Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Be mertétek vállalni a kistesó...

Be mertétek vállalni a kistesót kis korkülönbséggel, mikor még a naggyal is éjszakáztatok és segítségetek nem volt?

Figyelt kérdés

Kisfiunk 2 éves, szerettünk volna 1.5-2 év korkülönbséggel kistesót, de végül képtelen voltam bevállalni. Még mindig sokat kel éjjel, egyedül éjszakázom vele, sőt, férjem munkája végett szinte egész nap egyedül vagyok vele. Nagyszülők messze és még messzebb vannak, max. hetente 1x jönnek el (én szüleim, férjem szülei nagyon messze laknak).

Arra lennék kíváncsi, aki hasonló helyzetben volt, be merte-a vállalni a kistesót, és ha igen, hogy alakult? Főleg az éjszakázásra lennék kíváncsi, de persze arra is, napközben hogy sikerült mindent egyedül megcsinálni (házimunka, gyerekek ellátása, fürdetés, altatás..)

Illetve, ha valaki szintén nem merte bevállalni, csak később, akkor mennyi lett a korkülönbség végül és mit gondoltok utólag, jól döntöttetek?

Köszönöm, ha válaszoltok!

2015. jan. 22. 22:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt kérdés, hogy vállalom-e, a második gyerek kérdés nélkül jött, tetszik-nem tetszik alapon.

Hááát, nem így lett tervezve, de utólag örülök, hogy így alakult. Nekem az éjszakázással sok bajom nem volt, mert napközben is lefeküdtem velük, de az egy kicsi egy pici nagyon le tudja amortizálni a szülőket és a lakást is.

Nem egyszerű a szervezés, ráadásul elég gyakori, hogy a nagytesó nekimegy a kisebbnek. Nálunk is akkor szabadult el a pokol, amikor a kicsi elkezdett helyet változtatni. Én abból az időszakból arra emlékszem, hogy az éjszakai ébredés volt a legkisebb problémám, már az sikeres napnak számított ha senki se nyírt ki senkit. Valaki tuti bőgött, ha nem valamelyik gyerek akkor én.

Viszont a kezdeti nehézségek után, amikor a kicsi is partner lett a játékban, már nagyon jó lett és egy ideje szinte csak az előnyeit élvezem. Pl. az egyforma terhelhetőség és érdeklődés, könnyebb programot szervezni egy 5 és 7 évesnek, mint egy 4 és 10 évesnek, akik közül az egyik aludna délután, a másikat meg más érdekli... nem lehetetlen persze, de én egyszerűbbnek érzem. Játékokban is már egy szinten vannak (társas és egyéb ügyességi). Amíg régen a túlélésre játszottam, megy ideje már nagyon könnyű, pl. van olyan esős nap amikor nem megyünk sehová, a gyerekek meg csak enni és pisilni jönnek ki a gyerekszobából, olyan jól eljátszanak, én meg pihenek, elvégzem amit kell. Ahol nagyobb a korkülönbség, ott nem mindig egy az érdeklődés, esetleg a kicsi részt venne a nagyobb játékában, de mondjuk a 7 éves nem tud legózni a 2 évessel.

2015. jan. 22. 23:52
 12/22 A kérdező kommentje:

"Jobb helyeken az apuka is éjszakázik a babával?" Igen, persze, jobb helyeken biztos, de ahol dolgozik a férj, ott igen kemény lenne 2-3 óra alvással munkába menni... merthogy volt ilyen korszakunk is.. És mint írtam, férjem van, hogy elutazik, nyilván nem tudna éjszakázni...

A másikra inkább nem is reagálok, főleg, mivel mehetek vissza a gyerekhez! Mindenkinek szép jó éjszakát, még a bunkónak is, aki normális választ nem bírt írni!

2015. jan. 22. 23:52
 13/22 anonim ***** válasza:
Naaa, azért ne ítélkezz elhamarkodottan, én vagyok az az apuka, és 12-24 órás műszakokba jártam dolgozni, sokszor 2-3 óra alvással indultam el. Nem sértegetésnek szántam, elismerem apukát és a tevékenységét, bármi legyen az. Ez angol humor, de megértem, hogy nem értékeled.
2015. jan. 23. 01:25
 14/22 anonim ***** válasza:
0%

Az én lányom most lesz 18 hónapos. Kb. fél fél éve átalussza az éjszakát, szépen megtanítottam neki. Addig én is keltem többször éjszaka, szopott, de igazából már nem evett, csak cumizta. Meg hát ugye azt mondják az okosok hogy ennyi idősen ne keljen, pláne ne szopjon éjszaka.

Azóta jól alszunk, nem ébred meg éjszaka, van hogy hallom hogy mocorog, de visszaalszik hamar.

Mivel kipihentem megbeszéltük a férjemmel hogy most januárban elkezdünk próbálkozni.

2015. jan. 23. 07:44
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!

Igazából tényleg az érdekel, ahol éjszakázás áll fenn, ha nem így lenne, nálunk is jött volna már a kistesó.

Szerintem megtanítani azt lehet aludni, aki "olyan típus". Sajnos mi fél évesen még hasfájással küzdöttünk, egy hasfájós babát meg nem lehet ordítani hagyni.. És később sem tudtam sírni hagyni, ha fogzott, fogzik, mert tudom, hogy fáj neki, és rám van szüksége. Sajnos nem mindenki viseli egyformán a fogzást, valaki simán alszik éjjel, valaki folyton fent van.

