Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Mi a véleményetek...

Anyukák! Mi a véleményetek azokról az anyukákról, akik egész nap csak a gyerekkel foglalkoznak?

Figyelt kérdés
, már 1-2 éves gyerekük van, az ún. szuperanyák, és az estéket is azzal töltik, hogy facebookon is az anyasággal foglalkoznak, még akkor sem tudnak kikapcsolni, és ha más anyuka foglalkozik magával, vagy próbál picit kilépni ebből a szerepből, akkor ő mindjárt azzal védekezik, hogy ő az igazi anya. Bennem van a hiba, hogy úgy gondolom, hogy a gyereknek egy olyan anyára van szüksége, aki kívül belül jól érzi magát, és ha ehhez az kell, hogy akár napközbe magamra is gondoljak, akkor magammal is foglalkozom?

2015. jan. 20. 09:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
89%
Én eljárok műkörmöshöz, fodrászhoz, masszíroztatni, wellnessezni is megyünk a férjemmel a gyerek nélkül (7 hónapos) nekem jól esik kiszakadni az anya szerepéből, alig várom már hogy menjek vissza dolgozni. Én tiszteletem azokat akik otthon vannak 2-3 évig és "csak" gyereket nevelnek. Különbözünk, de nem lehet senkit sem elítélni, mindenki úgy éljen ahogy neki tetszik.
2015. jan. 20. 12:28
 22/37 anonim ***** válasza:

Egyrészt az, hogy abszolút az ő magánügyük, másrészt pedig ilyen felszínes dolgokból, mint facebookon megosztott cikkek, nem lehet ilyen mélyreható következtetéseket levonni.

Saját példámat említve: esténként, miután lefektettem a kislányomat, sokszor én is lezuhanyzom és bekuckózok az ágyba, elolvasom a napi híreket, felmegyek a kedvenc oldalaimra, és igen, babás/kisgyerekes cikkeket is olvasok, sőt, amit hasznosnak vélek, azokat meg is osztom, mert van sok kisgyerekes ismerősöm. De mindezek mellett ott van megnyitva egy divatlap honlapja, egy receptes blog, egy fitneszes kérdezz-felelek oldal, egy szexualitással foglalkozó cikk, tehát korántsem csak a gyerek-témával foglakozom, holott a facebook ismerőseim csak ezt láthatják. Érted mit akarok mondani?

Nekem is a kislányom az első, a facebook képeim 80%-a (ez kb 10 képet jelent) csak róla szól, holott imádok sminkelni, odáig vagyok a gasztronómiáért, rendszeresen járok edzeni, sőt még a kvantumfizika is nagyon érdekel (nem viccelek), tehát úgy érzem, hogy abszolút önmagam maradtam édesanyaként is. Az meg, hogy más mit gondol rólam, nem izgat.

2015. jan. 20. 12:46
 23/37 A kérdező kommentje:
Igen,de akkor azért picit kifordul az ember gyomra,amikor nekem valaki panaszkodik,hogy milyen hisztis a gyereke, meg sok belőle neki,hozzáteszem nekem is néha, kevés időt van a párjával, utána meg feltesz képeket,hogy együtt sütnek főznek,puszilgatja a gyerekét, meg mellé rengeteg képet,meg idézetet a jó anyaságról, kifelé meg azt akarja láttatni,hogy ő milyen tökéletes anya,boldog család,neki nem teher az egész,mikor meg találkozok vele személyesen,csak panaszkodik,ugyanúgy ahogy én is, a negatív dolgokról is beszélünk,és csak ontja magából azt a képet,ahogy láttatni akarja magukat..a sok birka meg el is hiszi..hogy micsoda boldog anyuka,tökéletes család,elnézést,de ez a véleményem..Ha meg szex után valaki arra vágyik,hogy babás cikkeket olvasson..hát nem tudom..furcsa..
2015. jan. 20. 13:31
 24/37 anonim ***** válasza:

Szerintem az ilyen anyukák nem csak az ismerőseiket, de magukat is próbálják ezáltal meggyőzni arról, hogy ők tényleg jó anyák, ők tényleg egy boldog családot alkotnak a férjével és gyerekével. Nekem is van ilyen ismerősöm.

