PCOS anyukák, kismamák, babát tervezők! Nálatok mik voltak a tünetek, amiknek hatására orvoshoz fordultatok?
Ne haragudjatok, hogy ide írok, de (sajnos:() úgy vettem észre, hogy itt többen is vagytok ilyen problémával. Babát szeretnék majd, és kicsit hajlamos vagyok beképzelni magamnak ilyen problémákat. Nőgyógyász szerint teljesen rendben vagyok, de súlyproblémával küzdök a fogamzásgátló letétele óta. Mit gondoltok, induljak neki vizsgálatoknak? Nálatok milyen tünetek jelentkeztek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Köszönöm a válaszokat!
Nekem a menstruációm rendben van (pár napos késések, hamarabbi megjövetel van, de minden hónapban megjön), viszont miután letettem a fogamzásgátlót, két hónap alatt 12 kilót híztam :(, ami nem akar lemenni rólam. Azt hiszem, én is nekiindulok a vizsgálatoknak. Köszönöm szépen a válaszokat, és Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek!:)
Rendszeres volt a mensim, sosem gondoltam volna, hogy nekem ilyen problémám lehet. A súlyom lassan kúszott felfelé, de ráfogtuk a családi genetikára, ill. alapos sanyargató diétákkal 10kg-t leadtam szóval nem gondoltam, hogy nem menne, azt hittem, csak gyenge vagyok. Ideges voltam sokszor, feszült, hangulatingadozásaim voltak, ezt az akkori párkapcsolatomra fogtam (mint kiderült pajzsmirigy probléma is volt, a rossz kapcsolat mellett), erősebb szőrnövekedés volt, de annyira nem hogy túlzás legyen, a karomon feltűnő a szőr, de sötét hajú vagyok, így ezt meg ennek tudtam be, hogy jobban látszik, mint ha szőke lennék. Sokszor kívántam a péksütiket, néha a csokikat, édességeket, de finomak, nem tűnt fel, hogy ez gond lenne. :P Aztán jött a baba kérdés és elvetéltem. Felmerült, hogy ez hogy lehetséges. Mint kiderült, kezeletlen PCOS (és főleg kezeletlen IR, ami a háttérben mindig van!) esetén magas a vetélési arány. Mióta a hármas kezelést tartom (inkább négyes, ugye, ha a lelki egyensúlyt is ide vesszük) született egy egészséges babám, és most már a másodikat tervezzük. Én lefogytam, kiegyensúlyozott vagyok, nyugodt, a hajhullás megállt, a szőrök még megvannak, de nem jelentős, a diéta betartása pedig egyre könnyebb, ahogy megtanultam vele együtt élni (arról nem beszélve, hogy a cukorbetegség fenyegető réme is egyre távolabb került, a rendszeresen ellenőrzött értékeim egyre jobbak). Egy kivizsgálás még senkinek nem ártott meg, nézz utána, és ha nem az, megnyugodhatsz!
Ha szuper jó helyet keresel: www.mensmentis.hu
Nekem ők segítettek.
További információk: www.pcos.hu
És nagyon-nagyon ajánlom a facebook-on a PCOS Alapítvány - minden ami PCOS csoportot. Itt minden információ egy helyen van, és rengeteg ember beszélget a témában, kezelésekről, orvosajánló is van (nem minden orvos kezeli ezt megfelelően, engem is félrekezeltek elsőre, légy óvatos!), stb.
#4: Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! A csoportot megnéztem, nagyon hasznosnak találom, köszönöm szépen, sokat segítettél!:) Kellemes Ünnepeket!
#5: Sajnálom, hogy te is ilyen helyzetben vagy.:( Megértem, borzalmas érzés, hogy még küzdve sem sikerül ledobni a kilókat. Én évek óta futok, már a gyógyszerszedés közben is futottam, ráadásul ez napi szintű nálam, esténként 1 órát szoktam kocogni. De semmi. Soha nem voltam hűdevékony, a "versenysúlyom" 60 kg a 168 centim mellé még futással is, de ezt már elfogadtam, és csinosnak tartottam magam. A legidegesítőbb, hogy mindig is fenékre hízós voltam, viszont ebből a 12 kilóból szinte mind a hasamra jött fel, pedig még dagibb koromban is lapos hasam volt.:( Január elején végigcsinálom a vizsgálatokat, amint sikerül kiderítenem valamit, írok neked is, hátha segít. Kitartást! Kellemes Ünnepeket!:)
Szia, én is a hormonokat nézetném, lehet, hogy túl magas az ösztrogén, és túl alacsony a progeszteron. Ez utóbbi miatt D-vitamin értéket is érdemes nézetni.
Nekem a nőgyász vette észre a cisztákat, illetve a fogamzásgátló abbahagyása után egy évig nem volt menstruációm. Akármi is van a háttérben, a finomított ételeket ( finomliszt, cukor, az ezekből készített dolgok, üdítők, cukros gyümölcslevek KUKA). Nálam ez indította be a ciklusom, és azóta rendben is vagyok. Kívánom, hogy ti is rendbejöjjetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!