Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csajok, lehet tanulni három...

Csajok, lehet tanulni három gyerek mellet?

Figyelt kérdés
Úgy gondoltam szept.-be beiratkozok egy esti gimibe.Heti két napot kellene járni,volna napi egy-két órám tanulni csak nem tudom bele merjek-e vágni,lesz e időm meg türelmem tanulni ha van kettő picim meg egy ált.iskolás?Azt viszont nem szeretném,hogy elkezdem aztán meg ott kell hagynom mert nem bírom.Most úgy gondolom,hogy menne,mert két órát alszanak napközben de azt,hogy ez szept-re hogy alakul még nem tudom.Az viszont pont jól jönne ki,hogy 3 év és mire mennék vissza dolgozni már csak 4-5 hónap lenne vissza az éretségiig.Ezt az itthon töltött időt viszont szeretném hasznosan tölteni.Járt valaki picik mellett isibe?Előre is kösz a válaszokat.
2010. febr. 2. 13:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, én tanítóképző főiskolát végeztem a 3 gyerek mellett úgy, hogy nem volt semmi segítségem (csak mikor épp be kellett menni előadásra vagy vizsgára, vigyázott anyu a kicsire), sőt mindennap friss kaját főztem a családnak.
2010. febr. 2. 13:41
 2/9 anonim ***** válasza:
Én nem voltam ilyen helyzetben, de ismertem egy lányt, aki 2 pici mellett fejezte be a gimit, méghozzá jó eredménnyel. Szerintem mindenképp vágj bele, ezt soha nem fogod megbánni, és az érettségi ma már alap dolog. Ha fiatal vagy, 25 év alatt még az agy is gyorsabban fog, érettségihez meg tényleg nem kell zseninek lenni! Kitartás, akarat, és büszke leszel magadra! Sok sikert! :)
2010. febr. 2. 13:43
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.Szerencsére segítségem is lenne,nagyon rendes az anyósom,sógórnőm mondani se kellene neki,hogy vigyázzanak rájuk ,mindig szeretik ha ott vannak .A férjemre is számíthatok ő is segítőkész.33 vagyok egyébként.Most is napi kettő órát irogatok itt veletek,ezt az időt majd a tanulásra fogom fordítani,csak ti fogtok hiányozni.Várok még sok tapasztalt anyukát a válasszal.
2010. febr. 2. 13:55
 4/9 anonim ***** válasza:
Akkor meg mindenképp vágj bele! ;) Hajrá! (2. voltam)
2010. febr. 2. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is szeretném letenni az érettségi, még 2 évem van.Nekem egy fiam van én bölcsibe szeretném adni,és dolgozni is szeretnék.Drukkolok hogy sikerüljön neked.
2010. febr. 2. 17:27
 6/9 anonim ***** válasza:
Én is pont a GYED alatt érettségiztem le, nekem nagyon jól ment, 4,5-ös átlagom volt 12. osztályban :) Igaz, nekem csak egy gyerek van, három mellett nem tudom mennyire nehéz. Én akkor kezdtem, amikor még terhes voltam, szeptemberben kezdődött a 11. osztály, októberben szültem, de talán 2-3 alkalmat hagytam ki (ez távos volt, kéthetente egyszer volt tanítás). Igaz, a 11. osztály kicsit gyatrán sikerült, mert szülés után még nem nagyon volt időm tanuni, össze kellett szoknunk a fiammal meg ilyenek, matekból kellett egy osztályozót tennem év végén, igaz, mellette meg előrehozott érettségit is tettem angolból meg társadalomismeretből, és mindkettő 90%-kal meg is lett :) Utolsó évben már sokkal jobban ment minden, mondom, csupa jó jegy született :) Sőt, még egy nyelvvizsgát is besikerítettem, igaz, ahhoz nem jártam külön tanfolyamra vagy ilyenekre.
2010. febr. 2. 18:14
 7/9 anonim ***** válasza:
Én még az első gyerekemnél kezdtem el a főiskolát, közbe terhes lettem és lett még egy, most van még egy utolsó félévem és végzek. Én éjjel szoktam tanulni, mert napközbe nem igazán van rá időm két pici mellett, meg segitségem sincs igazán, mert mindenki messzebb lakik. Nem mondom, hogy egyszerű gyerekek mellett tanulni, de meg lehet csinálni csak kitartás kell hozzá. Én mindenképp biztatnálak rá, hogy vágj bele!
2010. febr. 2. 22:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a biztatást!
2010. febr. 3. 05:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Én egy gyerek mellett tanulok, de ő borzasztóan eleven, egész nap folyamatosan engem igényel, és sajnos teljesen kiszámíthatatlan, hogy alszik-e. Nekem így is baromi nehéz, mert apa csak estefelé jön haza, akkor is vannak olyan dolgok, amit meg kell csinálni, mert a gyerek mellett nem lehet. Ráadásul este is 1/2 11 körül alszik el a gyerkőc. Szóval nekem nagyon nehezen megy, de csinálom. Csak annyi a titka, hogy 4-5x annyi időt kell rászánni, mint korábban. Ez azt jelenti, hogy ha van egy vizsga például márciusban, és kellene rá 3 hetet tanulni, akkor nem 3 héttel, hanem 3-4 hónappal (!) korábban el kell kezdeni a tananyagot elolvasni, mert nagyon keveset tud az ember haladni egyszerre. Legalábbis nálam így van. De ha van segítséged, aki a gyerekekre vigyáz, akkor az szuper! Egy ismerősöm két gyerekére az anyja, anyósa vigyáz, amíg ő tanul, és most is 12 vizsgát tett le sikeresen másfél hónap alatt. De mondjuk a gyerekek így nem sokat látják anyut. Szóval valamit valamiért.

Összességében viszont azt mondom, ha komoly célod van vele, kezdd el! Majd úgyis látod, hogy hogyan tudod kialakítani a tanuláshoz a körülményeket. Viszont ha el sem kezded, lehet, hogy majd bánod.

2010. febr. 3. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!