Lenézed azt, aki csak gyest kap gyerekvállaláskor?
Kisgyerekes bérletetigazolványt váltottam ki. Rákérdezett a hölgy, hogy milyen juttatást kapok, mondtam, hogy gyest. Kétszer is visszakérdezett, hogy gyeSSSSSS-t? Mondtam, hogy igen, GYES-t. Erre nekiállt pofákat vágni, meg méregetni, néhány percre rá kioktató stílusban részletezte, hogy miért most jöttem kiváltani, miért nem előbb, meg legközelebb mikor jó, ne akkor menjek, amikor sokan vannak, stb.
Ha valaki GYES-t kap, az egyenlő a fejekben azzal, hogy csóró és a semmire vállalt gyereket? És ha így van, akkor feljogosítva érzik magukat, hogy lenézzék és lekezeljék az embert?
"Ha egy nő csak gyest kap, ott mégsem beszélhetünk 100%-osan tudatos gyermekvállalásról"
Miért nem? Mi lombikoztunk, na ha ez nem tudatos, akkor semmi sem az, és csak gyest fogok kapni, mert így jött ki a lépés.
Jól állunk anyagilag, 1 gyereket akkor is bevállalnánk és el is tudnánk tartani, ha semmilyen állami támogatás nem járna utána.
Amikor a kisgyerekes bérletigazolványt csináltattam, én csak a pénztáros orra alá dugtam, ami kellett hozzá. Nem volt nagyon mit kérdezzen. :)
Amúgy meg soha életemben szinte semmilyen támogatás nem illetett meg - sem engem, sem a családomat - pedig nem vagyunk gazdagok, én dolgoztam is aránylag sokat (sajnos volt, ahol nem jelentettek be). Aztán elegem lett és visszamentem egyetemistának (ezt sem azért, mert gazdagok vagyunk - simán lenne máshol is helye a tandíjamnak). Aztán 29 évesen szültem, diplomás gyedről lecsúsztam. Ilyen az élet. Aki ezért le akar nézni, hát tegye és egészségére.
"Amikor a kisgyerekes bérletigazolványt csináltattam, én csak a pénztáros orra alá dugtam, ami kellett hozzá. Nem volt nagyon mit kérdezzen."
Előre összekészítettem én is mindent. Igazolást, személyit, lakcímkártyát, a régi igazolványt (hosszabbíttatni akartam), meg a pénzt a bérletre. Egyben adtam át, jó alaposan végigolvasta az államkincstári igazolást, a papírokat, majd feltette a kérdéseit.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Elgondolkodtató volt, nagyon.
Vicces lenne, ha csak ennyi miatt lenéznének...
Gyes-t kapok én is, mert sajnos az 5 éves gyerekem tartós beteg, táplálékallergiás már 4,5 éve.
2 éves kora óta automatikusan kapom a gyes-t és az emelt családit, pedig azóta én is dolgozom, immár 3 éve és iszonyat sok adót fizetek. A fizetésem a gyes 8x-osa....
Nem vagyunk rászorulva, de úgy vagyok vele, hogy ha egy akármilyen senkiházi munkakerülő élősködő is szó nélkül megkaphatja, akkor nehogy már nekem legyen lelkiismeret furdalásom miatta! A gyerekek előtt 10 évig fizettem adót és most is annyit vonnak a fizumból, amivel még vagy 2-3 gyes
Folyt.
Amivel még vagy 2-3 gyes-t lehet finanszírozni...
Nyugi,én GYED-et kapok,mégis lenéznek.Ráadásul a boltban,távolabbi kollégáim stb is.Pedig baba mellett iskolába is járok,még is megvan rólam a vélemény,hogy persze,majd kipihened magad a gyes alatt,úgy is 3 évig otthon leszel,van időd... meg ilyenek.
Jelzem,fél éves a baba,egy éves kora után vissza kell mennem dolgozni,mert nem tartják tovább a helyemet.Akkorra fejezem be a sulit is (heti 3-4 délután) de akkor is én leszek a kipihent ráérő kismama. :-(
Mindig,mindenkit el tudnak ítélni,ha akarnak,ne rágódj ezen!
Felháborító megint ez a lepontozás. Nagyon frankónk kilátszik belőle, hogy az itt nézelődők szép nagy része igennel válaszolhat a kérdező által feltett kérdésre. Mindegy mi a körítés, ahogy észrevehető, hogy csak GYES-t kap az anyuka, már nyomják is a pirospacsit. Szégyellheti magát az összes ilyen korlátolt.
Hitetlen már megint, hogy nők egymás között hogy marják egymást. Megint kiderült, hogy mi vagyunk saját magunk ellenségei.
Esetleg lehetne utálni kollektíve a dohányosokat, túlsúlyosakat is. Mert fizetjük az EHO-t. Én pl. évek óta nem voltam orvosnál, ők meg a rossz szokásuk miatt (elnézést a kövérektől, ez természetesen nem mindenkire igaz) jó eséllyel járják majd később a kórházakat, mert különböző kezelések meg gyógyszerek kellenek nekik.
Mondjuk vonjuk meg tőlük is a "támogatást"?
Nem volt meg a 365 napom, hanem csak a fele, de GYES után visszamentem ugyanoda dolgozni, és azóta is adózok eleget én is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!