Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet bekerülni anyaott...

Hogyan lehet bekerülni anyaotthonba? Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés
20éves kismama vagyok a terhességem végén tartok. Egyenlőre a párommal lakom (no meg a hugával) de nem sok kilátásunk van a kapcsolatunkra állandóan veszekszünk és már sokszor elküldött itthonrol. A kisbabám érdekében szeretnék elmenni itthonról. megvan mindenünk ami szükséges neki csak fedél nincs a fejünk felett. (egyenlőre még van) félek hogy nem jön rendbe a kapcsolatunk és akkor apa nélkül kell hogy felnőjjön a kislányom.Kétségbe vagyok esve hogy hova mehetnék. Más megoldásom nincs mint az anyaotthon hiszen a szüleim is nagyon nehéz helyzetben vannak igy hozzájuk sem mehetek.mi lehetne még a mentsváram? kérlek segitsen aki tud.
2010. ápr. 19. 22:03
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Anyaotthonba pont az kell,ami neked nincs: lakás. Szóval tutira bekerülsz,ne aggódj! Jelentkezz be.
2010. ápr. 19. 22:25
 2/18 anonim ***** válasza:
22%
Bakker, az anyaotthon rosszabb mint a hajléktalanszálló... Tudtad? Miért kell 20 évesen, mindenféle megalapozás nélkül gyereket szülni, egyszerűen nem értem. Szociális gondozóként dolgoztam egy anyaotthonba, hát kivétel nélkül mind meggondolatlan tizen-huszonéves anya volt, ráadásul mind szétzilált idegekkel, és lenullázott bankkártyával érkezett. Könyörgöm, nem lehetne előbb megalapozni egy nyugodt, normális életet, utána szülni???!!
2010. ápr. 19. 23:00
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok, én meg egy anyaotthon könyvelője voltam évekkel ezelőtt, és sokszor jártam bent az otthonban, a könyvelési anyagokért. Tényleg hajaz egy hajléktalanszállóra, oda semmiképp ne menj. Rosszindulatú fiatal, rossz körülmények között élő anyák marakodása kell neked? Szerintem a szüleidhez menj vissza, akármilyen rossz is. A babának nyugalom kell, különben egy kis idegroncs lesz, ha már most a veszekedéseteket hallgatja.
2010. ápr. 19. 23:12
 4/18 anonim ***** válasza:
64%

van egy alapítvány aki ilyen helyzetűekkel foglalkozik

[link]

nézd meg,olvasd el,és érdeklődj

nekem nagyon szimpatikus volt anno

2010. ápr. 20. 08:16
 5/18 A kérdező kommentje:
Tudod én sem viccből vállaltam a gyereket. biztos boldog párkapcsolatban éltem a terhességem középidős szakaszáig. Lehet a bennem felgyülelmlő aggódás okozta a veszekedést de hozzáteszem kettőn áll a vásár.Lakásunk mindenünk megvolt és kellő támogatást is kaptunk. Csak tudod ha bejön egy harmadik a képbe (aki ezesetben a sogornő aki súlyos beteg) akkor én és a csemete egyből háttérbe kerültünk mert ő a szent, a sérthetetlen. tudod mennyire fáj megalázkodva élni egy olyan emberrel aki a képedbe vigyorog a hátad mogött meg furkál össze vissza és szétrombol egy kapcsolatot csak hogy neki jo legyen. és őszintén igen is szerettem volna ezt a gyermeket a korom ellenére mert elég érettnek érzem magam arra hogy fel tudjam nevelni. a szüleimtől is megkapnám a kellő támogatást csak sajnos elveszítették a lakásukat egy hitel miatt.(hozzáteszem soha nem szenvedtek hiányt semmiben egy év alatt ellúszott mindenük) igy sokszor még kajájuk is alig akad. amugy köszönöm nektek a segitséget.
2010. ápr. 20. 08:47
 6/18 anonim ***** válasza:

szerintem is inkább a szüleidhez menj.

milyen jövedelmed van?

más rokonhoz esetleg?

közös albérlet valami baráttal, ismerőssel?

ingatlan van a neveden? (a kommentben írtad, hogy van lakásototk)

2010. ápr. 20. 08:51
 7/18 anonim ***** válasza:

Szia,

Nagyon sajnálom a helyzeted :( Mindazonáltal az anyaotthonnál szerintem is vannak jobb megoldások, pl ahogy írták is előttem egy baráttal, barátnővel közös albérlet, vagy ezerszer is inkább a szülők akármilyen körülmények között élnek is, hiszen egy anyaotthonban rosszabbak lesznek a körülmények, hidd el!

2010. ápr. 20. 09:44
 8/18 anonim ***** válasza:
79%

f@sza szociális gondozó lehetsz ha így beszélsz egy terhes nővel.Ne ítélj,hogy ne ítéltess!!! Miért kell elítélni?Csak mert 20 éves nem lehetett jó élete?

Én 22 vagyok, 4 hónapja szültem, 21 évesen, 20 voltam mikor teherbe este.Na bummm és nem vagyok csóró,havi 40 ezret teszünk félre.ÍGy nézd le a huszonéves anyákat :/

NAgyon sajnálom ami veletek történt.Dolgoztál a terhesség előtt?Azért kérdezem,hogy mennyi gyedet kapnál és tgyást.Jó lenne tudni,mert ha csak gyest plusz csp-t akkor esélytelen az albérlet.Amúgy is azthiszem mert szerintem kevés hasonló korú gyermektelen viseli el a baba sírást.A szüleid most hol élnek?Abszolút esélytelen hozzájuk menni?vagy próbálj békülni pároddal.ha jól látom a huga a baj, hátha sikerül fenéken nyalni aztán tudsz marani.egy kisbabának kell a fedél a feje fölé.

HA nincs más megoldás akkor anyaotthon, de hát ott tuti bedilizel:Stényleg igaz,hogy ott csak a genyaság megy:S

nincs egy barát,barátnő akinél meghúzhatnátok magatokat, és a rezsibe kellene csak beszálnod?

2010. ápr. 20. 10:44
 9/18 anonim ***** válasza:
62%

Az anyaotthont én sem ajánlom, az már tényleg a legalja.

Én is 20 évesen szültem, és egyedül is maradtam, de mindent megtettem azért, hogy az anyaotthont el tudjam kerülni. Összeköltöztünk egy barátnőmmel, neki nincs gyereke, de imádja a gyerekeket, sosem volt ebből gond.

2010. ápr. 20. 12:53
 10/18 anonim ***** válasza:
48%
Na, megjelentek a többi okos anyák is. Én nem azokról a húszévesekről írtam, akiknek rendezett az élete, hanem azokról, akik fejest ugranak a terhességbe, mielőtt meglenne bármi szükséges feltétel hozzá. Lakás, megtakarítás, némi tartalék, hogy a gyereke ne éhezzen, olyan nagy "kérés" ez? És ezeknek az anyáknak az ellátása az állam meg az adófizetők pénzéből történik, mindez miért? Mert 20 évesen nem képes felmérni, hogy egy gyerek egy életre szóló döntés. Gratulálok mindnek, amelyik az otthonban él, azoknak is!
2010. ápr. 20. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!