Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » PCOS anyukák, kismamák, babát...

PCOS anyukák, kismamák, babát tervezők! Nálatok mik voltak a tünetek, amiknek hatására orvoshoz fordultatok?

Figyelt kérdés

Ne haragudjatok, hogy ide írok, de (sajnos:() úgy vettem észre, hogy itt többen is vagytok ilyen problémával. Babát szeretnék majd, és kicsit hajlamos vagyok beképzelni magamnak ilyen problémákat. Nőgyógyász szerint teljesen rendben vagyok, de súlyproblémával küzdök a fogamzásgátló letétele óta. Mit gondoltok, induljak neki vizsgálatoknak? Nálatok milyen tünetek jelentkeztek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. dec. 22. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Évente egyszer menstrualtam és közel olyan szőrös voltam már mint a férjem, ha nem gyantáztam hetente.
2014. dec. 22. 13:07
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem a nőgyógyász vette észre, mert láthatók voltak a kis ciszták a petefészkeimben. Én sem menstruáltam, max 2x egy évben és nem tudtam tartósan lefogyni sosem. A nőgyógyászom szerencsére képben volt, és elküldött a labor mellett egy terheléses cukorvizsgálatra is, ahol megerősítette , hogy a inzulinrezisztencia okozza a tüneteket. Neked is ezt javaslom, nézzenek egy teljes hormont, és terheléses cukor vizsgálat!
2014. dec. 22. 13:15
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nekem a menstruációm rendben van (pár napos késések, hamarabbi megjövetel van, de minden hónapban megjön), viszont miután letettem a fogamzásgátlót, két hónap alatt 12 kilót híztam :(, ami nem akar lemenni rólam. Azt hiszem, én is nekiindulok a vizsgálatoknak. Köszönöm szépen a válaszokat, és Kellemes Ünnepeket kívánok Nektek!:)

2014. dec. 22. 13:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Rendszeres volt a mensim, sosem gondoltam volna, hogy nekem ilyen problémám lehet. A súlyom lassan kúszott felfelé, de ráfogtuk a családi genetikára, ill. alapos sanyargató diétákkal 10kg-t leadtam szóval nem gondoltam, hogy nem menne, azt hittem, csak gyenge vagyok. Ideges voltam sokszor, feszült, hangulatingadozásaim voltak, ezt az akkori párkapcsolatomra fogtam (mint kiderült pajzsmirigy probléma is volt, a rossz kapcsolat mellett), erősebb szőrnövekedés volt, de annyira nem hogy túlzás legyen, a karomon feltűnő a szőr, de sötét hajú vagyok, így ezt meg ennek tudtam be, hogy jobban látszik, mint ha szőke lennék. Sokszor kívántam a péksütiket, néha a csokikat, édességeket, de finomak, nem tűnt fel, hogy ez gond lenne. :P Aztán jött a baba kérdés és elvetéltem. Felmerült, hogy ez hogy lehetséges. Mint kiderült, kezeletlen PCOS (és főleg kezeletlen IR, ami a háttérben mindig van!) esetén magas a vetélési arány. Mióta a hármas kezelést tartom (inkább négyes, ugye, ha a lelki egyensúlyt is ide vesszük) született egy egészséges babám, és most már a másodikat tervezzük. Én lefogytam, kiegyensúlyozott vagyok, nyugodt, a hajhullás megállt, a szőrök még megvannak, de nem jelentős, a diéta betartása pedig egyre könnyebb, ahogy megtanultam vele együtt élni (arról nem beszélve, hogy a cukorbetegség fenyegető réme is egyre távolabb került, a rendszeresen ellenőrzött értékeim egyre jobbak). Egy kivizsgálás még senkinek nem ártott meg, nézz utána, és ha nem az, megnyugodhatsz!

Ha szuper jó helyet keresel: www.mensmentis.hu

Nekem ők segítettek.

További információk: www.pcos.hu

És nagyon-nagyon ajánlom a facebook-on a PCOS Alapítvány - minden ami PCOS csoportot. Itt minden információ egy helyen van, és rengeteg ember beszélget a témában, kezelésekről, orvosajánló is van (nem minden orvos kezeli ezt megfelelően, engem is félrekezeltek elsőre, légy óvatos!), stb.

2014. dec. 22. 13:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez volt miután abbahagytam a fog gátlót, 2-3 hónap alatt 15 kilót híztam. Azóta hol leadok belőle, hol visszajön. Voltam endokrinológusnál, voltam 2 nődokinál, nem találtak semmit. Én nem tudok belenyugodni, hogy csak úgy hízok mint egy disznó, és kínkeserves, sportolós szigoró diétával max félkiló megy le egy hónap alatt. Ha meg picit elengedem magam( így is kevesebbet eszek, mint bárki a környezetemben, akkor hízok havi 6-7 kilót). Ha rájössz, hogy mi van veled, akkor kérlek, hogy mondd el nekem is, hátha....
2014. dec. 22. 13:33
 6/8 A kérdező kommentje:

#4: Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! A csoportot megnéztem, nagyon hasznosnak találom, köszönöm szépen, sokat segítettél!:) Kellemes Ünnepeket!

#5: Sajnálom, hogy te is ilyen helyzetben vagy.:( Megértem, borzalmas érzés, hogy még küzdve sem sikerül ledobni a kilókat. Én évek óta futok, már a gyógyszerszedés közben is futottam, ráadásul ez napi szintű nálam, esténként 1 órát szoktam kocogni. De semmi. Soha nem voltam hűdevékony, a "versenysúlyom" 60 kg a 168 centim mellé még futással is, de ezt már elfogadtam, és csinosnak tartottam magam. A legidegesítőbb, hogy mindig is fenékre hízós voltam, viszont ebből a 12 kilóból szinte mind a hasamra jött fel, pedig még dagibb koromban is lapos hasam volt.:( Január elején végigcsinálom a vizsgálatokat, amint sikerül kiderítenem valamit, írok neked is, hátha segít. Kitartást! Kellemes Ünnepeket!:)

2014. dec. 22. 15:03
 7/8 anonim ***** válasza:
2. vagyok, lehet, hogy nálatok a hormonok borultak fel a fogamzásgátló miatt, és nincs köze az IR-hez, ezért én elsőként a hormonokat nézetném meg.
2014. dec. 22. 19:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia, én is a hormonokat nézetném, lehet, hogy túl magas az ösztrogén, és túl alacsony a progeszteron. Ez utóbbi miatt D-vitamin értéket is érdemes nézetni.

Nekem a nőgyász vette észre a cisztákat, illetve a fogamzásgátló abbahagyása után egy évig nem volt menstruációm. Akármi is van a háttérben, a finomított ételeket ( finomliszt, cukor, az ezekből készített dolgok, üdítők, cukros gyümölcslevek KUKA). Nálam ez indította be a ciklusom, és azóta rendben is vagyok. Kívánom, hogy ti is rendbejöjjetek!

2014. dec. 23. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!