Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek ez egy nagyon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez egy nagyon rossz ötlet lenne? Ne haragudjatok, kicsit bonyolult, remélem érthető lesz.

Figyelt kérdés
Úgy alakult, hogy tavaly októberben eldöntöttük a férjemmel, hogy külön megyünk. Van egy kislányunk és egy deviza hiteles házunk és mivel nem konkrét harmadik volt a háttérbe, azt a megoldást választottuk, hogy együtt élünk továbbra is, csak a szabadidőnket nem együtt töltjük. Tudtuk, hogy van benne rizikó, valamelyikünk szerelmes lesz másba, de akkor is ezt tűnt a legésszerűbbnek. Persze a sors közbe szólt, a férjem (mert még nem váltunk el hivatalosan) éppen aktuális barátnője áprilisban terhes lett. (nem tudtam a lányról, nem is rám tartozott addig míg be nem csúszott a baba) Abba nem mennék bele, hogy átverték-e vagy sem, a csajnak papírja van róla, hogy meddő, állítólag ez volt az 1%, ami most bejött. Most próbálnánk a legjobb megoldást megtalálni, főleg a kislányunknak és anyagilag is. A ház hiteles, nem tudjuk annyiért se eladni, hogy kifizessük a hitelt, nem hogy még maradjon is. Kiadhatnánk, az hellyel-közzel fedezné a törlesztést, de igazából rizikósnak érezzük, sok munkánk van benne, nehéz megbízható bérlőt találni. Október óta nekem is alakult egy kapcsolatom, szeretjük egymást, de mivel 10 évvel idősebb nálam, felnőtt gyermeke van, elfogadta azt a helyzetet, amit mi eredetileg a férjemmel megbeszéltünk. Persze így most egyikünknek sincs ellenére hogy komolyabbra fordítsuk a kapcsolatunkat. A férjem természetesen vállalja a becsúszott babát, de hogy anyagilag ne kerüljön lehetetlen helyzetbe a lány szüleihez költöznének, ami tőlünk kb. 40 kilométer, így nehéz lenne a napi kapcsolattartás a kislányunkkal, amit egyikünk se szeretne. Igazából bennem merült fel az ötlet, hogy költözzenek be a házba ők, én fizetem a hitel felét továbbra is, de semmi mást nem, (felújítást sem) és a tulajdonjogom megmarad. (50%). Kb. havi 50ezer forintról beszélünk, ami azért nem kevés. A közelbe költöznék, így a kislányunk láthatását rugalmasan tudnánk kezelni. Amibe a problémát látom: nem vagyok-e hülye, hogy fizetek ennyit havonta valamiért, amit nem is használok? Persze a tulajdon az enyém. Apukámék házán van a jelzálog, és még pénzt is adtak anno a ház vásárláshoz (2 millió forintot), úgy érzem ez nagyon nem fair velük szembe. A másik meg, hogy attól félek a kislányom szívesebben lenne a megszokott környezetében, mint velem, bár azért sok minden változna ott is, ugye ott a kistesó és hát még se az anyukája a barátnő, bármilyen aranyos is vele. Ami mellette szól az az, hogy nem kótyavetyélnénk el a házat, és a kislányunk is mindkettőnkkel szoros kapcsolatba maradhatna. Én egyedül nem tudnám fenntartani a házat, ha én maradnék, és a férjemnek ebben az esetben is el kell költöznie 40 km-re arrébb az anyagi okok miatt.
2014. júl. 22. 10:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne foglalkozz az ilyen sértegetőkkel, lételemük a másik bántása, pedig az ő helyzetük sokkal rosszabb, csak itt vezetik le a feszültséget! Menj be a helyileg illetékes Járásbíróság ingyenes panasznapjára, ott segítenek.
2014. júl. 22. 10:30
 12/18 A kérdező kommentje:
Hogy válaszoljak azoknak is, akik segíteni próbáltak: sajnos a jelzálogot nem lehet áttenni, a mienken is van, mivel használt házat vettünk a bank, akkor 2006-ban két fedezetet kért. Tudom, hogy járna nekem használati díj, én arra gondoltam, mivel ha jól tudom tulajdonosként be kéne szállnom a felújításokba és azért egy kertes házon mindig van mit csinálni, eltekintek tőle, de nem is fizetek mást a hitel felén túl. Az én párom természetesen dolgozik, keres, és hogy megnyugtassam a kedves segítő szándékú hozzászólót, nem tervezünk közös gyereket,(védekezünk is) tanultam ebből, hogy egy biztosnak hitt kapcsolat is tönkre mehet, erre a helyzetre meg főleg nem szabad babát vállalni. A gyenge láncszem valóban a férjeméknél van, nagyon kevés gyedet fog kapni a barátnő, ezért is mennének a szülőkhöz. De így most olvasva a válaszokat tényleg úgy tűnik én hoznám a nagyobb áldozatot anyagilag és érzelmi szempontból is. (azt azért hozzá tenném, hogy én szerettem volna második babát mikor még minden rendben volt, a férjem nem, szóval engem elég nehezen érintett mikor kiderült a terhesség)
2014. júl. 22. 10:39
 13/18 anonim ***** válasza:
85%
Ok, hogy nem akarsz elkótyavetyélni egy házat, de gondolj bele, hogy fizetsz életed végéig egy hitelt, ami sokkal többre fog kijönni, mint a tényleges értéke az ingatlan felének, ráadásul ti nem is használjátok. Ésszerűbb lenne a gyerekednek inkább azt a havi 50 ezret félretenni, mert, az, hogy örökli, igen egy öreg ingatlan 3/4 részét jó esetben, amire te a dupláját áldoztad. Inkább gondold még át.
2014. júl. 22. 11:00
 14/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat, most láttam, hogy nem válaszoltam mindenkinek. Igen, azt tudom, hogy örökölni fog az új gyerek is, az 50% felét, de ezzel sajnos nem igazán lehet mit kezdeni. Talán tényleg az lesz a megoldás inkább ha kiadjuk. Most úgy is sok változás lesz a devizahitelek körül, azt is érdemes lenne megvárni, bár a baba ősz végén érkezik. De még mindig együtt lakunk hárman, ami azért ennek tükrében elég kényelmetlen hiába a jó viszony. Nem alszunk egy ágyba amúgy, a kislányunk tudja, hogy már nem szeretjük egymást, a terhesség óta ismeri az új párokat is és a kistesót is elmondtuk neki. Folyamatos kontaktba vagyunk az óvónőkkel és a gyámügyes szakemberekkel is egyeztettünk, hogy mit hogyan kommunikáljunk le neki, szerencsére elég jól viseli, bár ez törés az életébe az biztos. Így visszaolvasva tényleg úgy tűnik, hogy én akarom megoldani a férjemék életét, de én kezdeményeztem a válást, nem tudtam feldolgozni az évek alatt felgyülemlett tüskéket. (szakemberrel is próbáltam pedig)Egyszer a férjem egy rosszabb pillanatában a fejemhez vágta, hogy az egész az én hibám, mert ha nem akarok válni nincs neki más és akkor nem is csinál másnak gyereket. Hiába tudom, hogy ez butaság, de még is bennem van, hogy én indítottam el a lavinát.
2014. júl. 22. 11:01
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

