Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki meri magának bevallani...

Ki meri magának bevallani hogy féltékeny a körülötte lévő kismamákra?

Figyelt kérdés
Akár a saját családjára; barátjára aki kisbabát vár?
2015. jan. 25. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Én bevallom. Nem féltékeny, hanem irigy. A féltékeny az mást jelent.
2015. jan. 25. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Én voltam így. Már volt két gyermekem, a legjobb barátnőm meg az elsőt várta. Mi közben a harmadikkal próbálkoztunk, de hiába.

Még valami hülyeségen össze is kaptam a barátnőmmel, utólag belátom, hogy az irigység volt a háttérben (részemről). Aztán persze megbékültünk.

A szülése előtti napon teszteltem pozitívat. :)

Kérdésedre válaszolva, nem, én nem vallottam be magamnak, hogy irigy vagyok. Most már világosan látom, hogy az voltam, de ez van, ilyen az emberi természet. Még akkor is lehet bennünk keserűség, ha amúgy drukkolunk a másiknak, és örülünk az örömének.

2015. jan. 25. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Én az voltam, amíg nem jött össze nekünk is. A kolléganőm régóta vágyott babára, idősebb is volt nálam, mégis mikor boldogon mutogatta a pozi tesztjét (ráadásul az anyukája után én voltam a második, akinek elújságolta),egyáltalán nem tudtam őszintén örülni. Ezt azóta is bánom és szégyenlem magam miatta. Ráadásul egy hónap múlva én is pozit teszteltem.

A sógornőmet meg egyenesen utáltam, mert már a másodikkal esett teherbe, nekünk meg sehol semmi nem volt.

Az első babánkra sokat vártunk, a második meg elsőre jött.Fura dolog ez. És én sem féltékeny voltam, hanem határozottan irigy.

2015. jan. 25. 12:28
 4/9 anonim ***** válasza:
40%

Én nem voltam, mert nekünk mind a két lányunk gyorsan összejött. Az első a 2. próbálkozásra, a második lányunk meg a 4-5. próbálkozásra. Mondjuk a második gyereknél úgy rugaszkodtam neki, hogy már alapból az első próbálkozás után kértem teljes kivizsgálásokat, mert a pajzsmirigyem felborult, a ciklusom össze-vissza volt, stb.

Mire minden vizsgálattal elkészültünk, addigra már terhes voltam a második lányunkkal.

Viszont amíg a második gyerkőccel próbálkoztunk, a férjem egyik legjobb barátja is próbálkozott a barátnőjével. Ők hamarabb kezdték el a dolgot kb. fél évvel, mint mi. A lány akkor volt 33 éves, sok tanácsot kért tőlem. Napi szinten beszélgettünk, jó kapcsolatunk volt.

Lényeg a lényeg, hogy 3× össze is jött nekik a baba, de mindig elvetélt. Viszont orvoshoz nem ment, hiába mondtam/mondtuk neki. Végül egyik nap (a harmadik vetélése után pár nappal) rettentően rosszul lett és dőlt belőle a vér a m.helyén. Bevitték a kórházba és eü kaparást csináltak nála. Az orvos közölte vele, hogy ilyen felelőtlen nőt ő még nem látott, és hogy ebbe bele is hallhatott volna, stb.

Mi nem tudtunk róla, hogy őt a kórházba vitték és hogy pár napja már bent is van.

Időközben én terhes lettem, pozitív lett a tesztem. Felkerestem a kórházban (ott ahol ő is feküdt) a dokimat. Csinált egy uh-t, a szokásos vizsgálatokat, stb.

Még a folyóson beszéltem pár szót a dokival, majd jött velünk szembe a férjem legjobb barátja. Néztem is rá nagy szemekkel, hogy mit keres ott?! Erre közölte, hogy a bnőjét pár napja kikaparták, és elmesélt mindent.

Kérdezte, hogy én mit keresek itt? Mondtam neki, hogy uh-on voltam, mert jön Ketteske. Gratulált nekünk, majd elbúcsúztunk.

Azóta nem beszélt velem a lány, mintha megszűntem volna létezni.

A férjem legjobb barátja gyakran jön hozzánk, de bnője sosem. Mindig van kifogás.

Most lesz 1 éves a lányunk. Azóta ők is áldott állapotban vannak. Jan. végére - febr. elejére várják a kisfiúkat.

Egyébként ezt is úgy tudtuk meg, hogy facebook-on a férjemnek írt a legjobb barátja, majd 5-10 perces beszélgetés után közölte, hogy "Ja, egyébként gyerekünk lesz".

Ennyit erről.

2015. jan. 25. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Amikor vágytam a 3. babára, én bevallottan nagyon irígy és féltékeny voltam mindenkire, aki babát várt vagy csak tervezett.
2015. jan. 25. 14:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Hát tudod, nem vagyok benne biztos, hogy egyre gondolunk. Amire te célzol szerintem, nem egy kellemes dolog, sőt. Nekem van 2 gyerekem, imádtam a terhességet, bele is vágnék újra. De nem lehet már több sajnos. Amikor kismamát látok, eszembe jut a csodás érzés, amikor én is vártam őket, aztán leesik, hogy ennyi volt. De attól még nincs rossz érzésem az adott személy felé, és el is tudom képzelni, hogy milyen jó most neki. Ő nem tehet arról, hogy nekem nem lesz több, és nekem ettől nem lesz rosszabb. :)
2015. jan. 25. 14:24
 7/9 anonim ***** válasza:

attól nem érzem magam rosszul, hogy màs babàt vàr, csak frusztràl, hogy mi még nem. Ettől függetlenül tudok örülni màsénak, csak közben szomorkodom is

.

2015. jan. 25. 16:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Én 38 éves vagyok. Jelenleg párom sincs, nem tudom lesz-e gyerekem, mostanság inkább azt gondolom már nem. Ha kismama van a közelemben legtöbbször örülök neki, de mostanság éreztem már szívfacsaró, maró fájdalmat is. Lehet most már megkeseredem. Talán jobb is lenne, ha nekem senki nem újságolnák nagy boldogan, hogy gyereke lesz.
2015. jan. 25. 19:56
 9/9 anonim ***** válasza:
15 hónapja próbálkozunk sikertelenül. Sajnos én nagyon irigy vagyok mindenkire akinek kisbabája van, vagy terhes lesz. Na nem tőlük sajnálom, csak nem értem, hogy nekem miért nem lehet. Már kerülöm is őket, nem tudok velük örülni, ha mesélnek csak a sírás folytogat. A legjobb barátnőmmel meg is romlott a viszonyunk emiatt.
2015. jan. 26. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!