Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha anyaotthonba megyek a...

Ha anyaotthonba megyek a lányommal tényleg kivehetnek minket onnan nevelő szülők?

Figyelt kérdés
Én 14 vagyok a lányom meg fél éves. ha ez számit.
2010. jan. 30. 14:48
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Értem. köszönöm. mert lenne ahova utána menjek. az átmeneti megoldás lenne. sok a gond itthon. mindenért engem okolnak, nem hagyják,hogy én "neveljem" a lányom. semmit. jó, igaz h gyerek vagyok még,de attol még figyelek rá. ők isznak ilyesmi és mégis én vagyok a rossz... meg sorolhatnám,de ez az oldal nem erre való...
2010. jan. 30. 15:31
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Onnan nem kivehetnek,hanem eljöhettek.

Irtam privit remélem nem gond.

2010. jan. 30. 15:49
 13/21 anonim ***** válasza:
Na azért ne essünk tévedésbe, 16 év alatti szülő nem lehet a gyereke gondviselője. Nem számítasz nagykorúnak, ezért a szüleid engedélye nélkül nem mehetsz el csak úgy. Neked is van gondviselőd, akik a szüleid. Azért, mert szültél, még nem lettél felnőtt.
2010. jan. 30. 15:54
 14/21 A kérdező kommentje:
Értem. oké. nem baj. válaszolok is rá mindjárt.
2010. jan. 30. 17:33
 15/21 anonim ***** válasza:
Esetleg a [link] oldalon is kérdezhetsz jogászokat, az a tuti.
2010. febr. 8. 21:47
 16/21 anonim ***** válasza:

www.lea.hu

itt tudnak segíteni, ha akarod

2010. febr. 9. 09:10
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismerem a hátteret és a szitut, azt tudom hogy a babáddal együtt mehettek nevelőszülőkhöz. A gyermekjólitéseknél kell jelentkezned, gyivinél vagy a gyámhatóságnál. Ha betöltötted a 14. életévedet akkor dönthetsz arról hogy otthon akarsz maradni vagy keressenek neked családot akik vállalnak.
2010. febr. 9. 13:41
 18/21 anonim ***** válasza:
A lányodnak ki a gyámja?
2010. febr. 9. 13:59
 19/21 A kérdező kommentje:
az anyukám, de ő rendszeresen ittas. (részeg... )
2010. febr. 9. 18:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha így áll a dolog, akkor a gyámügyön be kell jelentened, hogy milyen panaszod van anyukádra (nem árt, ha ezt valaki tudja még rajtad kívül tanusítani), mert akkor megvonhatják a gyámságot anyukádtól, és más lehet a gyám. De amíg a gyám nem egyezik bele, addig te önhatalmúlag semmit nem tehetsz. Úgy értem, a kislányt sem viheted sehova, de igazából te sem mehetsz el, mert neked meg a szüleid a gondviselőid.

Tehát ha nem akarsz otthon maradni, akkor a gyámügynél, vagy a családvédelmiseknél érdeklődj, hogy hogyan tudják anyukádtól megvonni a gyámságot, illetve hogy ki lehetne az új gyám, aki esetleg a te gyámod is lehetne egyszerre, hiszen az a cél, hogy a piciddel egy helyen maradjatok.

Erre az anyaotthon nagyon nem jó megoldás lenne, hiszen 16 év alatti szülő, mint írtam, nem lehet gondviselője még a saját gyerekének sem.

Bár amikor először írtad, hogy nem hagyják, hogy te neveld a lányod, akkor azt gonoltam, hogy még jó, egy 14 évesnek én sem hagynám, hiszen nem felnőtt. Na de ők sem jobbak semmivel, hiszen részegen sem lehet gyereket nevelni. Az nem nevelés. Nektek valami felnőttre lenne most nagy szükségetek, aki mindkettőtöket nevel.

2010. febr. 9. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!