3 éves gyereketeket elvinnétek az apja temetésére?
Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 21:07
21/30 anonim válasza:
Biztos, hogy elvinném. JOga van ott lenni. Felnőttkén hogy mondod elneki, hogy nem lehetett ott a saját aja temetésén.
22/30 anonim válasza:
Tud végtisztelet adni? Nem, nem vinném el nincs értelme.
23/30 anonim válasza:
Igen, elvinném. Segít a folyamat megértésében és feldolgozásában. Természetesen egy pszichológussal is beszélnék.
24/30 anonim válasza:
még szép hogy elvinném, teljesen természetes. semmitől nem "kímélem meg" azzal ha nem viszem, mert ilyenkor ami megviseli szegényt az az apja hiánya, nem a szertartás maga. a halált is tudni kell helyén kezelni (a felnőttekre gondolok...)
25/30 anonim válasza:
Természetesen elvinném. A halál nem az ördögtől való dolog, és nem kell beszrni tőle - FELNŐTTEKNEK szól ez a mondat.
Gyerekként még teljesen "tiszta lap", ahogyan én állok az élethez, ő is azt tanulja el. Ha azt látja, rettegek a haláltól, ő is fog... stb.
26/30 anonim válasza:
Utolsó, nem a rettegésről van szó, hanem a zokogó emberek vagy pl. egy falusi temetésen a jajongó asszonyok, a halottat nézegető rokonok megrettentik a gyereket és sokáig nem tud majd szabadulni a képtől. Mint amikor gyerekként megnéztük a Twin Peaks-et és utána napokig rettegtünk, nem mertünk elaludni, kimenni a folyosón át a Wc-re, rosszat álmodtunk és egymást is rémisztgettük.
27/30 anonim válasza:
Szia én most 28 éves vagyok és 2 éves voltam mikor apum meghalt.engem elvitek mert később látam a fotókon,nem is emlékezek semmire de örülök most így utollag hogy ott lehettem.és egy jó tanács mindig ahogy nő a gyerek az ő nyelvén magyarázd el mi történt mert felfogja fogni.előlem soha nem titkolták minden kérdésre kaptam választ és ezért iszonyu hálás vagyok.
28/30 A kérdező kommentje:
végül nem vittem, úgy gondolom, hogy még kicsi volt ahhoz, hogy megértse, felfogja
de azóta szinte minden nap megyünk a temetőbe az Apukájához :'(
akkor is kérdezgetné, hogy Apa mikor jön haza, ha viszem a temetésre.
2015. ápr. 7. 13:52
29/30 anonim válasza:
Én is így tettem volna kérdező...sok erőt és kitartást kívánok!
30/30 anonim válasza:
:(Jól döntöttél szerintem.Sok sok erőt Nektek!:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!