Ki hogy tud 3 gyerek mellett rendet tartani a lakásban?
Én tudok, bár a két nagyom már ovis, fél 4-re jönnek haza....
Míg a pici alszik én elpakolgatok, kiteregetek, mindig megcsinálok ezt-azt...pl múltkor a konyha szekrényt töröltem le, ma a gardróbot rakom rendbe, holnap az ablakok közét törlöm ki.....
mindig kis lépésben haladok hogy 1-1.5 óra házimunka-és legalább egy fél óra pihi maradjon nekem is....
szép rend van, bár a szabadidőm kevesebb de sajna én csak rendbe érzem jól magam....170 nm a ház uh sok munka van vele amúgy....ha a nagyok nem lennének ovisok, sokkal nehezebb lenne...
Nagyjából rendet tudok tartani... bár a legkisebbel folyamtos a verseny, hogy ő pakol-e szét előbb, vagy én össze. Viszont a takarítással el voltam úszva, mindig idegesített, hogy mi hogy néz ki, így jár hozzánk egy takarítónő, egy nyugdíjas nénike, aki hetente 1x alaposan kitakarít. Ittvan fél napot 2500ft-ért.
Ez havi 10000ft, ennyi belefér. Megcsinálja a nagytakarítást én meg hétközben porszívózok, felmosok, és így végülis nem úszik a ház állandóan. Emelett persze a mosás-teregetés-vasalás,ruhapakolást is és a főzést is én csinálom- úgy érezem, nem férne bele már több, meg a ház is nagy- de ezzel a megoldással végülis jól néz ki a ház is, én sem vagyok állandóan ráfeszülve a témára, szóval nálunk ez vált be.
12 évesnek illene már elpakolnia maga után (ezalatt értem h pl. a konyhában is eltenni a tányért, poharat maga után, ha csinált egy szendvicset, vagy a ruháit nem a földre ledobni hanem betenni a szennyeskosárba stb...) és a szobáját önállóan rendben tartani.
Én amúgy alvásidőben teszek mindig teljesen rendet, meg este miután elaludtak. Ha elmarad a napi 2x-i rendrakás akkor nagyon nehéz behozni, túl felgyülemlik. Nekem ez ad erőt, hha nem csinálom meg, holnap még rosszabb lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!