Mindenkinek nehéz az anyaság, én sem azt teszem ki facebookra, amikor a gyerekem öklendezve hisztizik, mert nem hagyom, hogy felmásszon a polcra, de nyilván amit te írsz, az már megint egy másik kategória.

2015. jan. 20. 13:50
 25/37 A kérdező kommentje:
Igen,tudom hogy nem tesszük ki ezeket a pillanatokat,én sem teszem ki,a nehéz részét, de azért nem tömöm tele a facebookot azzal naponta,hogy milyen jó, meg minden szép, és akkor milyen jó anyának lenni, az önfeláldozás, a teher..stb...csak ez a fontos,közben meg nem érzi jól magát..
2015. jan. 20. 14:19
 26/37 anonim ***** válasza:
Biztos neked is volt már olyan, hogy besokalltál a saját gyerekedtől, hogy sírtàl mert tehetetlennek érezted magad abban a pillanatban, vagy rettenetesen haragudtál a gyerekedre (és ezt megosztod mással is mert jó kibeszélni)...de attól még imádod a gyereked, puszilgatod/szeretgeted. Jól érzed magad a családanya szerepben mert minden nehézség ellenére csodàlatos. Te sem érzed magad ugyanúgy mindennap, neked is vannak rossz napjaid/éjszakáid. Ez egy b@romi nagy hullámvasút. Az hogy valaki csak a pozitív dolgokat posztolja még nem jelent képmutatást...attól ő még lehet boldog!
2015. jan. 20. 15:13
 27/37 anonim ***** válasza:
Másrészt aki anya, nagyon jól tudja hogy ez az egész gyereknevelősdi nem sétagalopp, és nem csak boldog pillanatokat rejt. Nekem egyik anyuka ismerősöm sem teszi ki a face-re, hogy "na most jól összevesztünk apával" vagy hogy "megint hisztizik ez a gyerek, mit csináljak, elegem van"! Ennek ellenére én nem gondolom, hogy képmutató, mert tudom hogy mindenkinél vannak problémák, és ott is elszakad az a cérna!
2015. jan. 20. 15:19
 28/37 A kérdező kommentje:
Akkor ebben másképpen gondolkodunk, én meg azt gondolom,hogy csak azt akarja mutatni hogy boldog..azért mert nevet a képeken,még nem jelenti azt,hogy boldog,mikor meg sétáltatja a gyerekét süt róla az unalom..És igen képmutatás, mert a facebook hamis képet fest a családokról, azt mutatja másoknak,ami nem a valóság,nemhiába készítettek erről videót is, hogy csak egy látszat..és ez óriási probléma hogy az emberek nap mint nap onnan merítenek "erőt",és másokkal összehasonlítják magukat,holott oda mindenki csak a legszebb dolgait teszi fel..
2015. jan. 20. 19:52
 29/37 A kérdező kommentje:
És ez akkor is így van amikor a kismamák elmennek trécselni egyet össze-vissza hazudnak egymásnak,amikor egyik kismama überelni akarja a másikat,nem tudnak őszinték lenni a másikhoz, ha valaki már azt meri mondani,hogy fáradt,vagy nincs kedve mondókázni,már úgy néznek az emberre mint egy ufóra, mert senki sem meri felvállalni, mert mindenki fél..pedig jobb lenne,ha mindenki a rossz oldalról is beszélne,mert úgy tudnák egymást segíteni, nem pedig csak a dicsekvés menne,hogy ki milyen szuperanyuka. Nyivlán aki nem tapasztalta ezt,az nem tudja miről írok, aki meg igen,annak köszönöm a megértést..
2015. jan. 20. 19:55
 30/37 anonim ***** válasza:
Én erre csak azt mondom, hogy bolond aki elhiszi egy face kép alapján, hogy egy családban csak és kizárólag boldogság/vidámság van. És a kérdésedből ítélve te vagy az aki ezek alapján ítélkezel, és hasonlítgatsz! Nekem ez eszembe sem jut ha az én ismerőseim töltenek fel hasonlókat!
2015. jan. 20. 22:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!