Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Háborítatlan szülést szeretnék...

Háborítatlan szülést szeretnék, anyósom szerint ez hülyeség?

Figyelt kérdés
2 gyereket szült elég durva körülmények között a rendszerváltás előtt, ugye. A folyosón, hidegben vajúdott, majd ott pusztult, de megcsinálta. Én meg most jövök a nyugalom, félhomály, minimál beavatkozás, stb. elképzeléseimmel és amikor kifejtettem neki, hogy a szülés szépsége, a tágulás sebessége, stb. függ a lelkiállapottól, nyugalomtól, zavartalanságtól, akkor még ki is röhögött, hogy ne legyek nevetséges, ez csak biológia (biológus egyébként). A szülés meg nem egy szép élmény, de túl lehet élni. Ha most meggyőzöm arról, hogy nincs igaza, akkor másképp tekint a saját szüléseire, és rájön, hogy az inkább volt erőszak, mint szülés, már, ha meg lehet egyáltalán győzni ilyesmiről. Ha nem mondom el azokat a dolgokat, amiket én olvastam és tudok, akkor meg egy fura elvont ember leszek a szemében. Mit tegyek?
2014. nov. 19. 10:10
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne ellenkezz vele, hallgasd meg, mit mond, és keresd a háborítatlan szülésre a lehetőséget. De ne akard meggyőzni az igazadról.
2014. nov. 19. 10:13
 2/17 A kérdező kommentje:
Tehát kerüljem a témát...
2014. nov. 19. 10:15
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell meggyőzni arról, hogy nincs igaza! Te másképp gondolod és kész. Keresd az útját, hogy hogy lehetne a TE szülésed leginkább olyan, mint amilyennek elképzeled. Ez a fontos, nem a véleményegyezés. Akár kerüld is a témát.
2014. nov. 19. 10:20
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne beszélgess vele erről, a te szülésed amúgy se tartozik rá.
2014. nov. 19. 10:24
 5/17 A kérdező kommentje:
A meggyőzés azért merült fel, mert ő benne megvan a lendület, hogy meg akarjon győzni engem a saját igazáról. Szerinte (és azt hiszem, itt van egy kis fogalomzavar is) a háborítatlanság egyenlő a baba veszélyeztetésével (még az otthonszülést is felhozta, pedig otthonszülésről nem volt szó), ezért úgy gondolom, a kórházi szülésvezetésen kívül más formát nem ismer, és ezért ítélkezik. Jóban vagyunk amúgy, bírom őt, nagyon rendes. De ebben valahogy nagyon más irányba nézünk.
2014. nov. 19. 10:24
 6/17 anonim ***** válasza:
84%

szerintem túl dramatizálod, a szülést is, meg az anyósod hozzáállását is, semmi köze hozzá hogyan szeretnél szülni, az enyém is locsogott-fecsegett hasztalan, mert nekem is megvolt a saját képem a szülésemről.

aztán mikor odakerültem, kb. 5 perc alatt rombolódott le minden amit elképzeltem, a háborítatlansági vágyam, kádban szülésre a remény, és örültem hogy ott vannak velem és mondják mit csináljak, és segítenek.

aztán a vége császár lett, nem fért át a baba a medencén, sok hűhő semmiért.

mellesleg az egész teljesen jelentéktelennek tűnik így 4 hónap távlatából, maga az a 4-6 óra, ami a szülés volt, megszépítette az idő, szívesen gondolok rá, és a következőre pedig úgy, hogy teljesen mindegy milyen lesz, mert rá két órával már nem az fog érdekelni.

2014. nov. 19. 10:30
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is gratulálok a babához:)

Miért akarod mindenáron meggyőzni az anyósod? Neki lehetősége sem volt arra, amire neked van. Én inkább lennék fura elvont az anyósom szemében, minthogy az igazamat bizonygassam. Gondolj bele, hogy te most megszülöd a gyermeked a kívánt körülmények között, és 20-30 év múlva a menyed, vagy a lányod közli veled, hogy még egy ennél is sokkal kíméletesebb módszerre jöttek rá, ami sokkal jobb a babának és az anyának is. Mit tudnál ezzel kezdeni, mikor neked még lehetőséged sem lett volna erre? Úgysem szólhat bele, hogy te hogyan szülsz, nem kell előre meggyőzni. Ha rákérdez, hogy miért akarsz úgy szülni, ahogy, akkor elmesélheted neki, hogy mikről olvastál, de egyébként miért akarod győzködni?

2014. nov. 19. 10:31
 8/17 A kérdező kommentje:
Eddig három orvossal beszélgettem a témáról, és mivel megyek utána a dolgoknak, természetesen megkérdezte, hogy milyen eredménnyel. Ő vigyázott a nagyra, míg én bementem. Ezért ő kérdezett rá, hogy minek megyek ennyi helyre, és ő kérdezett arra is rá, miért fontos ez nekem, miről szól, aztán ő fejtette ki a véleményét, és röhögött ki, nem én hozom fel neki a témát. Nem akarok én ráerőltetni semmit, de ha véleményt nyilvánít, akkor csak válaszolhatok rá, nem? De akkor ezek szerint majd csak annyit mondok, hogy "aha", és megkérdezem, mit főz másnap.
2014. nov. 19. 10:38
 9/17 A kérdező kommentje:

"mellesleg az egész teljesen jelentéktelennek tűnik így 4 hónap távlatából"

Szerencsés vagy. Az első szülésem emléke örök trauma marad nekem. Ezért nem mindegy, hol, kivel, hogyan születik a második.

2014. nov. 19. 10:40
 10/17 anonim ***** válasza:
igen, annak tűnik, pedig nekem se volt egy leányálom, mellgyulladás, láz, stb 10 napot kellett bent töltenem, még is ahogy mondom, ma már szívesen gondolok rá, furcsa kellemetlen egy 10 nap volt, de ettől még szép.
2014. nov. 19. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!