Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki hogy bír a házimunkával 2...

Ki hogy bír a házimunkával 2 gyerek mellett?

Figyelt kérdés
Két kislányom van 4 éves és 5 hónapos!Férjem reggel 5-kor indul dolgozni és csak este fél 7kor ér haza!Reggel indulunk oviba hazaérünk ebédfőzés kicsi etetése...stb.Már megkezdtük a hozzátáplálást ami még több időt vesz el.Amikor a kicsi alszik akkor van időm egy kicsit takarítani,de az sem sok idő.Aztán indulunk a nagyért az oviba.Mikor hazaér már semmit nem tudok csinálni kér gyerek mellett.Mire apa hazaér már elég késő van fürcsi és alvás.Magamra egyáltalán nem is jut időm.
2014. dec. 3. 11:21
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, ne legyél ennyire ingerült. Semmi rosszat nem írt a 9-es. Fáradt vagy, ő is biztos fáradt meg én is az vagyok. A gyereknevelés bizony kemény meló, de örüljünk neki, hogy megadatott nekünk, hisz sajnos nagyon sok nőnek még gyereke sem lehet.

Az egyik válaszoló jó ötletet adott, hogy feküdj be egy kád vizbe és olvass. Nagyon jó lehet. Próbáld ki. Én a kádban szoktam facezni illetve gyakorizni is, sokszor még egy energiaitalt is megiszom, tök jó tud lenni. És volt, hogy ezt nem este csináltam hanem felkeltem 1 órával korábban és a kádban kezdtem a napot :)

Én voltam a 3 gyerekes, fogalmam nincs hányadik válaszoló :D

2014. dec. 3. 20:58
 22/29 anonim ***** válasza:

Az intelligenciámmal semmi probléma. A te felháborodásod jelenti azt, hogy igen igazam van, mert ha valaki megmondja az igazat, fel is kapod a vizet.

És igen, sok neked a 2 gyerek, ha tetszik, ha nem, ez jön le a folyamatos panaszkodásodból. Az én gyerekeim már fél órája alszanak. Tieid? Ugrálnak az ágyon? Talán fektesd le őket hamarabb, mert igen későn alszanak el. Rajtad múlik minden.

Bizony magaddal vagy elfoglalva, mert nem azért panaszkodsz, mert nincs időd főzni vagy mosogatni, hanem mert nem tudsz shoppingolni (kb. mint egy plázacica szavajárása), nem tudsz olvasni, nem tudsz ezt meg azt csinálni. De most tényleg, nem gondoltál bele milyen az élet 2 kisgyerekkel? Neked tényleg sok, látszik a hozzászólásodon, hogy az idegrendszered feladja a szolgálatot. Én csak leírtam az igazat, ha nem tetszik nem tetszik, de ez az igaszság. Gondolkodj el. Ki kell bírni. Az a problémád, hogy a gyerekkel kell foglalkozni, saját magaddal nem tudsz. Akkor tényleg, mért nem 10 év korkülönbséggel szültél? Na?

