A baba mennyi idős korától érdemes szárítógépnek lennie otthon?
17. vagyok
Sztem állati jó a Bosch.
Három típusa van a szárítógépeknek: aminek kell kivezetőcső a lakáson kívülre, meg a kondenzációsnak (tartályba megy a víz) két típusa van, ez a továbbfejlesztett változat. Öntisztító az egész, nekem csak annyi a dolgom, hogy kiöntöm a vizet, meg kiszedem a szöszt a gyűjtőből.
7 kilónyi száraz ruhát (nem nedvesen 7 kg!) lehet bele tenni. A mosógépem 5,5 kilót tud, nem is szoktam telenyomni, a párom ingeit meg vállfán szárítom, mert bár van rajta külön ilyen program, azért a pár ingért nem indítom el. Szóval 2 adag mosás befér egy szárításba.
A mosó-szárítókról én sem hallottam sok jót, ráadásul azok állítólag csak fél mosást tudnak szárítani. De lehet, hogy van már olyan, ami az egészet megszárítja.
Még vmi eszembe jutott: amikor kiszeded a gyűjtőből a szöszt, garantáltan elájulsz. :) Vmi eszméletlen mennyiséget összeszed, amit egyébként a ruhádon hordanál. Az elején a fehér ruhákról konkrétan szürke szöszt szedett le. A plüss ruhákról (gondolom, van bőven:)) meg rettentő sok lejön.
Az már csak mellékes, hogy ha kimosol egy papírzsepit, nyomtalanul eltávolítja.
Én a Hotpoint-os válaszoló vagyok: nekünk is a tartályos verzió van, csak a vizet kell belőle kiönteni ha megtelik, valamint a szöszöket kiszedegetni a szűrőből.
Nagyon meg vagyok elégedve vele, pláne, hogy tényleg nagyon olcsón vettük, 50 ezer Ft-ért nekem tökéletes.
Egyetlen hátránya, hogy C-osztályú, így nem olyan olcsó mulatság, de kiszámoltuk, hogy teletöltve kb 150 Ft-ért szárítja meg az adott ruhakupacot, tehát 1-2 ezer Ft pluszt nyom csak rá a villanyszámlára havonta. Nekem ennyit megér.
Most-tól !!
Csak jól nézz körül, óriási a kínálat a primitív, sok áramot kájáló, ruhagyűrő-től a "hét nyelven beszélő", A+++ energiaosztályú-ig.
Most-tól !!!
Áldás, ha penészedősek a falaitok, ha kevés a helyetek, ha szükség lenne hamar ugyanazokra a holmikra.
Csak jól nézz körül.
Óriási a kínálat a primitív, sok áramot kájáló, ruhagyűrő-től a "hét nyelven beszélő", A+++ energiaosztályú-ig.
És nem vagy mosogatógép, vagy száRítógép, hanem is-is.
Ott is hatalmas a kínálat.
Még aki szeret mosogatni és a fizikai kondícióján sem sokat ront a görnyedés, az is hasznosabban tudja tölteni nap mint nap azt az időt.
Ha van rá zsé.
:)
Hát igen, a mosogatógép nagyon hasznos szintén (jóval kevesebb vizet használ pl.), de ez nem csak pénzkérdés. Amint lehet, veszek mosogatógépet, csak egyelőre nincs csatornánk. Már számolom a heteket, mire rákötnek minket is errefelé, és megveszem a "drágasszágom".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!