Mekkora lakásban éltek 2 vagy 3 gyermekkel?
2 kis gyerek, 1,5 szobás, 35nm-es lakás. A kis szoba a gyerekeké,a nagy szoba a mienk,plusz nappali étkező.
Nagyon jól elvagyunk,szerintem elég jó az elrendezés,nem vagyunk zsúfoltan.De csak albérlet,szóval majd továbbállunk:)
100 nm2
2 gyerkőc
3 szoba+nappali+fürdő+wc+előtér+konyha+ebédlő
Igen megfelelőnek tartjuk,mindenki kényelmesen elfér. :)
64 nm panel, két felnőtt és két gyerek (5,5 és 4 évesek, lány-fiú).
A szobaleosztás a következő: 1 félszoba (mostani hálónk), 1 félszoba (anno konyha, most dolgozó), 1 naaagy szoba (mostani gyerekszoba), étkező. Na meg persze wc, fürdő, és egy kis kutrica főzőkonyha.
Ha nem is a legjobb a lakás - lévén panel - , a körülményekhez képest a lehető legideálisabb elosztást alakítottuk ki, mert így van közösségi tér is (étkező), és mégis mindenkinek jut privát szféra. Mivel külön neműek, a kamaszkor küszöbén meg tudjuk majd oldani a külön szobát is nekik a két félszobával, mi meg beköltözünk a mostani nagy gyerekszobába. De az akkora, hogy ha úgy alakul, akkor abban akár még térelválasztóval vagy egyéb bútoros megoldással is lehet két saját térfelet csinálni (most egyenlőre középen egy nagy tér van nekik játszani és a bútorok a fal mellett). Eredetileg 2 szoba + konyha, fürdő, Wc-s volt a lakás, mi alakíttattuk át, elbontottuk a közlekedőfolyosókat, a keletkező nagy belteret megosztottuk félszoba+étkezőnek, a beépített szekrények helyén+a fürdőt lekicsinyítve lett annyi hely ,hogy egy mini főzőkonyhát megcsináltunk, illetve a néhai konyha átavanzsált lakószobává.
El tudnék képzelni magunknak nagyobb-szebb lakást, de a lehetőségeinkből erre futotta. Még így is messze élhetőbb és praktikusabb, mint volt.
Mi most várjuk a 2. babát, egy két szintes, 3 szobás házban lakunk, azt nem tudom hany m2, de ez angol ház, nem olyan nagy, mint a magyar 2 szintesek :) szóval fent 3 szoba + fürdő, lent nappali+ konyha+ kert :)
Boooooven elferunk, meg szerintem a 3. Gyerek is ide fog születni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!