Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gyerek mellett tanulni?

Gyerek mellett tanulni?

Figyelt kérdés
Aki gyerek mellett tanul, hogy csinálja? Én is terveztem, de egyszerüen a háztartásra sincs időm, nemhogy tanulni.
2010. szept. 29. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én is terveztem, hogy tanulok, de ahogy mondod, a háztartásra sincs időm. Segítségem nincs, anyukám dolgozik, apu meghalt, testvérem nincs, anyósomnak külön kérvény kell, ezért nem szívesen szólok, csak végszükség esetén, férjem reggeltől estig dolgozik, általában hét végén is. Pedig szeretnék tanulni. Bocs, az offért.
2010. szept. 29. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:

szia! Ez attól függ szerintem hogy mit tanulsz. A barátnőm a jogi egyetemet végezte első terhessége/majd gyereke mellett. Alig tudott figyelni a tanulásra, mert nehéz volt a tananyag is. A lányom 6 hónapos volt, amikor lediplomáztam. Simán tudtam tanulni mellette, volt hogy játszott a kiságyban vagy a játszószőnyegen, én meg olvastam mellette. Hozzáteszem h soha nem voltam magolós tipus, egyszer kétszer elolvastam a tananyagot, aztán amennyi megmaradt megmaradt. 5-ösre diplomáztam júniusban. Most gondolkodok hogy nyelvet kéne megint tanulnom, de most nincs rá "anyagi keret" :-(

Mennyi idős a picid?

9hós anyuka

2010. szept. 29. 12:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Az attól is függ, hogy milyen a gyerek és mit tanulnál!

Az én gyerekeim mellett csak a háztartást tudom nagyjából kézben tartani, de néha az sem megy.

Na persze vannak a szuperanyák, akik aztán foglalkoznak a gyerekkel, tökéletes a lakás, s még tanulásra is jut idő! Csak arra lennék kíváncsi, hogy ki takarít, főz-e, jár-e hozzájuk valaki segíteni! Mert abban biztos vagyok, hogy mindent nem lehet tökéletesen csinálni, egyik a másik kárára megy!

Én az első gyerekkel várandósan nyelvvizsgáztam le, ha akkor nem sikerült volna a felsőfok, akkor sosem lenne meg. Lenne kedvem még nyelveket tanulni, de a gyermekeimnek szükségük van rám!

2010. szept. 29. 12:28
 4/11 anonim ***** válasza:
szia, én a másoddiplomámmal küzdök (angoltanár vagyok és az egyetemi kiegészítőt kellene befejeznem). Már csak a diplomamunka megírása és az államvizsga lenne hátra, minden más megvolt a fiam születése előtt (26 hónapja). Igen ám, de pár hét, és itt a kisöcsi. Hogy mikor/hogyan fogom befejezni az előttem is kérdés, pedig muszáj lesz, a következő 2 év gyed alatt meg kell végre csinálni. Szóval nagyon nem egyszerű!
2010. szept. 29. 12:30
 5/11 anonim ***** válasza:
ahogy mondták: gyerektől és tananyagtól függ. Én tudtam, 2 vizsgámat leszámítva mindet letettem, mikor a fiam 4-5 hónapos volt. Most kezdem a 3. évet. Nekem sincs segítségem itthon, férjem is sokáig dolgozik, a háztartás mégis megvan. Míg egyetemen vagyok, addig anyukám vigyáz a kicsire, mert útba esik. Beteszem hozzá a picit, ha végeztem, akkor meg felveszem. Ez az összes segítségem.
2010. szept. 29. 12:39
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen akinek van segitsége könnyebb helyzetbe van. Nálunk is mindenki dolgozik, a páromis sokszor hétvégén is. Az én babám igényli és hozzászokott, hogy sokat játszok vele, amugy 11 hónapos.

2010. szept. 29. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
18 hónapos a lányom 1 éve tanulok angolt, kemény de megoldható.
2010. szept. 29. 14:14
 8/11 anonim ***** válasza:

az enyém 8 hónapos, a tavaszi vizsgaidőszakot már együtt csináltuk, minden vizsgám meglett nem is rossz eredménnyel. meg lehet oldani, de csak úgy, hogy keményen odafigyelsz minden percedre. ha aludt a baba, tanultam, este, amikor lefeküdt, szintén még 1-2 órát foglalkoztam az anyaggal. napközben igyekeztem megoldani a háztartást, ha nem maradt el a játékaival, vittem magammal hordozókendőben. sétához vittem a jegyzeteket, amint elaludt a babakocsiban, már ültem is le az első padra.

nagyon gondosan be kell osztani az idődet, csak így lehet megoldani. nekem sincs segítségem, a párom reggel 6-tól este 6-7-ig nincs itthon, és utána itthon folytatja a ház körüli munkákkal, nem lőcsölhetem rá a gyereket. már most elkezdtem a decemberi-januári vizsgákra az anyagok összegyűjtését, legkésőbb jövő héten neki kell állnom, különben nem érek a végére. hát így megy!:)

2010. szept. 29. 15:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem sincs sok segítségem, hasonló a helyzet, mint 1. válaszolónál. A kisfiam 15 hónapos. Napi össz. 45 percet van járókában és kb. 2x1 órát alszik, ez idő alatt tudok bármit is csinálni (főzés, takarítás). Van olyan, amit akkor csinálok, amikor ébren van: pl. mosás, teregetés. Mindig nevet, amikor kirázom a ruhákat. Szóval van olyan házimunka, amit mellette is lehet csinálni, úgy hogy közben magyarázok neki vagy énekelünk, stb..Aludni csak akkor hajlandó délelőtt, ha kiviszem, babkocsiban. Így, miután elaludt, leülök egy padra és azt olvasok/tanulok, amit akarok. Este olyan 9 körül alszik el, én pedig éjfélig, 1-ig ébren vagyok. Ilyenkor mosogatok pl., aztán van szabadidőm. Mondjuk a férjem segít, amikor olyan műszakja van, ő kel fel reggel megetetni, így kb. 2 órávakl többet tudok aludni (8, fél9-ig). Persze van, hogy MINDEN szalad, és sosincs tökéletes rend (erre mindig is képtelen voltam), és előfordul, hogy virslit vacsorázunk. És akármennyit mosogatok , a mosogató mindig tele van (ezt nem értem)!, de szerintem alapvetően megoldható. Ha meg nagyon bele kell majd húzni, azon a héten kaját rendelünk majd, ennyi nekem is jár :)

2010. szept. 29. 15:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Az első vagyok. Én az első főiskolámat munka mellett csináltam. Arra is ráment az összes szabadidőm, minden szabad percemet a tanulás kötötte le. De lehet, hogy bevállalom a köv. sulit, ami valószínűleg jog lesz.
2010. szept. 29. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!