Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láthatás, milyen gyakorisággal?!

Láthatás, milyen gyakorisággal?!

Figyelt kérdés

Most szeretnénk kiköltözni Ausztriába,mivel a párom egy ideje kint dolgozik, apuka még nem tud róla! Ha beleegyezik oké, ha nem, viszem tovább a Gyámügyre az ügyet!

Kérdésem, mennyi láthatást vagyok köteles, ill mennyit szokás biztosítani?

Havi 1 hétvégét? Vagy kettőt??

Mennyi szokott ez lenni a gyakorlatban?

Mert ha gyámügyre is kerül, valamit fel kell ajánlanom!

Köszi előre is!!!

2014. nov. 27. 09:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Hú,akkor nagyon nehéz helyzetben vagy!Ha nem járul hozzá,nem életvitel szerűen nem költözhetsz külföldre!És ebben az a gáz,hogy se a Gyámügy,se a Bíróság nem fogja kötelezni-nem is kötelezheti-arra,hogy beleegyezzen.
2014. dec. 3. 13:53
 12/22 A kérdező kommentje:
Ebben viszont tévedsz. Beszéltem egy családjogi ügyvéddel, a gyámügy (vagy ha ők nem, a bíróság) pótolhatja az apa beleegyezését, amennyiben a gyerek érdekei ezt szolgálják. (Márpedig ha itt alig élünk meg a páromnak meg ott van munkája, akkor ezt szolgálja.)
2014. dec. 3. 14:21
 13/22 anonim ***** válasza:
Csakis abban az esetben,ha ez az apa,és a gyermek jogait nem sérti,illetve,ha a kinti körülmények klasszisokkal jobbak lesznek.Ha apuka is kiokosodik,és fogad egy ügyvédet,igencsak bele tudnak köpni a levesbe,hidd el.Jóból írom,nem rosszból!
2014. dec. 3. 18:48
 14/22 anonim ***** válasza:
Illetve,ha perbe kezdtek,akkor a "most költöznénk"-ből elég sokára lesz realitás.Mert amíg nincs határozat(akár csak ideiglenes is)nem célszerű elvinned a kicsit.
2014. dec. 3. 18:53
 15/22 A kérdező kommentje:

Egy két éves gyerek jogait nem hiszem hogy sérteném, csak szeretném ha családban nőne fel. Amit így nem tudok neki biztosítani! Nekünk az is plusz, hogy tervezünk közös babát is, az ügyvéd szerint így már hivatkozhatok majd családegyesítésre is a gyámügynél, plusz a két testvért sem szednék szét.

De persze ez mind a jövő zenéje. Én semmitől sem akarom megfosztani az apát, biztosítani fogom neki a láthatást! Csak jobb életet akarok a gyerekemnek, gyerekeimnek.. :)

2014. dec. 4. 08:35
 16/22 anonim ***** válasza:
És azt hogy gondolod hogy az apa oldja meg havonta hogy csütörtöktől vasárnapig a gyerekkel tudjon lenni? Mert pl én dolgozok hétfőtől péntekig és a főnököm nem engedné meg hogy minden hónapban nekem tetszőlegesen kivegyek 1 csütörtököt és 1 pénteket. Na meg akkor apuka összes szabadsága erre menne el. És ha esetleg valami dolga van akkor azzal ne foglalkozzon,mert a szabija a láthatásra megy el? Aztán meg gondolom apuka lenne a szemét hogy te a helyébe viszed a gyereket,de ő csak szombat vasárnap akarja látni. Jól kitolsz az apával,csak azért hogy neked meg az új pasidnak jó legyen. Tipikus.
2015. jan. 2. 14:57
 17/22 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Te egy fatális bunkó vagy már bocsánat. Neked halvány fogalmad sincs az életem/életünk körülményeiről. De valószínűleg egy elkeseredett apuka vagy, aki most ebben éli ki magát...

A férjem lelépett, s én utána megismerkedtem valakivel, aki nevelte a gyerekem, tisztességgel. Szeret mindkettőnket, végre a gyerek is jól érezte magát, volt normális családja. Az anyagi okok úgy hozták hogy kint kellett munkát vállalnia.. És úgy hiszem a gyerek érdeke is hogy családban nőjjőn fel.

A napokat csak példának írtam, ez megegyezés kérdése lenne... Amin változtathatunk is ha épp nem ér rá, én rugalmas vagyok.

Mellesleg szegény apu, az anyukájáékkal lakik, akik tudnak szívesen vigyáznak addig az unokájukra míg ő dolgozik reggel.

Minden csak megoldás kérdése, és itt nem arról van szó hogy az "új pasimmal" nekünk mi a jó...

Úgyhogy örülnék ha mellőznéd a degradáló mondataidat! Köszi szépen!

2015. jan. 22. 14:19
 18/22 anonim ***** válasza:
Szia!A "sokszor" válaszoló vagyok(aki szintén külföldön élt).Alakult azóta valami?Pozitív vagy negatív?
2015. jan. 22. 14:24
 19/22 anonim ***** válasza:
58%

Kedves kérdező!

Nem,nem vagyok bunkó,csak gondolom ebbe te nem gondoltál bele. Sok nő azt hiszi,hogy ha őket elhagyják,akkor a gyereket is,pedig nem!

Amúgy én nem írtam semmi olyan bántót neked,hogy te lebunkózz engem ismeretlenül,csak leírtam azt hogy az apa nem biztos hogy tud igazodni ahhoz,hogy ennyi csütörtököt és pénteket megoldjon. Azt nem írtad,hogy a nagyszülők is tudnak a gyerekkel lenni,viszont ha ők is vannak vele,az nem pótolja az apát. És mi lesz ha a gyerek már iskolás lesz? Akkor ő is hiányzik majd az iskolából napokat,mert láthatásra megy?

És mivel nekem nem stílusom az hogy idegeneket lebunkózzak igazságtalanul,ismeretlenül,ezért csak szép estét kívánok!

2015. jan. 22. 22:43
 20/22 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom, hogy az egy skalp alá vétel az olyan anyákkal, akik kizárólag az önös érdekeiket tartják szem előtt, ismeretlenül, semmivel sem tesz különbbé :)

De lényegtelen, mert én nem civakodni jöttem, pusztán informálódni.

Az iskolás kor még messze van, de másoknál tudtom szerint úgy működik, hogy az iskolai szüneteket teljes egészében, a nyári szünetből 2 hetet az apánál tölt a gyermek, továbbá évi 4 hétvégére kiutaztatom hozzánk, és elszállásolom nálunk, vagy szállóban, ahol megtudom oldani.

Szép napot kívánok!

2015. jan. 23. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!