Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láthatás, milyen gyakorisággal?!

Láthatás, milyen gyakorisággal?!

Figyelt kérdés

Most szeretnénk kiköltözni Ausztriába,mivel a párom egy ideje kint dolgozik, apuka még nem tud róla! Ha beleegyezik oké, ha nem, viszem tovább a Gyámügyre az ügyet!

Kérdésem, mennyi láthatást vagyok köteles, ill mennyit szokás biztosítani?

Havi 1 hétvégét? Vagy kettőt??

Mennyi szokott ez lenni a gyakorlatban?

Mert ha gyámügyre is kerül, valamit fel kell ajánlanom!

Köszi előre is!!!

2014. nov. 27. 09:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Ha messzire költözik a gyerek és nincs mód arra, hogy kéthetente legyen láthatás (pl. azért, mert a hosszú utazások megterhelőek a gyerek számára), akkor egy évben kevesebb alkalommal, de több időt lehet az apjával.

Nyári szünetben mondjuk 1 hónap, téli szünet egy hét, húsvét környékén is egy hét. Hasonló megoldásokat szoktak elfogadni. De ha a gyerek határozottan tiltakozik, erőszakkal nem viheti el az apa.

2014. nov. 27. 09:57
 2/22 anonim ***** válasza:
igaz mi csak az ország másik felére költöztünk de mi úgy egyeztünk meg, hogy az összes iskolai szünet az apáé, nyár kivételével, mert azért azt nem tudja meló miatt végig megoldani, de a szülei sokat segítenek ebben, 2-3 hetet szokott itthon lenni nyáron a lányom... nálunk ez működik, semmi probléma nincs belőle...
2014. nov. 27. 10:08
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Külföldre költözésnél ez nem ilyen egyszerű!Én éltem kint(anya),mi tökéletesen meg tudtunk egyezni mindenben,ráadásul Ő az üzlete folytán járt ki(Németország).Nem kötelezhető,illetve nem várható el,hogy erőn felül anyagi kiadásokat vállaljon azért,mert Te kiköltöz(nél),és Ő csak ott láthatja a gyerekét.az is benne van a pakliban,hogy a bíróság Téged kötelez arra,hogy biztosítsd az apának a láthatást!Ilyen esetben speciálisabban van szabályozva a láthatás is.Pl. 2 havonta 2 hét(és havonta minden 2. hétvége),nyaranta 1 hónap,stb.Mennyi idős a gyerkőc?
2014. nov. 27. 22:26
 4/22 anonim ***** válasza:
A 3. vagyok.Úgy értem,hogy az anyagi részét Te biztosítsd,ergo fedezd a gyerek hazautazását,vagy az apa kiutazását(legalább is a felét).
2014. nov. 27. 22:29
 5/22 anonim ***** válasza:
Még mindig a 3. vagyok.És NEM havonta minden 2. hétvége akart lenni....a NEM lemaradt.Bocs.
2014. nov. 27. 22:30
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!!! A gyerkőc most két éves, mire odajutunk lesz közel kettő és fél.

Most hetente látja, kb 10 órát!

De havonta max egyszer szeretném hazahordani, a kettő azért anyagilag jóval megterhelőbb!

És tudom hogy nekem kell állni az útiköltséget, ez jogos is! :)

2014. nov. 28. 12:25
 7/22 anonim ***** válasza:
Írtam is,hogy rosszul írtam!Ha havonta hoznád haza,akkor nem lesz elég,ha pl.2 napot adod oda,mert általában a bíróság minden 2. hétvégi láthatást biztosít.Azt gondolom tudod,hogy a kicsi 3 éves koráig kérheted,hogy csak a saját otthonodban történhessen a láthatás.Mondjuk ebben az esetben nem feltétlen szerencsés-az anyagi vonzata miatt-ez a szitu.
2014. nov. 28. 18:35
 8/22 A kérdező kommentje:

Nem ragaszkodom hozzá, jól kijön a gyerekkel (mostmár hogy nem a nap 24 órájában terheli felelősség) , és inkább hazahordom, mondjuk havi 1x csütörtöktől vasárnapig, minthogy mondjuk kiutaztassam és nálunk legyen 4 napig! Amit szerintem sem ő, sem mi nem szeretnénk..

Én is azért írtam a havi kettő hazautat mert tudom hogy ez a szokás, de remélem a gyámügy figyelembe veszi az anyagi részét is a dolognak és engedélyezik az egy, hosszabb időtartamú láthatást. :)

2014. dec. 2. 10:26
 9/22 anonim ***** válasza:
A 3. még nem tudom hanyadik vagyok...ez egy konstruktív ajánlat(csüt.-vas.-ig).Nem szoktak kukacoskodni,pláne akkor nem,ha ez mindkét félnek(anya-apa)megfelel.Sok sikert!
2014. dec. 2. 12:40
 10/22 A kérdező kommentje:

Kétlem hogy neki meg fog felelni ez, vagy akár a külföldre költözés.. De én addig megyek amíg el nem érem, hogy jobb életünk lehessen!

Köszi a válaszokat :)

2014. dec. 3. 12:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!