Mennyi idős baba mellett lehet már tanulni?
Nem ertem a kerdest.
De ha arra gondolsz, hogy leülsz otthon tanulni vmit, akkor minel kisebb annal egyszerübb, mert kesöbb jatszani akar veled, meg enni ker meg inni ker csak hogy törödj vele. Ha meg fösulira mennel vagy folytatnad, akkor attol függ ki tud ra vigyazni, de addig nem nagyon megolthato amig szoptatod.
Szerintem pontositsd a kerdest.
Amikor egészen pici volt a lányom, úgy az első 5 hónapban bármit meg lehetett csinálni mellette. Rengeteg szabadidőm volt. Ahogy elkezdett nőni, kúszni-mászni, egyre többet kellett rá figyelni, bár alvásidőben még mindig elég szabad voltam, főleg, mert még délelőtt is, délután is aludt. Amikor elkezdett járni (10 hósan) már csak délután aludt, ha ébren volt, muszáj volt rá figyelni. Most 19 hós, nagyon jó kislány, mert szívesen eljátszik egyedül is, de tanulni azért nem nagyon tudnék mellette. Szerintem minél kisebb a baba, annál egyszerűbb.
De ha az volt a kérdés, hogy mekkora baba mellől lehet elmenni suliba, akkor bizony összetettebb a válasz. Ha nem szopizik és van kire hagyni, akkor mehetsz, de ha szopizik, vagy nem érnek rá a nagyszülők vagy valaki, akkor már nehéz. Na meg azért egy gyereknek elsősorban az anyja kell, nem bébiszitter. Alkalmanként persze más, de mondjuk nappali tagozatra baba mellett nem nagyon lehet vállalkozni szerintem.
Nem tudom, mire irányult a kérdésed, ha pontosítanád, könnyebb lenne válaszolni.
Hát ha engem kérdezel, soha nem jön el az az idő, legalábbis én így érzem! :)))
Nekem tavaly júniusban született a kislányom. Azt terveztem, hogy idén februárban beadom a jelentkezésem mesterkurzusra, mert szeptemberben már 14-15 hónapos lesz, tudok majd mellette tanulni. Hát most elnaopltam a kérdést, mert a gyermek egy tornádó... Szóval én az ovis időnél hamarabb nem fogm elkezdeni szerintem :(
Ez gyerekfüggő is, a legjobb barátnőm párja mellett anno anyuja le tudott diplomázni, de a másik kettő mellett semmi esélye nem volt semmire, ők nem hagyták.
Az én fiam 10 hónapos kkoráig éjjel is 2-3 óránként kelt, egész nappal azt vártam, hogy menjen aludni és megyek vele.. most 14 hónapos, és február óta muszáj tanulnom, mert május 8án megyek angol nyelvvizsgázni.. hát nem könnyű.. hétvégére igyekszem apjával elküldeni anyósomékhoz őket:) de egyébként csak a 2 óra alvásidő marad napközbeni tanulásra, meg az esték, alvás helyett. Nem könnyű, mert nagyon figyelemigényes. Sokszor nagyon nehéz nekiállni mikor végre leteszem:S olyankor én is fellélegeznék, vagy háztartást csinálgatnám, de ehelyett tanulni kell.. már szeretnék túl lenni rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!