Csak nekem van rossz érzésem, a TLC "Pöttöm óriások" műsora miatt?
Néha belenéztem, és nem értem, hogy ilyen emberek miért vállalnak gyereket, mikor valószínű, hogy örökölni fogják a törpe növést. A 3 gyerekből 2 törpe, de az egészséges is örökítheti.
Miért kell az ilyent? Miért nem örökbe fogadnak?
Nem!
csak egy örökölte, legalább ha hkérdést írsz ki akkor figyelj oda. Csak Zak beteg. a többieknek nincs bajuk.
És nem. _Nem nagyobb az esélye ha betegek és úgy vállalnak gyereket mintha te egészségesen az egészséges párodaal próbálkoznátok. Pont ez a recesszív lényege. Látszik hogy fingod nincs a biológiához. A törpe srác pl ikertesója a nagynak.. Ikrek.. Vágod? :)
Mindenki saját vérből szeretne gyereket. Ez ösztönös.
Hogy miért van ettől rossz érzésed, azt nem tudom. Talán saját frusztrációdat szeretnéd másokra kivetíteni.
4 gyerek van, abból ugye 2 gyerek iker és ennek az ikernek az egyik tagja, Zack, amit már írtak, csak ő törpe, a másik 3 gyerek teljesen egészésges. Az apának egyébként a testvére is törpe, de én nem találok ebben semmi rosszat. Ha a te gyereked Down-kórós lesz és csak születése után derül ki, akkor mit csinálsz? Ha lesz mellette egy egészséges gyereked, akkor az egészségesnek megtiltod, hogy gyereke szülessen, mert örökítheti a rossz gént?
Egyébként egy nagyon jó módban élő család, mindenük megvan, mindent megteremtettek maguknak a nulláról és boldognak látszanak, szokásos emberi problémákkal.
Amúgy te is inkább fogadj örökbe, hogy ezt a hülye gondolkodásmódot ne tudd tovább örökíteni.
Nekem két hete született syndactyliás kislányom.
A férjem dédapjának volt. Már van egy gyerekünk, ő nem örökölte. De a kicsinél kidobta a genetikai lottó.
Az én családomban pl sok az alkoholista...ezek szerint sosem kellett volna gyereket vállalnom, mert mivan ha alkoholista lesz???
És azért lássuk be, egy alkoholista sokkal rosszabb hatással van, mind a közvetlen környezetére,mind a társadalomra, mint egy törpe növésű, de amúgy teljesen normális és boldog ember...
Az ilyeneknek akkor sem kellene utódokat nemzeni mert ez a hordozott génjük egy hátrányos tulajdonságot örökít tovább.
Sőt senkinek aki hordozza ezt a gént vagy bármely más betegség lappangó génjét. Nekem is egy ilyen betegségem van és ezért inkább lemondok a gyerekről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!