2014. dec. 3. 21:00
 23/29 A kérdező kommentje:
A kérdésem a házimunka megszervezése volt és nem az mikor tudok magammal foglalkozni!Egy kedves kérdező érdeklődött mit jelent,hogy nem jut idő magamra arra válaszoltam.Egyáltalán nem okoz gondot,hogy nincs időm magamra!Tini korombam mikor anyukám beteg volt hónapokig volt kórházban többször,akkor is elláttam a házimunkát gondoskodtam az öcsémről és apukámról főztem mostam,takarítottam!Hogy miért nem szültem nagyobb korkülönbséggel?Mert már jócskán 30 fölött vagyok.A régi életem nem ismered ahogy a mostanit sem.Plázacica?Ennyi évesen még életemben sosem volt műkörmöm,kozmetikushoz nem járok magam oldom meg,fodrászatot meg nem tudom mikor láttam utoljára belülről.A shoppingot ki így ki úgy érti!Elfogadom a negatív kritikát is,de normálisan is le lehet írni nem bántóan.Más is írt hasonlót,de normálisan nem bántóan.A Te válaszodban nem volt tanács,segítség csak végig azt olvastam,hogy mekkora sz.. anya vagyok.Persze,hogy felkaptam a vizet.
2014. dec. 4. 06:03
 24/29 A kérdező kommentje:
Jah azt elfelejtettem hozzáírni,hogy ez a helyzet nekem még új ezért vártam tanácsokat,ötleteket.Nagyobbik lányom születésénél még szülőkkel éltünk másfél éves volt mikor különjöttünk.Mindkét babám gyenge volt ezért nem szopiztak,de nem akartam tápszerezni őket ezért a nagyobbiknak 6 hónapos koráig fejtem a tejet éjjel-nappal a kicsinek 3 hós koráig.A fagyóm most is tele van tejcsivel a kicsinek.Akkor is a gyerekeket néztem nem magamat,hogy nekik mi a jó!Más rég elapasztatta a tejet és tömte volna tápszerrel.Ezért háborított fel,hogy "neked minek gyerek kijelentés"!
2014. dec. 4. 06:19
 25/29 A kérdező kommentje:
Nem hiszem ,hogy azért rossz anya vagyok mert a gyerekem 9 után fekszik le!Le van írva a "nagykönyvben" minden,de minden gyereknek másak az igényei pl:alvás!Ő attól,hogy akkor alszik el még reggel vidáman,hiszti nélkül kell és örömmel indulunk oviba!Neki ennyi az alvásigénye sőt az oviban is alszik.Próbáltuk már hamarabb letenni,de nem aludt el csak forgolódott,kaki,pisi,szomjas vagyok,éhes vagyok...stb.9 után meg szépen elalszik magától!Nem fogom erőszakkal lenyomni!A kicsi 8 kor már alszik ezután tudok 100%ban a naggyal foglalkozni amit igényel is mert a kicsi születése óta azért sok minden megváltozott amihez eddig hozzá volt szokva.Nem szeretném ha azt érezné,hogy a háttérbe szorult.Néha még én is ugrálok vele az ágyon.Na és?Akinek 3 van,hogy oldja meg,hogy külön-külön minden gyerekkel van(csak eggyel egyszerre)!!??Mert az is kell!!!Nálunk is vannak szabályok,rendszerek ami néha borul,de azért sikerül tartani!Ha vki nem látja,hogy mennyit foglalkozom a gyerekkel ne ítélkezzen!Én teljesen alárendelem magam a gyerekeimnek,boldogok és én is az vagyok!Egy gyerek addig legyen gyerek amíg lehet!Nem fogom erőszakkal elaltatni,hogy tudjak ezt vagy azt csinálni.
2014. dec. 4. 10:29
 26/29 anonim ***** válasza:
Szerintem sürgősen fordulj pszichológushoz, mert súlyos problémák vannak. Teljesen kikészülsz a gyerekeidtől, az idegeid ki vannak totál. Olvasd el a saját litániád, mert az, amit írtál. Valahogy próbálj kikapcsolódni, mert teljesen kikészülsz ideileg. Gondolom 40-hez közeli ember vagy, meg is látszik, hisz az idegeid nem bírnak 2 gyerekkel . Ne haragudj, de tényleg 1 gyerekes ember vagy, ezt egy pszichológus is megmondja, ha megmutatod neki, hogy mit hisztizel itt össze. Mert ne haragudj, de csak hisztizel, ha kritikát kapsz. Vagy egy kiadós szexre lenne szükséged:) De komoly:) Nagyon, nagyon stresszes vagy.
2014. dec. 4. 14:35
 27/29 anonim ***** válasza:

Ja és ne haragudj, de egy boldog ember nem ilyen idegbeteg módón ír, mint te.

Ha a problémát nem ismered fel és nem fogadod el, akkor nem is lehet rajtad segíteni. Sorry

2014. dec. 4. 14:37
 28/29 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a segítséget...!
2014. dec. 4. 14:59
 29/29 A kérdező kommentje:
Igen fáradt vagyok,kimerült vagyok!Ezért próbáltam tanácsot kérni,hogy tudnék belerázódni az új helyzetbe!?de tőled nem igazán kaptam tanácsot csak minősítettél!(vissza olvashatod)!Így ismeretlenül ez nekem nagyon meglepő volt!De akkor legyen én a hülye nem bánom!Köszönöm még egyszer azoknak akik próbáltak jó tanáccsal ellátni és nem támadtak.Sztem nem én vagyok az egyetlen aki hasonló cipőben jár!
2014. dec. 4. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!