Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 éves gyereketeket elvinnétek...

3 éves gyereketeket elvinnétek az apja temetésére?

Figyelt kérdés
2014. dec. 6. 21:07
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
8%
Hú, én nem vinném. Engem volt, hogy kisgyerekként elvittek temetésre, még mai napig emlékszem rá, és megvisel...
2014. dec. 6. 21:34
 12/30 anonim ***** válasza:
11%
Nem vinném el. Egy ilyen korú gyereknek nem való egy temetés, másrészt gondolom darabokra lennék hullva és csak megijedne tőlem is, mert látná, hogy nagy baj van.
2014. dec. 6. 21:53
 13/30 anonim ***** válasza:
80%

Ó,Istenem!Én igen,elvinném(6 és 2 éves gyerekünk van),ismervén a saját körülményeinket,kapcsolata

.Pár évvel(kb. 7-8) ezelőtt meghalt egy nagyon nagyon jó barátom/barátunk motorbalesetben,33 évesen.A kislánya akkor 3 éves volt,és nem volt kérdés,hogy elhozzák a temetésre.Nyitott koporsós volt a szertartás....a család-természetesen-a koporsó mellett ült,a picivel egyetemben.Az anyuka és a kicsi többször is odamentek a koporsóhoz a szertartás alatt(anyuka felemelte a kicsit)és megnézték a szerettüket.Azt tudni kell,hogy nagyon apás volt a kislány.A mai napig sokat emlegeti,Ő akart ott lenni,és még így sem tudja elengedni.Régóta hordja pszichológushoz az anyukája,aki azt mondja jól döntöttek,hogy elvitték a gyereket,mert anélkül végképp nem tudná feldolgozni az elvesztését.Úgy gondolom,hogy ismeretlenül nem adhatunk reális választ.Te ismered a körülményeiteket,a kicsi Apukájához való ragaszkodását,a család hozzáállását,véleményét.Ez annyira bensőséges,személyes,sorsot,jövőt meghatározó téma és döntés,hogy nem szabad kívülről okoskodni,és okosnak lenni.Ne is hallgass senkire,csak olvad el a hozzászólásokat.Őszinte részvétem,sok erőt kívánok.És azt,hogy tudjátok elengedni Őt.

2014. dec. 6. 22:40
 14/30 anonim ***** válasza:
41%
Saját véleményem az, hogy elvinném, mert szerintem segítheti a feldolgozást, de kikérném egy gyerekpszichológus véleményét (eleve, ha az apja meghalna, akkor elvinném pszichológushoz, mert egy ilyen kicsi gyereknek piszok nehéz lehet mindezt feldolgozni, főleg azért, mert nem érti pontosan, hogy mi történik).
2014. dec. 6. 22:40
 15/30 anonim ***** válasza:
45%
Én úgy gondolom nem vinném el. Viszont tartanánk egy megemlékezést együtt. Gyertya, beszélgetés, választott helyszín, pl. egy olyan hely, ahol közös emlékeket szereztünk. Hogy könnyebb legyen elengedni. Más módja is van a búcsúnak, nem csak egy temetés. Abban viszont biztos vagyok, hogy kell a lezárás. Akár temetés, akár megemlékezés.
2014. dec. 6. 22:47
 16/30 anonim ***** válasza:
37%
Én 6 évesen voltam először a mamám temetésén, megviselt, de akkor már fel tudtam fogni, mi miért történik és feldolgoztam az elvesztését. (nagyon szerettük). A két húgomat nem hozták el, jól tették a szüleim.
2014. dec. 6. 22:55
 17/30 anonim ***** válasza:
21%
Nem...
2014. dec. 6. 23:07
 18/30 anonim ***** válasza:
95%
Most az a baj, hogy elvinném, vagy az, hogy szakemberrel is konzultálnék? Mennyi piroskézre rákattant fogyatékos van itt...
2014. dec. 6. 23:24
 19/30 anonim ***** válasza:
44%
Akár vinnéd akár akár nem, le leszel itt pontozva úgy tűnik :D
2014. dec. 7. 00:12
 20/30 anonim ***** válasza:
85%

Először is részvétem... :(

A kérésre válaszolva pedig, elvinném. Én 3,5 éves voltam mama halálakor, és ott voltam. Könnyebben dolgoztam fel, mint unokatesóm, aki 4 éves volt, és nem jött el. Akkor el tudtam tőle búcsúzni. Unokatesóm nem értette, hogy egyszer van mama, aztán meg már nincs.

2014. dec. 7. 00:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!