Miért mindig csak a nagycsaládosok kapnak mindent?
Figyelt kérdés
Az egy gyereke meg a két gyerek az nem számít? Tényleg csak 3 gyereket érdemes vállalni? Mert ahogy elfigyelm a nagycsaládosokat azoknak van minden. Tüzifa, tankönyv, csomag..stb Miért csak ők? Más miért nem?
Mondjuk annyiban igazad van, hogy pl. ha két gyereked van, és mindkettő ovis/iskolás, akkor két ebédet fizetsz ki, viszont ha három van, akkor másfél ebédet fizetsz, hiszen náluk már féláron jár. Ilyen szempontból tényleg kicsit igazságtalan.
2014. dec. 28. 18:57
12/34 anonim válasza:
3 gyermekünk van, 2 ovis és 1 picike. Féláron kapák az oviban a kaját, néhány helyen van nagycsaládos belépő és ennyi, amit kihasználunk. Meg persze a családi kedvezmény, az 99.000 Ft/hó.
Nagycsaládos utazásit nem tudjuk kihasználni, mert ahhoz kell mind a 3 gyerek. Én pl meg sem próbálok 3 pici gyerekkel tömegközlekedni, inkább autózunk. Semmilyen támogatást nem kapunk, mert a férjem jól keres.
2014. dec. 28. 21:10
13/34 anonim válasza:
6. válaszoló:milyen emelt családit kapunk(3 gyerekes vagyok)?!Emelt családit a tartósan beteg gyerek után adnak.Én 16000 ft/gyerek összeget kapok.
Kérdező:nem tudom,de én nem a kedvezmények miatt vállaltam 3 gyereket.Az ovis,sulis étkezés valóban olcsóbb(50% kedvezmény van rá,nem ingyenes),de a mindennapokban olyan nagyon nem érzem a "jót".A bérlet nem olcsóbb,a ruha,a cipő,az élelmiszer,az áram,a víz sem.Lehet,hogy az Állatkerti,meg a múzeumi belépők(és még sok minden más)igen,de azok nem része a mindennapoknak(ergo azzal nem lakik jól,és nem napi szükséglet).Hidd el,amikor egyszerre beteg mindhárom,nem cserélnél velem(mert a gyógyszerre sincs kedvezmény).Olyankor bizony akár huszon ezer ft-ot is simán ott hagyok....a mindennapi vitaminokról nem is beszélve....
2014. dec. 28. 21:11
14/34 anonim válasza:
6-os vagyok
Ne haragudj, de azért nem foglak sajnálni. Hidd el én is szeretnék 3 gyereket, sőt akár 10-et is, de annyit vállaltam, amennyit el tudok tartani. Képzeld nekem is jól esne, ha az én gyerekemet is nézné az állam valamibe, mert mi is ugyanúgy dolgozunk mint a 3 vagy több gyerekesek és lehet, hogy neked snassz egy kedvezményes belépő, de nekem nem.
2014. dec. 28. 22:33
15/34 anonim válasza:
Ja és oké: nem kapsz emelt családit, hanem 16000-et. Én meg 12.200 Ft-ot. A te gyereked miért is ér többet 3.800 Ft-tal, mint az enyém? A férjem kollégája pl annyit visz haza az adókedvezménnyel (túlórák és hétvégék nélkül, kevesebb órabérrel), mint a férjem (túlórákkal, hétvégével, magasabb órabérrel) Akkor ez miért is igazságos?
2014. dec. 28. 22:37
16/34 anonim válasza:
Mindenkinek adott a lehetőség...
2014. dec. 28. 22:42
17/34 anonim válasza:
Hogy miért kap többet gyerekenként a 2 gyerekes az egy gyerekesnél, vagy a 3 gyerekes a 2 gyserekesnél? Eláruljam? Mert több gyerekkel, ha hiszed, ha nem több gond van. A szülőknek több dolgot kell megtenniük,több feladatuk van, mint akinek mondjuk 1 gyereke van.Ezt kompenzálják pár ezer forinttal.
2014. dec. 29. 08:59
18/34 anonim válasza:
Nekem 4 van, de a családi adókedvezményen kívül sok mindennem érint. Oviban a féláras kaja, ennyi. A nagy itthon eszik. Tankönyv lehetett volna ingyenes (nem függ jövedelemtól) de nem kértem, mertinkább vettem neki újat, mint használtat.
2014. dec. 29. 09:02
19/34 anonim válasza:
mindent ? minden 48000 ft és a fél áras kaja ,mert a tankönyvek már mindenkinek ingyenes lesz lassan,adókedvezmény meg igazán a magas fizetésnél lehet kihasználni,én távfütéses lakásba lakom .én nem látom tul sok előnyét a 3 gyereknek ,ruha,ennivalo,cipő,mind pénzbe kerül nekem is sőt nekem 3x annyiba mint az 1 gyerekesnek meg a 2 gyerekesnek.
2014. dec. 29. 09:17
20/34 anonim válasza:
sőt nagyon idegesitő az ilyen kérdések mert nekem 3x annyiba van minden mint szerintem neked kedves kérdező fél áras kaja ,még nem minden .
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!