Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagytesó (2,5 éves) veri a...

Nagytesó (2,5 éves) veri a kistesót (9 hó)?

Figyelt kérdés
akiknél ez előfordult, miért volt? tudom, féltékeny a kicsire, mert a kicsi nagyon anyás, próbálok a nagyobbal is többet foglalkozni, külön is, de azt veszem észre, hogy néha a játék hevében, néha dühből, de megüti a kisebbet, vagy próbál rálépni, húzza-vonja. mondjuk az ütögetés része zavar a legjobban, a többi talán csak játék.. ötlet a leszoktatásra??
2014. dec. 2. 22:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez ment ebben a korban, még vér is folyt amikor a nagy szájba rúgta a kicsit.

Pedig nálunk otthon ezt nem láthatta a családban.

Ez egy nehéz kor, a 2,5 éves is még kicsi, hiába magyarázol neki.

Nem vált be a figyelemelterelés, hiszen a legváratlanabb pillanatokban jött az ütés vagy a rúgás előzmények nélkül.

Ahogy nőttek, egyre kevesebb lett a verekedés, meg én is keményebb lettem és minden agressziót büntettem. Nálam a vízválasztó az a bizonyos véres szájba rúgás volt. Előtte próbáltam minden kedveset, szépet és jót, hatástalan. Az volt az első alkalom hogy rácsaptam a gyerek s...ggére. Következő alkalommal lendítette a lábát, én a karom és így megálltunk mind a ketten a levegőben.

Ha később a kicsi is sáros volt, mind a kettőt odaraktam a konyhába csempét bámulni. Percekig csak a szipogás hallatszott, meg hogy ne nyúlj hozzám, ne nézz rám, aztán később: inkább béküljünk ki, mert egész nap itt állhatunk.

Aztán volt olyan, hogy egy délután folyamatosan piszkálták egymást, egy perc nyugalom nem volt. Akkor elkülönítettem őket és megtiltottam minden közös játékot és azt is, hogy egymáshoz szóljanak.

Egy idő múlva már lecsendesedtek, amikor azt láttam, hogy a korábbi sérelmeken már túltették magukat akkor megengedtem hogy újra játszanak. Így megszakítottam az oda-vissza adok-kapok piszkálást.

A kicsi kb kiscsoportos kora környékén kezdett javulni a helyzet, azóta minden fizikai agresszió megszűnt. Már nem is emlékeznek rá, egyszer néztünk videót a pici korukról és a nagyobb épp lökdöste a kicsit. Teljesen ledöbbentek, hogy ilyenek voltak.

2014. dec. 3. 02:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem hagynám! Ha nem lépsz fel erélyesebben, akkor sosem tanulja meg, hogy nem szabad!

Következetesnek kell lenni! Magyarázd el neki, hogy ha bántja a kicsit, akkor nincs játék a kedvenc játékával, esetleg édesség vagy esti mese. Ezt mindig tartsd is be!

Kelts benne bűntudatot! Mondd meg neki, hogy okosabbnak hitted ennél és hogy csalódtál benne, hiszen a kicsi nem ártott neki!

Lehet már vele beszélni, hidd el, elég idős hozzá, hogy felfogja, nem helyénvaló a viselkedése! Gondolj bele, félév és ovis lesz!

2014. dec. 3. 07:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!