Mi az a pont, amikor már cselekedni kell?
én felfújnám a dolgot
(plha szomszédról van szó, az egész ház tudna tőlem mindent, még egy közgyűlést is csinálnék belőle, csak mert egyedül tanácstalan lennék hogyan segíthetnék, de több ember már biztos ki tud sütni valamit)
de ilyen volt is, hogy a buta nagypapa a szomszédban (amolyan vén kéjenc típus) neki állt petárdázni (vagy valami hasonlót csinálni, teljes petárda hangja vot)a gyerek előtt (kb 6-8 éves)a kicsi megijedt, sipákolt, hogy hagyja abba, nagyon fél, de a tata csak nem fejezte be, a kicsi sírt
akkor azt mondtam magamban, ha meghallok még egyet,ha a gyerek még mindig sír, komolyan én átmegyek és szépen kezdve beszélek vele, de ha kell ordítok.
de erre csend lett..
Ha olyat látnék, akkor a gyermekvédelem, de a másképp élőket nem támadnám soha.
Nem helyeslem pl. a vegán gyereknevelést, mert szerintem kell az állati eredetű étel, még ha az csak tojás is, vagy tejtermék, de nem szólalnék fel ellene.
Viszont ha valaki veszélyezteti a gyerekét azt jelenteném.
Ha azt hallom, hogy visít a gyerek, akkor nem feltétlen hívnám a családvédelmet, mert lehet csak dackorszakost és levágta magát a földre, mert rájött az 5 perc.
De figyelném ezek után, hogy hogyan bánnak vele.
Bár úgy gondolom, hogy egy bántalmazott gyerek pont, hogy nem visít, hanem behúzódik, mert fél a veréstől. Igaz ez elég gyerek függő, de mondom azért figyelgetném, nem-e kék zöld foltos, nem-e fél a felnőttektől, vagy a szülei mennyire viselkednek vele bántón. Ha összességében tapasztalok rosszat, akkor névtelen bejelentést tennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!