"Angol humoros": hehe, igen, az angol humort nem csípem :D Bocsi, igazából kicsit ideg vagyok ettől már, de sajnos nálunk ez nem jött be, egy ideig, míg kisebb volt, néha a férjem is bement a gyerkőchöz, vagy ő aludt vele, de így, hogy már nagyobb, nem igazán fogadja el őt éjjel. Viszont míg pici volt és ordított éjjeleken át a hasfájás miatt, természetesen a férjem sem tudott aludni rendesen, viszont ennek is meglett a hatása, folyton elkésett a munkából, ráadásul ketten voltunk kialvatlanok, folyton csak veszekedtünk...

2015. jan. 23. 09:43
 16/22 anonim ***** válasza:

Várjatok még a kistestvérrel szerintem. Nincs értelme, hogy zombi legyél, ha fáradt vagy folyton, akkor azt a gyerekek is megsínylik. Tudom, ezt a férfiak nem érzik át egyáltalán, én is megkapom a férjemtől, hogy elege van abból, hogy folyton fáradtnak lát. (Hiába, nincs pénzünk éjszakás babysitterre :-)

Csak irígykedem, amikor azt hallom, hogy valakinek a babája egy hónapos korától átaludja az éjszakát. Az enyém 10 hónapos koráig kétszer kelt, utána 14 hós koráig egyszer. Lassan két éves lesz, de hetente 3-4 éjszaka van, amikor felébred, és egy óráig tart, míg visszaalszik. Ha végig is alussza az éjszakát, akkor is legjobb esetben reggel hatkor kel.

Nemrég kipróbáltunk egy homeopátiás szert (Sedatif PC), ettől kicsit javult a helyzet, de még nem tökéletes.

2015. jan. 23. 09:53
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!!

Képzeld, pont nekem is ma jutott eszembe a Sedatif PC! MOst akartam utánaolvasni! :)

Sajnos nálunk még szörnyűbb a helyzet. TEgnap is este 9kor feküdt le, 11kor már fent volt, 3/4 12-ig ültem bent nála, kb. 10 percre rá megint felsírt.. éjjel többször megébred még, és reggel is sokszor sírva kezdi a napot. Az idegeim már ígyis teljesen kivannak. Emellett egész nap igényelne, ha leülök picit, rögtön jön, hogy menjünk játszani... Úgy érzem semmi időm magamra, férjemre, egy kicsit fellélegezni.

Nálunk mostmár biztos, hogy legalább 3 év korkülönbség lesz, de az utóbbi időkben már az 5-6 éven is elgondolkodtam...

Nekem a férjem folyton mondja, hogy megérti, hogy milyen teher ez, de nem úgy tűnik nekem, mintha tényleg át is érezné.. Néha még türelmetlennek is tart, holott ember legyen a talpán, akinél ne szakadna el a cérna egy ilyen gyerkőccel...

2015. jan. 23. 10:14
 18/22 anonim ***** válasza:
Semmiképpen nem vállaltam volna be,és nem vállalnám holott fiam 6 hónapos korától abszolút végig aludta az éjszakát,piciként is el tudta már foglalni magát,nem volt hasfájós sem,mindenre volt időm mellette még tanulni is,1,5 éves korától már dolgoztam és tanultam mellette,jól beosztottam,de még így sem vállaltam volna be.Úgy gondolom jól döntöttünk,valószínűleg 5 év lesz majd köztük,jelenleg 3,5 éves a kisfiam és nem bánom,hogy így alakul 3-3,5 év alatti korkülönbséggel megőrültem volna ebben biztos vagyok.
2015. jan. 23. 10:23
 19/22 anonim ***** válasza:

#17 vagyok. Hogy álltok a fogzással? Nálunk a leghátsó őrlői jönnek éppen, és remélem, ha végre kijött minden foga, akkor sokkal jobb lesz.

Jó lenne egy kistestvér nálunk is, de még várok egy évet, bár elég idős vagyok, lehet hogy egyke marad szegénykém.

Amúgy a sedatif pc-t babák is szedhetik nincs mellékhetása és nem alakul ki függőség (nem gyógyszer). Először nem hittem benne, de használ.

2015. jan. 23. 10:26
 20/22 A kérdező kommentje:

Nálunk is pont a nagyőrlők jönnek, már az utolsó kettő, fent! De nekem ebből van elegem, hogy az elején nagyon-nagyon hasfájós volt, aztán meg szinte egymás után jönnek a fogak! Alig volt 1-2 hét nyugisabb, amikor ne adj Isten még véletlen egy éjszakát is végigaludt... Viszont egyik sem mentség a 2 éve éjszakázásra, sok babának jön a foga, mégsem mind ilyen, ettől nem lesz jobb nekünk, akik éjszakáznak :( Időnként adok neki pár napig Panadolt, Nurofent, de persze csak ritkán. Viszont ennek ellenére megébred... Attól félek, mire kijönnek a fogak, rögzül egy rossz alvási szokás :(

Sokszor gondolok én is arra, mennyivel másabb lenne, ha ő is nyugi baba, gyerek lenne. Mennyi mindenre lenne időm... Sajnos így semmit nem tudok mellette tanulni, pedig szerettem volna kihasználni, míg gyesen vagyok. De így lehetetlen, örülök, ha meg nem őrülök óvodáig..

2015. jan. 23. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!