3 éves gyereketeket elvinnétek az apja temetésére?
Ó,Istenem!Én igen,elvinném(6 és 2 éves gyerekünk van),ismervén a saját körülményeinket,kapcsolata
.Pár évvel(kb. 7-8) ezelőtt meghalt egy nagyon nagyon jó barátom/barátunk motorbalesetben,33 évesen.A kislánya akkor 3 éves volt,és nem volt kérdés,hogy elhozzák a temetésre.Nyitott koporsós volt a szertartás....a család-természetesen-a koporsó mellett ült,a picivel egyetemben.Az anyuka és a kicsi többször is odamentek a koporsóhoz a szertartás alatt(anyuka felemelte a kicsit)és megnézték a szerettüket.Azt tudni kell,hogy nagyon apás volt a kislány.A mai napig sokat emlegeti,Ő akart ott lenni,és még így sem tudja elengedni.Régóta hordja pszichológushoz az anyukája,aki azt mondja jól döntöttek,hogy elvitték a gyereket,mert anélkül végképp nem tudná feldolgozni az elvesztését.Úgy gondolom,hogy ismeretlenül nem adhatunk reális választ.Te ismered a körülményeiteket,a kicsi Apukájához való ragaszkodását,a család hozzáállását,véleményét.Ez annyira bensőséges,személyes,sorsot,jövőt meghatározó téma és döntés,hogy nem szabad kívülről okoskodni,és okosnak lenni.Ne is hallgass senkire,csak olvad el a hozzászólásokat.Őszinte részvétem,sok erőt kívánok.És azt,hogy tudjátok elengedni Őt.
Először is részvétem... :(
A kérésre válaszolva pedig, elvinném. Én 3,5 éves voltam mama halálakor, és ott voltam. Könnyebben dolgoztam fel, mint unokatesóm, aki 4 éves volt, és nem jött el. Akkor el tudtam tőle búcsúzni. Unokatesóm nem értette, hogy egyszer van mama, aztán meg már nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!