Ha két babával vagyok itthon, akkor duplán jár a gyed?
Figyelt kérdés
Most öt hónapos a kisfiam,de már tervezzük a következőt! Gyed-en vagyok vele! Ha megérkezik a másik baby miközben még kapjuk a gyedet,akkor utána is megfogom kapni? Vagy hogyan működik ez?2010. febr. 2. 20:50
1/7 anonim válasza:
Egy jogviszony alapján csak egy ellátás jár, még akkor is ha két olyan korú gyereked van akikre külön-külön járna ellátás.
2/7 anonim válasza:
Hogyne. Olyan nagylelkű kormányunk van. Nem, csak egy ellátást kaphatsz. De családi pótlék dupla jár majd.
3/7 anonim válasza:
Akkor az ikrek miért kapnak dupla gyest?
4/7 anonim válasza:
Az ikrek után csak a GYES jár duplán, a GYED nem. És szerintem azért, mert senki nem tudja előre, hogy ő most ikrekkel lesz terhes, ők elvileg csak egy gyereket vállaltak, csak kettő lett belőle. Viszont ha valaki megszül egy babát, aztán utána vállal mégegyet, akkor (elvileg) tudja, hogy mennyi pénzből kell őket nevelnie. Szóval szerintem ez a logikája.
5/7 anonim válasza:
Azért mert a dupla gyes még így is kevesebb mint az átlag GYED, de annak maximumát így sem kapja meg, holott az ikrek valóban dupla költséggel járnak: dupla ruhatár, játék, dupla pelenka stb. Mígha két gyereked van, akik egymás után születnek, a kicsi hordhatja a nagyobb ruháit (mi a kicsinek még egy ruhát sem vettünk), játszhat a nagyobb játékaival, és a nagyobb már szobatiszta volt mikor a kicsi született (két év van közöttük)
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Pedig ösztönözhetnék a gyermekvállalókat jobban is! De hát ez van!
2010. febr. 3. 08:13
7/7 anonim válasza:
Ne viccelj!
Még a végén növekedni kezdene a magyar lakosság száma...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!