Szoptatás alatt szedhetek antibiotikumot?
Figyelt kérdés
A helyzet a következő: sajnos olyan komoly gyulladás alakult ki a fogaim körül,ami miatt felkerestük ma a fogorvost. Két féle antibiotikumot írt fel. Azt mondta,hogy muszáj beszednem mert nem tudja megkezdeni a kezelést,amíg gyulladásban van. Nagyon komoly fajdalmat okoz ez a probléma már több hónapja. Sajna hozzátette,hogy ameddig ezeket szedem nem szoptathatok. Utána - más okból - voltunk a háziorvosnál,kérdezte mi volt a fogásznál és mikor tájékoztattuk,azt mondta,hogy szerinte lehet szoptatni. Na mármost,akkor melyik orvos szava legyen hitelesebb? Merthogy nyilván nem szivesen hagynám abba a szoptatást,viszont még kevésbé akarok ártani a babámnak. Volt esetleg valaki hasonló helyzetben,vagy tudtok segíteni?2015. jan. 2. 19:39
1/7 anonim válasza:
nekem felső léguti betegségre írtak cefzilt, én beszedtem, 2hetes volt a fiam, nekem a tubustól lett, altatásos császár volt
2/7 A kérdező kommentje:
De szoptathattal kozben? Persze nyilvan nem minden antibiotikumnak egyforma a hatasa,csak erdekelnek a tapasztalatok,hogy kinek mit mondtak.
2015. jan. 2. 20:14
3/7 anonim válasza:
igen, szptathattam, ez direkt olyan
4/7 A kérdező kommentje:
Koszonom :-D
2015. jan. 2. 21:30
5/7 anonim válasza:
Nekem hörghurutom volt ünnepek előtt, szintén Cefzilt írt az orvos. 4 hónapos a kislányom, végig szoptattam. Fájdalomcsillapítóból pedig Benuront szedtem.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm lányok. Közben utánanéztünk a kapott gyógyszer hatóanyagának,hát lássunk csodát,az egyik oldalon az szerepel,hogy szoptatás alatt nem ajánlott a szedése,a másikon pedig,hogy nem ellenjavalt. Ez nagyon gáz azért,mert végül is hogy döntsön az ember (pláne asszony)?
2015. jan. 3. 16:35
7/7 Csiszer Lóránt válasza:
Az antibiotikum csak egyet csinál, kiírt minden a szervezetedben, jót és rosszat egyaránt ... csakis legutolsó esetben használd, természetesen probiotikumokkal együtt szedve, hogy az immunrendszered alapját, a bélflórád visszatelepítsd. A legjobb ha nem ölöd a vírusokat antibiotikumokkal (életellenes (szerekkel)), hanem az immunrendszered erősíted (vannak natúr termékek erre), hogy az álljon ellen a fertőzéseknek. 3 éve nem szedünk a családomban antibiotikumokat és itt vagyunk. Isten áldjon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!