Miért mindig csak a nagycsaládosok kapnak mindent?
Azt szerintem senki nem vitatja, hogy 3 gyerek többe kerül, mint 1, csak a jelenlegi támogatások aránytalanul több juttatást adnak a sok gyerekeseknek. Ha csak a családi pótlékot és az adókedvezményt nézzük, akkor ott 6,6x annyit kap a 3 gyerekes, mint az 1 gyerekes.
1 gyerekre a csp 12200, 3 gyerek esetében gyerekenként (ha jól tudom) 16000. Az a gyerek miért ér többet? 1-2 gyerekre az adókedvezmény 10000 Ft/fő, 3 gyereknél 33000 Ft/fő.
6-os vagyok.
Itt a 3800 Ft-on nem az érték a lényeg, hanem az igazságtalanság. Igaza volt az egyik hozzászólónak, hogy itt az aránytalanságon van a hangsúly. Engem nem érdekel, ha valaki úgy áll anyagilag, hogy megteheti, hogy sok gyereke legyen, de akkor ne sírjon, hogy milyen nehéz neki és mennyi a havi költsége pl: a gyógyszer. Nekem nem az olyan emberekkel van bajom mint ti (akik értelmes, kulturált emberek), hanem azokkal akiket látok a tv-ben, hogy semmire szülnek 5-6 gyereket és nyavalyognak, hogy a gyerekek éhesek. (közben anyán és apán meg látszik, hogy alkoholra bezzeg futja) Látom itt a környéken is, hogy az ingyen tüzelőt pl. fillérekért eladják, aztán meg a kocsmában dorbézolnak belőle. Bármikor kerülhet az ember nehéz helyzetbe, mindenkivel előfordulhat, de ezeken az embereken látszik, hogy soha nem dolgoztak, hanem a szerencsétlen gyerekeikből élnek. Na nekem ezekkel a nagycsaládosokkal van bajom. Nem messze lakik pl tőlünk egy 13 éves lány. Az első gyerekét előttem szülte pár hónappal és pár hónapos volt a lányom mikor megszületett a második gyereke. A gyereknek tápszert nem tud venni, állandóan cselleng az "anyuka" és a gyerekek meg otthon a nagymamával, akinek 9 gyereke van és mindössze egy másfél szobás putriban laknak.
3x annyi kaja,minimum 1 pár cipö kell/gyerek ,ruha kabát ,stb és mindezt nem tul magas bevételünkböl + ovi,iskola + kivánságai,szakköre lányomnak az oviba ,kirándulások oviba ,iskolában ,erdei tábor,
én meg pont az utálom az ilyen kérdésekben hogy mindenki kisebségel jön ilyenkor hogy mit látak a tvben hogy mennyi mindent kapnak és azt hiszik minden nagycsaládosnak ilyen jol megy ,hát nem. nem tudja mindenki kihasználni a max adokedvezményt .
mert nem keres annyit.
Átlag alatti fizetésekkel teljes egészében ki lehet használni az adókedvezményt 3 gyerek után, mióta a járulékokból is igénybe lehet venni. Ahol a 2 szülő összesen nem keres bruttó 300 eFt-ot, ott eleve felelőtlenség 3 gyereket vállalni. Elvileg nem a támogatásokból kellene őket eltartani, az egy bizonyos rétegre jellemző.
A következő a probléma ezekkel az elszállt támogatásokkal: Vegyünk példának egy 3 gyerekes családot, ahol a két szülő összesen keres bruttó 250 eFt-ot. Ők gyakorlatilag nem fizetnek adót, de még járulékokat sem. Mind az öten (nem csak a gyerekek!) ingyen veszik igénybe az egészségügyi ellátást, az oktatást, stb., nekik nem kell hozzájárulni pl. az autópályák építéséhez, vagy a stadionépítésekhez. Kapnak 48eFt családi pótlékot, meg esetleg még egyéb apróságokat, pl. GYES-t. Ők ebből a pénzből max. vegetálni tudnak, enni, fűteni, de már nem fogják tudni színvonalas programokra vinni a gyerekeiket, nem fogják tudni taníttatni őket. Kérdés, hogy azért, hogy ezeknél a családoknál darabra több ember legyen érdemes-e azokat is erre a színvonalra kényszeríteni, akik tisztességesen nevelnek 1,2 gyereket, de ők sem jutnak semmire, mert tőlük meg elveszik a fizetésük egy jelentős részét, hiszen az 1-2 gyerekes családnak a saját költségein kívül még a nagy, adót, járulékot nem fizető családok költségeit is elő kell teremteni.
Persze erre sokan mondják, hogy nekem is van lehetőségem sok gyereket vállalni és kihasználni az adókedvezményeket, de ez nem jogos érv. Én nem szeretnék 3 gyereket, csak a meglévőt szeretném tisztességesen nevelni és szeretni és baromira felháborít, hogy tőlünk egy rakást pénzt elvesznek és egy feneketlen kútba öntik. Odaadják pl. a szomszédainknak, akik vállaltak a sok kedvezmény miatt 3 gyereket és egész nap idegbetegen ráncigáják őket, meg ordítanak velük. Épp elég volt, hogy a kisebbséget eddig is el kellett tartani, most még ezt is ránk terhelték.
24-es
Én meg pont azt utálom amikor a nagycsaládosok felhozzák, hogy mennyivel drágább nekik az élet. Senki nem mondta, hogy vállalj x darab gyereket, ha meg igen akkor ne gyere a költségekkel és a nagy családdal járó terhekkel. És igen a kisebbséggel jön mindenki. Azért, mert a normális adófizetők azt látják, hogyan támogatja a magyar állam a felelőtlen gyerekcsinálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!