Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet kiegyensúlyozott életet...

Lehet kiegyensúlyozott életet élni három, vagy több gyermekkel?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnénk nagycsaládot, egy gyermekünk van. Viszont félünk a sok gyerekkel járó "gondoktól": nemalvás, többszöri dackorszak, ha egyik beteg, a többi is az lesz, sok munka (mosás, vasalás, rendrakás, főzés stb).

Persze, tudom, hogy sok gyerek=több feladat, több energia kell hozzá.

De lehet ezt kiegyensúlyozottan, boldogan csinálni? Vannak a környezetetekben ilyenre példák? Sajnos, én mindenhol csak a szétesettséget, az idekapok-odakapok, folyton van valami dolgot látom. Most már egész könnyű az egy szem gyermekünkkel, ezért nagyon izgat a kérdés (ő másfél éves).

2014. dec. 30. 22:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Biztosan nem lehetetlen, de nekünk nagyon ritkán jön össze. Segítség szinte semmi sajnos, rokonok, szülők nincsenek, vagy nagyon távol. Nekem is "élmény" buszozni pl, ha mind a 3 velem van. De még mindig biztonságosabbnak érzem, mint ha balesetet okoznánk, mert nem tudok tőlük a vezetésre figyelni. Van egy izgága középsőm, vele egyedül is tud kihívás lenni, a nagy tesóját is meg tudja vadítani, a kicsi meg még kicsi, viszont rá meg jobban kell vigyázni akár babakocsiban, akár hordozóban utaztatom. Nem egyszerű. A betegségek általában végigsöpörnek mindegyik, bár nem mindig dől ki az összes szerencsére. A lakásunk időnként úgy néz ki, mint ha bombatalálat érte volna. Nehezen győzöm a rengeteg mosást, vasalást, hajtogatás, mosogatást, takarítást, főzést. Most ráadásul mind a három dacos, (kis különbségekkel születtek), a legkisebb elkezdte, a középső a csúcson, a nagy még nem hagyta el egészen. Időnként egy étkezés is kész kabaré, hát még elindulni valahová... Boltba, postára, ügyet intézni pl már nem is megyek úgy, hogy velem vannak, ahhoz már nincs idegrendszerem. Viszont alakul, hogy eljátszanak együtt, de még a kicsire nem tudnak mindig eléggé figyelni, összekapnak, bántják egymást... Szerintem még jó darabig a túlélés lesz a célom, aztán ahogy komolyodnak, okosodnak, már talán egyszerűbbek lesznek a hétköznapok. Próbálok nem idegroncs lenni, inkább viccesen felfogni a hülye helyzeteket - nem mindig sikerül...
2014. dec. 30. 23:09
 12/19 anonim ***** válasza:
Lehet! Aki nem hiszi, jöjjön el hozzánk és nézze meg! nekünk csak 4 van, de ismerek boldog, kiegyensúlyozott 6-7 gyerekes családokat is. Nekünk is van autónk, bejártuk a gyerekekkel fél Európát, de nem ezen múlik! És mielőtt félreérti bárki is: jó tanuló, kimondottan jó gimnáziumokban tanuló, nem munkanélkülinek készülő gyerekekről beszélünk.
2014. dec. 30. 23:11
 13/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok. Még annyit, nagyszülői segítségünk nincs, nem vagyunk gazdagok.
2014. dec. 30. 23:14
 14/19 A kérdező kommentje:
Akiknél sikerült, mi a "titok"? :)
2014. dec. 30. 23:18
 15/19 anonim ***** válasza:
Egy főiskolai csoporttársam ezt úgy csinálta, h szült egyet, megvárta, amíg nagyon lazán gondozta őt. Akkor jöhetett a következő. Már a kettővel is lazán elbánt, jött a harmadik. Így előre nem tervezték meg, de úgy lett 4 babó, hogy mindig csak akkor kezdtek próbálkozni, amikor azt érezte a nő, hogy most már könnyű a dolog és jöhet még egy. :)
2014. dec. 30. 23:23
 16/19 anonim ***** válasza:
82%

Tesóméknál 5 gyerek van és senki nincs leamortizálva náluk.

A bátyám és a felesége egyaránt kiveszik a részük a gyerekvállalásból.

A bátyámnak szerencsére jól fizető állása van, sokszor van, hogy hazautazik 2-3 gyerekkel a nagyszülőkhöz (nem itthon élnek), a párjának ilyenkor ez a pihenés, hogy "csak" 2-3 gyerekre kell vigyázni.

