Lenézed azt, aki csak gyest kap gyerekvállaláskor?
Figyelt kérdés
Kisgyerekes bérletetigazolványt váltottam ki. Rákérdezett a hölgy, hogy milyen juttatást kapok, mondtam, hogy gyest. Kétszer is visszakérdezett, hogy gyeSSSSSS-t? Mondtam, hogy igen, GYES-t. Erre nekiállt pofákat vágni, meg méregetni, néhány percre rá kioktató stílusban részletezte, hogy miért most jöttem kiváltani, miért nem előbb, meg legközelebb mikor jó, ne akkor menjek, amikor sokan vannak, stb.
Ha valaki GYES-t kap, az egyenlő a fejekben azzal, hogy csóró és a semmire vállalt gyereket? És ha így van, akkor feljogosítva érzik magukat, hogy lenézzék és lekezeljék az embert?
Itt ülök ebben a redvás pénztárban 25 éve, lepukkant vagyok, elváltam, a gyerekek kirepültek és jön ez a fiatal, csinos nő, aki még azt is megteheti, hogy csak gyes-en legyen, biztos imádja a férje és még kisbabaillat is van a házban, hogy aza....!
:D Szal érted!
2015. jan. 7. 14:22
12/40 A kérdező kommentje:
Én egyik verzió sem vagyok. De az életem szerintem egyetlen embernek sem kell kifejtenem azért, hogy ne kezeljen le. Felelősségteljes, szorgalmas, dolgozó felnőtt ember vagyok, aki mellesleg az alacsonyabb állami támogatást kapja, de ezt miért kellene neki bizonyítgatnom?
2015. jan. 7. 14:23
13/40 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, lehet, hogy magából indult ki, a saját életéből, és nem belőlem...
2015. jan. 7. 14:24
14/40 anonim válasza:
Egyik barátnőm 16 éves kora óta dolgozott, 7 év munkaviszony után született első gyermeke. Utána, hiába próbálkoztak, nem jött a második gyerek. A munkahelyére nem vették vissza. Egy hónappal azután sikerült teherbe esnie, hogy felmondtak neki. Így a terhessége alatt semmilyen bevétele nem volt, utána pedig gyest kapott. A férje sem keresett nagyon jól, rendesen össze kellett húzniuk a nadrágszíjat egy ideig. Mégsem mondanám se azt, hogy nem volt tervezett gyerek, se azt, hogy nem dolgozott terhesség előtt. Én nem ítélkezem, mert nem lehet tudni, hogy kinek mi a háttere, miért döntött úgy, hogy annak ellenére vállal gyereket, hogy csak gyest kap.
2015. jan. 7. 14:25
15/40 A kérdező kommentje:
Felmerült bennem, hogy "felveszem a kesztyűt", amíg pötyögött valamit ezt futtattam a fejemben, aztán úgy döntöttem, hogy tök mindegy. Ezek tipikus semmire sem jutó beszélgetések, esetleg veszekedések, amiből csak még rosszabb lelkiállapotban kerül ki az ember. Nem vártam én már akkor tőle semmit, mert ha annyit is mond, hogy "elnézést kérek", az sem számított volna sokat. Felesleges lett volna.
2015. jan. 7. 14:26
16/40 anonim válasza:
Pont erről beszélünk. Azt sem tudhatod, hogy irigyel vagy megvet. És éppenséggel nincs is jelentősége, nem igaz? ;-)
2015. jan. 7. 14:26
17/40 anonim válasza:
11: mondjuk én nem értem. Oldja meg a saját életét. Az összes ilyen embert kivágnám a munkahelyéről, aki ezt megengedi magának.
2015. jan. 7. 14:27
18/40 anonim válasza:
Nekem is az a tapasztalatom, hogy a mai világban mélységesen le vannak nézve azok, akik csak a gyesre vállalnak babát (pedig nem tudják a körülményeket). Engem azért is lenéztek, mert 22 évesen estem teherbe, pedig megvolt a munkaviszonyom, diplomám, nyelvvizsgám és 6 éve voltunk együtt akkor már. Szóval mindenkinek nem lehet megfelelni :)
2015. jan. 7. 14:31
19/40 anonim válasza:
De honnan derült ki h GYESre szültél? Vagy nálad volt esetleg az újszülött?
Mert aki kap TGYÁS-t, GYED-et, de otthon akar maradni 3 évig az az utolsó évben ugyanúgy GYES-t kap.
Nekem nincs szükségem ilyen igazolványra amúgy, nem ismerem pontosan a feltételeket, ezért elnézést ha a kérdésem amúgy egyértelmű.
2015. jan. 7. 14:33
20/40 A kérdező kommentje:
Rákérdezett. Nem derült ki sehonnan, csak megkérdezte, hogy milyen támogatást kapok. Mondtam, hogy GYES-t. Akkor megkérdezte, mikor született a babám. Mondtam a dátumot. Akkor megint visszakérdezett, hogy GYESSS-t kapok, és elismételtem, hogy igen. Akkor vágott egy arcot. Aztán egy pár perc szünet után megint mondta, hogy tényleg GYEST kapok, és ennyi idős csak a babám? És akkor már nem tudom, hányadszor elismételtem, hogy igen, azt. Amúgy ekkor már én is rákérdeztem, hogy ennek van-e valami jelentősége a bérlettel kapcsolatban, annyit mondott, hogy "jah, nincs". Szóval csak személyes érdeklődés volt a részéről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!