Szules utan otthon egy szobaban erdemes lenni a picivel vagy kulon szobaban?
Ha nyugodtam szeretnél aludni, már amennyire hagy majd a babád, jobb, ha egy szobába vagytok. Vedd magadhoz az ágyba, ha úgy érzed, hogy ez a jó, vagy legalább is állítsd az ágyacskáját a tied mellé...
Könnyebben fel tudod kapni, ha felsír, így hamarabb meg is nyugszik majd és gyorsabban alszik vissza.
Hidd el, magadnak teszel szívességet :))
Mi egy szobában vagyunk. Egyrészről nagyon praktikus, mert nem kell másik helységbe szaladgálni ha felsír, főleg az elején, amikor az ember lánya a sebei miatt még nem is nagyon tud szaladgálni. Illetve úgy érzem, ha bármi gond van rögtön ott vagyok. Pl. amikor beriasztott a légzésfigyelőnk, azonnal ki tudtam kapni az ágyból a babát.
Másrészről viszont a házasélet megsínyli, nálunk legalábbis, mert én úgy nem bírok, hogy közben ott szuszmákol a babó. Pedig a saját kiságyában alszik, de mégis. Persze ilyen szempontból nem vagyunk egyformák.
Mi egy szobaban alszunk a babaval es nekem igy egyszerubb. Gondolom masnak az a jobb, ha kulon van.
Mi az agyunk melle huztuk a kisagyat, en alszom azon az oldalon, ha kellett, akkor ki is tudtam ot venni, illetve visszarakni ugy, hogy ne alljak fel. De nalunk a fo szempont az elrendezesben az volt, hogy az en babam hason nem szeret aludni, csak haton, igy viszont nagyon gyakran felebreszti magat a kapalozassal, mert a keze es a laba ot percenkent a levegoben van. Kb fel orankent egyszer kicsit megebred, kinyitja a szemet es korbe nez. Most ez mar nem gond, mar harom honapos es vissza is alszik magatol, de az elso hetekben ilyenkor nagyon megremult es ha nem simogattam meg egy-ket percen belul, akkor a nyoszorgesbol siras lett. Viszont ha csak hozzaertem akar a kezehez, vagy halkan mondtam neki egy-ket mondatot, akkor mar aludt is.
Elso ejszaka maskepp volt az elrendezes, tolunk kb negy meterre volt a kisagy es abbol allt az ejszaka, hogy amikor nem szoptattam a babat, akkor is ot percenkent rohantam en, vagy ugrott a ferjem a kisagyhoz megnyugtatni a babat. Nagyon izgalmas volt, kepzelheted, semmit sem aludtunk, szoval hajnali haromkor a ferjem villamgyorsan atrendezte a szobat, odahuzta a kisagyat mellem es igy is maradt (kozben rajottunk, hogy a helykihasznalas is jobb igy).
Egy honapos kora ota atalussza az ejszakat, nem ebred enni, de nekem megnyugtato, hogy ha barmikor megebredek, akkor fekvo helyzetbol be tudok nezni hozza.
Nekem a kulonszoba otlet azert nem tetszett meg, mert akkor szinte biztos, hogy kenytelen lettem volna idorol-idore ott aludni vele, a ferjemtol kulon es ez a lehetoseg sem nekem, sem a ferjemnek nem tetszett, mert attol, hogy babank van meg ugyanugy szeretunk osszebujva elaludni.
Mi külön raktuk, már a kezdetektől. Így egyikőnk sem zavarja a másikat. Szerintem nem egészséges az az oxigén, amit a szülők rálehelnek, vagy egy szobába lélegeznek egy olyan kicsi babával és nem csak ez van mi van ha pukizunk? Ez elkerülhetetlen, álmában szerintem mindenki szokott, még akkor is, ha letagadja az ember.És én nem akartam, hogy ilyen levegőt szívjon... Nagyon ügyesen megtanulta így a kisfiam, hogy amikor őt beteszem a kiságyba, egy zokszó nélkül alszik is egyből. Semmi ringatás, semmi babusgatás, semmi éjszakai elaltatási procedúra! Végigalussza az éjszakákat, már másfél hónapos kora óta! Anyósoméknál sajnos kénytelenek vagyunk egy szobában aludni, ha meglátogatjuk őket. Nos, azt mindennek nevezném, de nem alvásnak, mert állandóan ébren vagyok, ha csak moccan a kiságyban, és ő is ha mi mozdulunk az ágyunkban...Semmi baja nemvolt attól, hogy külön szobában aludt, csak előnyünkre vált. Beszereztem egy bébi őrzőt, és azt használtuk pár hónapos koráig. Tökéletesen bevált, mert még azt is hallani lehetett rajta, ahogyan szuszogott. Most, hogy nem használok bébi őrt is mindent meghallok,ami csak egy apró nesz az éjszaka közepén és a manószoba felől jön. Anyuka vagyok és te is az vagy/leszel, kiélesednek ezek az érzékek. Pedig, nekem elhiheted én a fiam születése előtt olyan mély alvó voltam, hogy mellettem akár ágyút is dörrenhettek!
A következő manómat is külön fogom tenni mindenképpen.
Egy 7,5 hónapos anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!