Vele maradjak, hogy ne kelljen megszakítanom a terhességemet?
2,5 év a diplomáig és így a munkáig is. Egy ideje már külön éltünk, de még igyekeztük menteni a kapcsolatunkat, bár egyre inkább szakításra álltunk.
Védekeztünk, de becsúszott a baba. Egyikünk se vetetné el. Ő kicsit a kapcsolatunk megmentését is látja benne, és ő az optimistább aki szerint minden rendben lesz velünk, és hajlamos minden bajomat a hormonokra fogni.
Én viszont nem akarok a párja lenni. El tudom fogadni hogy ő lesz az apja, hogy bármikor láthatja, hogy nevelheti, hogy mindig az életünk része marad stb, csak a párja nem akarok lenni.
Nélküle viszont nem menne mivel terhesen nem tudok diákmunkázni (raktározás nehéz tárgyak emelése plusz rosszullétek, illetve nemsokára lejár a tüdőszűrőm és itt nem végzik el terhesen)
Illetve csupán szobát bérlek azaz nem marad meg a lakhatásom (rokonok nem jöhetnek szóba)
Ha megszületik, a diplomás gyed illetve az árvajáradék miatt külön tudnék menni, viszont nem lenne felügyelet rá amíg suliban vagyok.
Ha viszont már rendes munkám lesz, szintén tudok fizetni egy albérletet, illetve akkor már a pici felvehető bölcsibe is, azaz tudnám rendezni az életünket nélküle is. Addig viszont mivel babával nem tudok máshol lakni és nem szeretnék lemondani se róla, vele kéne maradnom.
Ti tudnátok ennyi ideig együtt élni valakivel a gyermeketek miatt?
A leírásod alapján a párod egy teljesen normális, felnőtt ember. Nem hiszem, hogy visszaélne azzal, hogy ki vagy neki szolgáltatva. Pár évet ki lehet húzni így szerintem, aztán meg még mindig ott a külön költözés lehetősége, ha nem működik.
Persze kérdés, hogy egy pár éves gyereket mennyire fog megviselni a szüle válása. Jót biztosan nem tesz neki.
De ha elveteted...a leírásod alapján akarod a gyereket. Ilyen esetben egy abortusz akár az egész életet tönkre teheti. Szerintem.
Nem ismerlek titeket, illetve ilyen helyzetben ti se saját magatokat.
Ha szeretnéd, próbáld meg.
De alaposan beszéljétek át, hogy ki mit vár tőle és mit tud megígérni. Mert ha ő beleéli magát, hogy innentől ásó-kapa-nagyharang, akkor a későbbi továbblépés elkeseredett válaszreakciót válthat ki belőle. Akár a gyerek rovására is (pl bíróságon marakodás a gyerekért).
Gondold végig alaposan, hogy erős nyomás alatt, stresszhelyzetben hogyan szokott viselkedni. Az már kiindulópont.
Az abortusz nem csak nekem fájna hanem neki is, mert tényleg ő is szeretné.
Nyilván nem hitegetném, nem is hiszem hogy menne, ha a szerelem nem is, de azért a kölcsönös tisztelet megmaradt.
És mivel mind a ketten szeretnénk ezt a babát szerintem ha néha félrehúzott szájjal is de megtennénk mindent hogy minden rendben legyen vele, és a környezetében amennyire csak lehet.
Stresszhelyzetben nyomás alatt akkor láttam amikor kirakta az albérlőjét pontosabban eldöntötte hogy kirakja mert minden rossz megtörtént ami történhetett, lopott, számlaproblémák, rendetlenül hagyott lakrész, plusz rongálás, meg a stílusváltás ahogy beszélt vele..
de ebben a helyzetben sem kiabált vagy csapkodott, pedig egy ismerőséről volt szó, egy régi baráti társaságból. Egyszerűen közölte vele hogy mehet innen és hogy ennyi meg ennyi időt kap, és se a hiszti se az alku se más nem rendítette meg és nem pattintotta el azt a bizonyos idegszálat. Határozottan kirakta anélkül hogy felemelte volna a hangját.
Láttam már elkeseredettnek és tudom hogy minden kompromisszumot megpróbál hogy hárman együtt maradjunk, ha elmegyek tudom hogy a gyermekért is mindent megtesz, akár az elhelyezésnél is, de tudom hogy ha nehezen is de ha nem tehet mást elfogadja hogy a picink velem marad ha eljön az az idő, de ettől nem hiszem hogy nem akarna már az apja lenni.
bántaná hogy külön élünk, és a gyerek is külön élne tőle, de mint minden más helyzetben szerintem megpróbálná a legjobbat tenni amit szerinte tehet.
azt hiszem az egészben a részéről a legrosszabb a csalódás lesz hogy nem leszünk teljesen egy család, sajnálom is ezt de nem hiszem hogy ez ellen tehetnék bármit.
Amikor megtudtuk hogy babát várok a kapcsolatunk már eléggé romos volt és várható volt a szakítás részemről, ezt biztosan számba vette, még úgy is hogy szerinte minden megoldódik közöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!