14:

Egyébként rendkívül intelligensen csináljátok

Gratula

Privát levél írója

2014. júl. 22. 11:07
 16/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm. :) Az igazság az, hogy az elején nem volt könnyű, volt pár sárdobálós hónap nálunk is, de szerencsére hamar beláttuk, hogy ez nem vezet sehova.
2014. júl. 22. 11:23
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legjobb ha egyikőtök sem lakik a házban, elkerülendő a jövőbeli vitákat, esetleges kínos helyzeteket. Fizessétek a hitelt fele-fele arányban, adjátok ki albérletbe, annak díját osszátok el fele-fele arányban, exed pedig fizessen gyerektartást. 40 km nem távolság elhozni a gyereket láthatásra, szerintem.
2014. júl. 22. 12:18
 18/18 anonim ***** válasza:
Szüleim most váltak el. Édesapám maradt a házban, (közös tulajdon, hitellel terhelve) és váláskor megkérdezték édesanyámat, hogy igényt tart e "bérleti díjra" apukámtól, mivel az övé a ház 50%-a, de ő nem lakik ott. Valaki írta már, hogy ezt a két összeget (ez a díj, és a hitel) nullásra kellene kihozni, és akkor megvan oldva a dolog, ők maradnak, te meg mehetsz a kislányoddal egy közeli albérletbe, és ha lejár a hitel, akkor azt az összeget a gyerektartáson felül kapod, mint "bérleti díj". Ez az összeg nem számít bele a vételi árba, tehát nem apránként fizeti ki neked a hát felét, hanem szó szerint bérli.
2014. júl. 23. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!