muszáj lesz átállnia, mikor pl. már dolgozni megyek ő meg oviba, tuti nem fogjuk kibírni 10-ig, ja és persze "semmit sem lehet mellett csinálni", ugyhogy én még 11-kor is konyhában vagyok mostanában, igaz reggel alszom vele 9-ig. Szóval más élet lesz mikor már dolgozunk és ovizun, de addig lustizunk még egy évig.
2010. febr. 10. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!