HA egy gyerekem van és 35nmes lakásban lakunk a férjemmel
és a gyerkőccel igényelhetek fél szocpolt lakás
felújításra? Vagy hogy működik, TAPASZTALATOK?
Figyelt kérdés
2014. jan. 27. 13:55
1/9 anonim válasza:
Egy gyerekre nincsen semmilyen szocpol, és kettőnél is csak lakásvásárlásra adnak. Sajnos.
2014. jan. 27. 13:58
2/9 anonim válasza:
Felújításra jelenleg nem lehet igényelni.
2014. jan. 27. 14:02
3/9 A kérdező kommentje:
hmm hát valahogy sejtettem de gondoltam megkérdem:(
KÖszönöm a választ!!!
2014. jan. 27. 14:02
4/9 anonim válasza:
Felújításra nem lehet csak építkezésre, de ahhoz is minimum 2 gyerek kell.
2014. jan. 27. 14:04
5/9 anonim válasza:
igen, ahogy írják, építésre, vagy most vezetik be a használt lakás vásárlását- 2 gyerekre lehet, de meg lehet előlegezni, illetve annak adják akinek nincs lakása
2014. jan. 27. 14:38
6/9 anonim válasza:
Kortól is függ, 35 év alattinak kell lenni hozzá. A második gyereket be lehet vállalni előre is. Valamint olyan lehetőség van, hogy bővítésre lehet felvenni, de az egy lakásnál ugye nem jöhet szóba. Aztán még olvastam olyat is, hogy minimum nm számhoz is kötve van.
2014. jan. 27. 15:25
7/9 anonim válasza:
Hol olvastad, hogy bővítésre is lehet utolsó?
Mert engem az érintene, de én mindenhol csak vásárlásra olvastam, hogy adják.
És mennyi időn belül kell bevállalni a 2. gyereket?
2014. jan. 28. 12:09
8/9 anonim válasza:
"A bővítés nem tartozik a szocpollal finanszírozható lakáscélok közé. A félszocpol néven ismert vissza nem térítendő állami támogatást korábban igénybe lehetett venni lakásbővítéshez. Ám a támogatásoknak ezt a fajtáját 2009-ben felfüggesztették, és azóta sem vezették be újra. A meglévő lakóingatlan vízszintes vagy függőleges irányban (tetőtér-beépítés, emeletráépítés) történő bővítéséhez tehát nem vehető igénybe egy összegű támogatás. A szocpol jelenleg csak új ház építéséhez és újépítésű lakóingatlan vásárlásához igényelhető."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!