Az apák hogy viszonyulnak ahhoz, hogy az utóbbi évtizedekben megváltozott a gyereknevelésben betöltött szerepük? (Bővebben lent)
Arra gondolok, hogy eddig az anya dolga volt elsősorban a gyereknevelés, főleg kisebb korban. Az apa szerepe arra korlátozódott, hogy eltartsa a családját, figyelje a gyerek tanulmányi eredményeit, és megbüntesse, ha rossz, vagy nem tanul rendesen. Esetleg, ha jó kedvében volt, tanítgatta erre-arra, vagy játszott vele.
Ezzel szemben ma már két egyenrangú szülőről beszélünk, akiknek ugyanúgy illik kivenni a részüket a gyereknevelésből. Nemcsak arról beszélek, hogy például már az apa is otthon maradhat a picivel, hanem arról is, hogy jobban jelen van a gyerekei életében. Öltözteti, enni ad neki, játszik, beszélget vele, szeretgeti... stb.
Hogyan élik ezt meg a férfiak? Úgy, hogy "na végre, mindig is így kellett volna", vagy "megcsinálom, mert elvárják, de szerintem ez még mindg az anyák dolga". Úgy is kérdezhetném, hogy az "apai ösztönök" is ugyanolyan erősek, mint az anyaiak?
Lehet, hogy kicsit zavarosan fogalmaztam, de remélem, értitek, mit akarok mondani! Nem arról bezsélek, hogy az anyák jobban szeretik a gyereküket, csak arról, hogy máshogy.
"Apai ösztön nincs! Apai szeretet van! Sok apa fel se kel a gyerek sírásra, anyuka meg 1 percel a sírás előtt felébred :)"
ez mi ha nem általánosítás? tényleg nem veszekedni akarok, de amit írtál úgy felbosszantott!
előszöris nekem most volt 3 hónapos a fiam.én nem általánositok ez az én saját véleményem.
én csak akkor keltem fel idáig ha este sirt a gyerek amikor már annyira sirt hogy az annya is alig tudta meg nyugtatni.a feleségem egyszersem várta el azt hogy én fel keljek hozzá éjszaka és nem is lett volna sok értelme mert én bármi hihetetlen nem tudtam volna meg ciciltetni.
amásik dolog meg az hogy minden második éjszaka dolgozom.ugy hogy valamikor nekem is aludnom kell.
próbálok minnél többet segiteni neki amiben csak tudok.de szerintem egy apasem tud igazán sokat segiteni addig amig a gyerek kicsi.
hogy a kérdésedre is válaszoljak.a gyerek nem csak az anyáé hanem az apá é is.tehát mind a kettőnek ki kell venni a részét a gyerek neveléséből.és igen is vannak apai ösztönök.akinek ninscen gyerek az ezt nem is foglya megérteni addig amig apa nem lessz
Köszönöm a választ.
Ne vedd sértésnek, de muszáj elmondanom: Az ilyen szörnyű helyesírással írt válaszokat általában nem is szoktam végigolvasni, de te értelmes dolgokat írtál, és nagyrészt egyet is értek velük. Ez nekem is jó lecke volt arra, hogy egy kicsit visszavegyek az előítéletekből, és elhiggyem, hogy az is lehet okos ember, aki a "lessz" szót két sz-szel írja :)
A 8ashoz szólnék hozzá.Ez nagyon szomorú hogy neked ezt jelenti.
Az apa is előre érezheti ha megvan az összhang ,rá van hangolódva a gyerekre .
Nálatok valami nagyon nincs rendben....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!