Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez egy nagyon rossz ötlet lenne? Ne haragudjatok, kicsit bonyolult, remélem érthető lesz.
Amibe a problémát látom: nem vagyok-e hülye, hogy fizetek ennyit havonta valamiért, amit nem is használok?
de igen,és csak az 50%-a a tiéd,...ne te akard megoldani a problémát,oldja meg az exed,ha már így alakultak a dolgai.
Szerintem jobb lenne, ha kiadnátok, és akkor mindketten új életet kezdhetnétek. Nem kell a világ végére költözni, de nem a ti kislányotok lenne az első, akinek a szülei nem együtt élnek. Az, hogy megőriztétek a jó viszonyt, sokkal többet fog jelenteni, mint hogy anyu és apu együtt alszik-e. Hosszútávon ez így úgyse tartható, akkor meg minek húzni az időt?
Nálunk a környéken nem egy olyan család van, aki albérletbe költözött, és annyira megtetszett neki a ház, hogy idővel megvette... akkor kiszállhatnátok a mókuskerékből.
A bankkal nem lehetne egyeztetni? Kisebb törlesztő, miegymás?
A férjednek így is úgy fizetnie kell neked majd gyerektartást, és rendes tőled nagyon, hogy nem akarod lehetetlen helyzetbe hozni, de ha őszinte akarok lenni, akkor ő felnőtt ember és tudnia kell, hogy ha lefekszik valakivel, akkor abból gyermek is lehet... szerintem itt az ideje, hogy mindketten a saját életetekkel foglalkozzatok, és te is inkább azzal törődj, mi lesz veled és a kislányoddal, ne azzal, hogy a férjed miként fog élni az új családjával.
Mindkettőtöknek van új párja, őket gondolom nem kell eltartanotok, tehát anyagilag azért be tudnak szállni a költségekbe...
Jogilag ez így nézne ki.
A tiéd a ház fele. Így persze a hitel fele is. Viszont ők használják a tulajdonodat, aminek díja van.
A törlesztőrészletből vond le a használati díjat, valamint a tartásdíjat. Szerintem ez a két összeg 0-sra hoz ki téged.
Azaz a férjed fizeti a törlesztőt és használja teljes joggal a házat, te elköltözöl, de a tulajdonrészed megmarad.
Így lenne a legtisztább szerintem. Meg fogtok tudni egyezni, ha az eddigi események után is megvan a jó viszony.
Ebben az esetben nem a hitel felét fizetném, hanem a hitel 35% át kb, és a tulajdonrészem maradna.. Ezt a lakáshasználati díj fejében, hisz neked akkor úgy,mhgy van egy fél ingatlanod, albérletet fizetsz.
Másrészt nem tudom mennyi a hitel, és hogyan van pontosan ( ugye nagy változások vannak a devizahitelek terén... Ráadásul a házra nem lehet áttenni a jelzálogt a szüleidéről? Van ennek valami akadálya? Mégis, ha a férjedék nem fizetnék a hitel elét úszhat a szülői ház is!
Cak a biztonság kedveért.
Egyebként az ötlet nem rossz, de madár se egy( utalok a hitel mrtékének fizetésére)
Vállaltatok egy gyereket és egy hiteles házat egy olyan kapcsolatra, ami pár év után kifulladt, tönkrement. Felelőtlenség volt.
A másik felelőtlenség a férjed részéről az, hogy nem védekezett. Nem átverés történt, a férjed nem gondoskodott a védelemről a nem kívánt terhesség ellen, magyarán szólva egy balek. Ha egy férfi nem akar gyereket, gumit húz, és nem azt nézi, hogy a nő szed-e gyógyszert vagy meddő-e (ami bármikor kiderülhet, hogy mégsem az, és az orvos tévesen állapította meg).
Szóval van egy balek férj egy feleséggel, hiteles házzal, gyerekkel, és egy terhes barátnővel.
És vagy te, a feleség, aki fizetsz valamiért, amit nem is használsz, az közben folyamatosan veszít az értékéből, a gyerek kiesik a megszokott környezetből, stb stb.
Házasságot és gyermeket csak olyan emberrel vállalunk, akivel el tudjuk képzelni életünk végéig. A gyereknevelés ugyanis felelősség, és akármennyire palástolják, bizony a válás egy törés a gyerek életében.
Gratulálok ehhez a katyvaszhoz, amiben éltek, csak a kislányt sajnálom, hogy kér ilyen kapcsolatra alkalmatlan ember lett a szülője.
És hogy a konkrét kérdésre válaszoljak: nincs jó megoldás sajnos.
7.! Nem minden kapcsolat indul úgy, hogy látni lehessen a csúnya végét... Tök mindegy, mi volt, már utána vannak.
Ügyvédhez menjetek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!