Láthatás, milyen gyakorisággal?!
Most szeretnénk kiköltözni Ausztriába,mivel a párom egy ideje kint dolgozik, apuka még nem tud róla! Ha beleegyezik oké, ha nem, viszem tovább a Gyámügyre az ügyet!
Kérdésem, mennyi láthatást vagyok köteles, ill mennyit szokás biztosítani?
Havi 1 hétvégét? Vagy kettőt??
Mennyi szokott ez lenni a gyakorlatban?
Mert ha gyámügyre is kerül, valamit fel kell ajánlanom!
Köszi előre is!!!
Ha messzire költözik a gyerek és nincs mód arra, hogy kéthetente legyen láthatás (pl. azért, mert a hosszú utazások megterhelőek a gyerek számára), akkor egy évben kevesebb alkalommal, de több időt lehet az apjával.
Nyári szünetben mondjuk 1 hónap, téli szünet egy hét, húsvét környékén is egy hét. Hasonló megoldásokat szoktak elfogadni. De ha a gyerek határozottan tiltakozik, erőszakkal nem viheti el az apa.
Köszi a válaszokat!!! A gyerkőc most két éves, mire odajutunk lesz közel kettő és fél.
Most hetente látja, kb 10 órát!
De havonta max egyszer szeretném hazahordani, a kettő azért anyagilag jóval megterhelőbb!
És tudom hogy nekem kell állni az útiköltséget, ez jogos is! :)
Nem ragaszkodom hozzá, jól kijön a gyerekkel (mostmár hogy nem a nap 24 órájában terheli felelősség) , és inkább hazahordom, mondjuk havi 1x csütörtöktől vasárnapig, minthogy mondjuk kiutaztassam és nálunk legyen 4 napig! Amit szerintem sem ő, sem mi nem szeretnénk..
Én is azért írtam a havi kettő hazautat mert tudom hogy ez a szokás, de remélem a gyámügy figyelembe veszi az anyagi részét is a dolognak és engedélyezik az egy, hosszabb időtartamú láthatást. :)
Kétlem hogy neki meg fog felelni ez, vagy akár a külföldre költözés.. De én addig megyek amíg el nem érem, hogy jobb életünk lehessen!
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!