Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Háborítatlan szülést szeretnék...

Háborítatlan szülést szeretnék, anyósom szerint ez hülyeség?

Figyelt kérdés
2 gyereket szült elég durva körülmények között a rendszerváltás előtt, ugye. A folyosón, hidegben vajúdott, majd ott pusztult, de megcsinálta. Én meg most jövök a nyugalom, félhomály, minimál beavatkozás, stb. elképzeléseimmel és amikor kifejtettem neki, hogy a szülés szépsége, a tágulás sebessége, stb. függ a lelkiállapottól, nyugalomtól, zavartalanságtól, akkor még ki is röhögött, hogy ne legyek nevetséges, ez csak biológia (biológus egyébként). A szülés meg nem egy szép élmény, de túl lehet élni. Ha most meggyőzöm arról, hogy nincs igaza, akkor másképp tekint a saját szüléseire, és rájön, hogy az inkább volt erőszak, mint szülés, már, ha meg lehet egyáltalán győzni ilyesmiről. Ha nem mondom el azokat a dolgokat, amiket én olvastam és tudok, akkor meg egy fura elvont ember leszek a szemében. Mit tegyek?
2014. nov. 19. 10:10
1 2
 11/17 violent02 ***** válasza:
Maga a vajúdás, szülés nem igazán a legszebb része az egésznek, kinek jó a fájdalom, nyugtalanság, meg stb..ez az a rész amin túl kell esni hogy végre kezünkben legyen a babuci. Én nem terveztem semmit előre, csak mindenképp kórházban szüljek. Igazából a körülmények alapból jobbak mint 20-30 éve, és bármit mond az anyósod csak hallgasd meg és legyen úgy ahogy te szeretnéd. Nekem annyit mondott szülés előtt pár nappal hogy nagyon sok halva született baba van, készüljek fel erre, rohadtul fog fájni,egyedül fogok vele "küszködni" mert a fia olyan mint az ő férje,nem fog segíteni, 10 év múlva azt fogom kívánni bár csak meg se szültem volna..na tömören ennyi, és miután gondolatban ezek után pofán vágtam megfogadtam hogy az ő elcseszett világképe az övé, külön emberek vagyunk ne az anyós diktáljon (: Ha van veled valaki aki fogja közben a kezed, ha egészséges a kicsi akkor már semmi nem fog számítani..se a kórház, se az anyós
2014. nov. 19. 12:35
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem térjünk vissza rá ha megszültél. akarhatsz te bármit, ha nem úgy alakul. Sajnos alapvetően nem a mi akaratunktól függ hogy alakul a szülés. Egy háborítatlanul induló szülés is végződhet akár császárral. Ráadásul rájössz majd, hogy az a pár óra nem a világ, és nem azon múlik a további életed hogy az hogy zajlik. Jó lenne nem rágörcsölni erre a háborítatlan szülés témára, mert nálunk nem így működik, (még ha most meg is ígérik)és ha ezen agyalsz az sem jó a szüléskor. A lényeg hogy a gyereked egészséges legyen. És amíg egy szülést át nem éltél, tényleg nevetséges az észt osztani. Mondom ezt úgy hogy hogy az első gyerek előtt ugyanígy voltam, mint te, de utána átértékelődtek a dolgok.
2014. nov. 19. 12:41
 13/17 A kérdező kommentje:

"És amíg egy szülést át nem éltél, tényleg nevetséges az észt osztani."

Akkor is nevetséges, ha nem olvasol rendesen: már szültem. Tudom, miről beszélek.

2014. nov. 19. 12:52
 14/17 anonim ***** válasza:

Ezt a kérdést én írtam ki:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

Meglepett, sőt, megdöbbentett, hogy nők is mennyire "nem veszik a lapot" ilyen téren. Én ugyan még nem szültem, "csak" vetéltem, de elég konkrét elképzelés van a fejemben, hogy hogy kéne a várandós nőkkel bánni.

Anyósod és az idősebb korosztály előtt le a kalappal, anyukám is mesélt sokat, hogyan kellett szülni, volt, akit le is kötöztek, szerintem borzasztó.

Rossz lehet nekik talán hallani, hogy lehet másképpen, szebben, jobban, mikor ők azt végigcsinálták. És én ezért tisztelem is őket.

De én is azt a helyet, megoldást keresem, ami a legmegnyugtatóbb nekem, a gyereknek és ahol a férjem is velem lehet.

Ezt nem adom fel. Te is nyugodtan keress, amíg meg nem találod, ami neked kell. Anyóst meg próbáld valahogy terelni a témától.

Szurkolok.

2014. nov. 19. 14:00
 15/17 anonim ***** válasza:

Szereld le azzal, hogy ha mégse megy a Te elképzelésed szerint, akkor az orvos úgyis közbelép.

Nem az erdőben akarsz szülni, csak szeretnéd jól megélni a dolgot.

2014. nov. 19. 16:59
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen, valahol ironikus a világ, hogy aki így akar szülni, mint mi, az "alternatív" megoldást kell keressen. Nevetséges. Alternatív, amikor semmi extrát nem akar az ember, csak hogy hagyják békén, amíg veszély nincs, ne avatkozzanak bele. Hát igen. Azért még most sincs olyan hú, de elfogadó, nyílt világ, bár tény, hogy sokat javult a helyzet a régihez képest.
2014. nov. 19. 17:06
 17/17 Julie S ***** válasza:
Keruld a temat. Vagy mondd meg neki, hogy mivel van valasztasod, igy szeretnel is elni a lehetoseggel. Nem kell tovabb magyarazni, ha nem nyitott ra.
2014. nov. 19. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!