Együtt is sokat mennek mindenfelé, nem hagyják, hogy beleszürküljenek a hétköznapokba.

A tesóm elmesélte, hogy ők pl. sohasem vasalnak babaruhát sem és le*arják a precíz rendet, így sok időt megtakarítanak.

2014. dec. 30. 23:32
 17/19 anonim ***** válasza:
82%

Gimis barátnőméknél van 3 gyerek viszonylag kis körkülönbséggel. A két nagyobb már ovis, anyuka otthon van a legkisebbel, aki másfél éves. Az apuka reggelente elviszi a két nagyobbat oviba, majd este hozza őket, amikor jön haza a munkából. Anyuka egyedül van otthon a kicsivel és látja el a háztartást. Nincs segítségük, de boldogok és nem agyonhajszoltak (kis településen laknak Bp. agglomerációjában).

#7-es-nek: a legnagyobb ajándék egy testvér, akit az ember adhat a gyerekének! Én kényszer-egyke voltam (anyám betegsége miatt nem született tesóm), és a szüleim halála után rossz, hogy nem maradt rokonom. A férj- gyerek nem pótolja a felmenőket és az oldalági rokonokat! És semmi nem garantálja, hogy valakinek párkapcsolata és gyereke lesz. A környezetemben vannak páran, akik így maradtak teljesen magukra öreg korukban...

2014. dec. 31. 06:55
 18/19 anonim ***** válasza:
48%
én ilyet nem látok ,én magam is ilyen szétesős vagyok hétköznapokon ,mert dolgozunk utána gyerekeket hazahozni ovibol,iskolábol vásárolni ,most 2 ünnep közt talán kicsit nyugisabb vagyok mert szünet van igy nem kell ruhanom sehová ,és még nem boszantotak fel ,valami marhaságal.vagy nem érzem szarul magam,piheni nálunk csak apa tud ,ha én akarok akkor akkor nem tudok ,24én pont volt hogy előzö nap éjjszaka rosszul aludtam ,fáradt voltam aludni szeretem volna egy fél órát de sajna nem sikerült mert 10 pecenként szoltak hogy mennyek valamiért ,főkép a 4,5 éves lányom csinálta ezt,igy végül nem tudtam aludni ,29én szintén szarul voltam fájt a fejem megkértem a nagyokat hogy játszanak együtt mert piheni szeretnék mert fáj a fejem csöndet ,szeretnék szintén nem lett 5 percenként szoltam ki a szobábol hogy csönd legyen .
2014. dec. 31. 07:38
 19/19 anonim ***** válasza:
71%

Mi a titok? A pénz. Ha abból van bőven, akkor öröm a nagy család. Ha van autótok, ha van pénzetek programokra, bébiszitterre, ha a férjeddel csak úgy elmennétek valahová egy este. Takarítónőre, aki időnként besegít a nehezebb munkákban. Ha megteheted, hogy ebédet rendelj a családnak, ha időnként úgy alakul a napotok.

Én nagy családban nőttem fel. 3 gyerek, pénz semmi és szörnyű gyerekkorunk volt, pedig mi is szerettük egymást meg blabla. Mai napig is jóban vagyunk, de nem jó emlékeink vannak a gyerekkorunkból, mert mindig azt hallottuk, h nem, nincs rá pénz. Nem mehetsz, nem kaphatsz, hagyj békén, kivagyok idegileg tőletek, ne ricsajozzatok, megfájdul a fejem. Jó lett volna, ha szüleink el tudnak minket küldeni táborba, nyaralni, addig ők is pihentek volna egy kicsit, de nem tehettük meg, így mindenki folyton egymás agyára ment. mi már sokal jobban állunk anyagilag és eszem ágában sincs 3 gyereket vállalni. 2-t, de nekik jusson táborra, nyelvórára, fogszabályzóra. Engem fogorvoshoz se tudtak vinni, mert hiába volt ingyenes az ellátás, ha nem volt pénz buszjegyre, h bemenjünk a szomszéd városba. Csak gimis koromtól tudtam járni rendszeresen, de akkor már elég késő volt.

Szerintem így senki ne vállaljon 3 gyereket, mert nem igaz, h szeretettel jól lehet lakni!!

2014. dec. 31. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!