Ki hogy bír a házimunkával 2 gyerek mellett?
Nekem kevésnek tűnik a kicsi alvásideje. Vagy az éjszakákat végigalussza?
A nagy sosem néz tv-t? Én napi fél órát engednék neki, és akkor annyi idő jut még pluszban pakolászni.
Az én férjem este 6kor ér haza, olyankor átveszi a gyerekeket, sőt nyáron még játszótérre is leviszi egy órára. Tehát este 6tól kb. 9-ig van 3 órám. Ilyenkor befejezem amivel elmaradtam a házimunkában és még boltba is el tudok menni ha kell.
A férjed is átvehetné mondjuk fél7től 8-ig a gyerekeket, és lenne másfél órád, az alatt a nagyját meg lehet csinálni.
2014. dec. 3. 14:26
Miért nem fekteted le időben a gyerekeket? Fél tízkor miért van egy négyéves ébren?? Azért nincs időd semmire, mert nem te osztod be, hanem alárendeled a napirendet a gyerekek akaratának. A 4évesnek 8-kor ágyban a helye, a nyafogónak pedig mondj mesét, verset, énekelj amíg a házimunkát végzed, és mindig tedd oda, ahol vagy éppen (konyhapult, fürdőszoba, stb), pihenőszékben, vagy játszószőnyegen. Nem ugrálhatsz úgy mindig, ahogy ők fütyülnek. Ha 8-kor elbúcsúznál a gyerekektől, megfőzhetnél másnapra vagy több napra, közben megnézel egy filmet, befekszel egy kád vízbe olvasni, stb.
2014. dec. 3. 14:28
meg elkézelhető, hogy a 4 évesed féltékeny a kicsire, pl. lehet azt érzi, hogy őt minden reggel lepasszolod az oviba, a pici meg veled marad. Ez is lehet, az oka, hogy nincs el egyedül és hogy több időt akar ez miatt veled lenni.
Pl. hozd haza ebéd után, lehet hogy sokat változna.
2014. dec. 3. 14:30
nekem van egy 4 évesem és egy 2 évesem.Amelyik nap nem főzök,akkor takarítok.Ez déelőtt kb 1-1,5 órát vesz igénybe,ez alatt a kicsi vagy elvan,vagy nincs, a nagy oviban.Mosni,teregetni alvás időben szoktam...hmm...mi van még?ja nem veszem olyan szigorúan a házimunkát:) mindig tisztaság van,de ha csak részletekbe tudom megcsinálni már nem érdekel,vagy ha csúszik egy napot az sem érdekel. Amúgy hozzá fogsz szokni,még nagyon pici a 2. babád, belerázódsz,és könnyebb lesz:)
2014. dec. 3. 15:09
Egy lányom van, de egyedül nevelem. Semmi segítségem nincs családon belül, csak az apja. De most ő külföldön van. Na most el is vagyok havazva, mert dolgozom, év vége van, és meghalni sincs időm. A barátnőmtől most szülinapomra azt kaptam ajándékba, hogy kifizetett nekem egy takarítőnőt, aki A-tól cetig kitakarít mindent, ablakot pucol, stb. Innentől havi 1x jönni fog a néni, azt már én állom. 1000 Ft az órabére, de havi 1x ki lehet szerintem bírni. A heti takarítást meg azért megoldom.
2014. dec. 3. 15:28
Off: Nekem csak egy 15honapos fiam van,de van hogy este 11kor alszik el,reggel fel10kor kel. D.u alszi, 3orat max 1x. Es igen en vagyok a hibas mivel ra hagytam,igy tegnap kezembe vettem az ugyet,9kor "eroszakkal" elaltattam ,tv kikapcs stb,es fel10re sikerult pedig o porgott volna meg.....igy reggel mar 7kor fent volt es remelem minden a helyere all.
2014. dec. 3. 16:08
17/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen azoknak akik normálisan tudtak válaszolni, segíteni,megnyugtatni!Aki pedig olyan szép bunkó módjára belém rúgott,"hogy nem kellett volna másik gyerek,meg,hogy"mit gondoltál majd nyugodtan tv-zel 2 gyerek mellett"azokat csak sajnálni tudom ha majd vki így beléjük rúg ha nekik lesz tanácsra szükségük.Ide sem írok többet,hogy mennyi PARASZT van!
18/29 A kérdező kommentje:
Jah és egyáltalán nem hiányzik a régi életem sőt talán épp ezért nem jut sok mindenre időm mert a gyerekkel foglalkozom!!!!De mindegy aki bunkó az is marad inkább ne írna ha csak ilyen bunkó tud!Értem már neki miért megy vlszeg ez a stílus megy a gyereknek is!
19/29 A kérdező kommentje:
A házi munka elvégzése volt a kérdésem és nem az,hogy én mikor tudok magamra időt fordítani!Intelligencia nuku kedves 9-es válaszoló
20/29 A kérdező kommentje:
Még mindig felháborít,hogy egyes emberek hogyan tudnak ítélkezni más felett akit nem is ismernek!Lehet,hogy néha kupi van,koszos az ablak,áll hegyekben a vasalni való,de akkor is lehet boldogabb vagyok mint "kedves"9-ke mert amilyen stílusban válaszolt nekem az jött le kicsit feszült,és rosszindulatú sajnos vannak ilyen emberek!Még egyszer köszönöm azoknak akik szépen válaszoltak és tanácsokat adtak!Vannak még segítőkész emberek és nem csak rosszindulatúak!Ui:Amugy a kicsi lányom 8-tól alszik reggel 6.ig napközben összerázva kb 3 órát,de azt is több részletben.
Kapcsolódó kérdések: