Hallottatok a babakelengye támogatásról?
A neten meg is találtam a formanyomtatványt, eddig miért nem szólt senki, hogy ezt is lehet igényelni a baba születése után?
Van köztetek olyan aki már igényelt? mennyi összegre lehet számítani pontosan?
én még nem igényeltem de én sem hallottam róla most néztem meg 40.000.
11.03 vagyok.
Anyasági segély + kerületi támogatás (nálunk ez volt)
Ez nem az egyszeri anyasági támogatás.
ennek külön forma nyotatványa van, egy lapon szerepel pl a lakás fenntartási támpgatással, gyermekvédelmi támogatással....
De most találtam egy olyant is, hogy az önkormányzattól lehet kérni szülésitámogatást is, de nem minden hol adják, a baba első hónapos korában kell igényelni utána már nem lehet, van ahol vásálási utalványt adnak a picinek. ja és anyagi helyzettől független, csak kérni kell...
Jó tudni ezekről a dolgokról, gondoltam nem sok anyuka tudja ezért is írtam ide ki nektek, hogy tájékozattabbak legyünk, jó lenne ha mindenki megkapná :)
Költözünk :DDDDDDD
Babakelengye-támogatás
Babakelengye támogatás állapítható meg a szülő (törvényes képviselő) kérelmére ha a gyermek lakóhelye születésének időpontjában a Budafok-Tétény Budapest XXII. kerületében található és családjában az egy főre jutó havi átlagos nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a kétszeresét (57 000 Ft).
A kérelmet a gyermek születésétől számított 6 hónapon (fél éven) belül lehet benyújtani.
A kérelemhez csatolandó iratok:
* a gyermek születési anyakönyvi kivonata,
* lakcímigazolványa,
* TAJ-kártyája,
* a szülő (törvényes képviselő) személyi igazolványa,
* lakcímigazolványa,
* TAJ-kártyája,
* a gyermeke után folyósított családipótlék-igazolása (amennyiben már rendelkezik ezzel).
A babakelengye-támogatás értéke 40 000 Ft, amit a kérelmező postai úton kap meg.
huh, én nem ezt találtam, remélem Pécsen is lehet igényelni...
1,5 éve költöztünk nem szeretnék megint 2 gyerekkel végig csinálni mindent!!!
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!