Gyerek mellett nehéz tanulni? Ki hogy oldotta, oldja meg?
Szia!
3,5 hónapos a kisfiam, és most van vizsgaidőszakom a főiskolán. Elég nehéz, mert a kicsi csak szopizni hajlandó, nem fogad el semmit cumisüvegből és máshogy sem igazán akarja. Anya és anyósom segít, így a tanulást meg tudom oldani, nekem a vizsgák jelentenek gondot a fentiek miatt nem tudom senkire sem rábízni. A helyedben simán belevágnék, elvégre a te gyereked már csak egy éves. Ha pedig segítséged is van, simán menni fog a dolog. :-)
Sajnos nem olyan jó agyam van mint nektek! Sokat kell magolnom. De azért köszönöm a válaszokat! Ezt úgy is nekem kell el döntenem, csak kíváncsi voltam más anyukák hogy csinálják. Segítségem nincs a párom reggeltől estig dolgozik. Szombatonként kellene be járni a suliba de az sem kötelező. Még nem tudom, hogy inkább valami vállalkozásba vagy tanulásba vágjak bele. Műkörmös tanfolyamon is gondolkodok viszont ahogy látom elégé sok manikűrös van.
Ebbe a suliba jelentkeznék:
Sajnos az érettségi fontos. Ha van, senki nem kéri, de ha nincs, az nagy szívás lehet :-(
Vágj bele, mert előbb utóbb kelleni fog. Barátnőm mindig halogatta, most már sehová nem veszik fel érettségi nélkül (nagy a túljelentkezés).
Menni fog.
1. Találd meg azt az időpontot, amikor tanulni tudsz. Pl. kora reggel, amikor még alszik a gyerek.
2. Házimunkát csökkentsd a minimumra, vagy keress heti 1 napra, vagy fél napra vagy gyerekfelügyeletet vagy takarítónőt. (ha ismersz más anyukát, csinálhatjátok felesben, ő vigyáz nálatok, amíg te takarítasz és fordítva, a gyerek meg még tárasaságban is van)
Kreatív légy. Pl. etetés közben diktáld fel a tananyagot a telefonodra és séta közben, ha alszik a gyerek, hallgasd. Én így készültem fel egy baba klubos előadásomra, hogy tudjam, mi a csudáról akarok majd ott beszélni. Nekem bevált.
Hallgathatjátok együtt a gyerekkel is, nem lesz baja, ha hamarabb mondja, mikor volt a mohácsi vész, mint azt, hogy kutya...
Ja, számold ki, mennyiből főzöl és amíg tanulsz, hozass kaját.
A műkörmösről:
Igaz, rengetegen vannak, de ha megtalálsz egy piaci rést, amit ki tudsz tölteni, akkor jól hozhat a konyhára. Mondjuk egy jól felépített marketing azért kell mögé, különben belevész a szolgáltatásod a tömegbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!