Háborítatlan szülést szeretnék, anyósom szerint ez hülyeség?
szerintem túl dramatizálod, a szülést is, meg az anyósod hozzáállását is, semmi köze hozzá hogyan szeretnél szülni, az enyém is locsogott-fecsegett hasztalan, mert nekem is megvolt a saját képem a szülésemről.
aztán mikor odakerültem, kb. 5 perc alatt rombolódott le minden amit elképzeltem, a háborítatlansági vágyam, kádban szülésre a remény, és örültem hogy ott vannak velem és mondják mit csináljak, és segítenek.
aztán a vége császár lett, nem fért át a baba a medencén, sok hűhő semmiért.
mellesleg az egész teljesen jelentéktelennek tűnik így 4 hónap távlatából, maga az a 4-6 óra, ami a szülés volt, megszépítette az idő, szívesen gondolok rá, és a következőre pedig úgy, hogy teljesen mindegy milyen lesz, mert rá két órával már nem az fog érdekelni.
Szia!
Először is gratulálok a babához:)
Miért akarod mindenáron meggyőzni az anyósod? Neki lehetősége sem volt arra, amire neked van. Én inkább lennék fura elvont az anyósom szemében, minthogy az igazamat bizonygassam. Gondolj bele, hogy te most megszülöd a gyermeked a kívánt körülmények között, és 20-30 év múlva a menyed, vagy a lányod közli veled, hogy még egy ennél is sokkal kíméletesebb módszerre jöttek rá, ami sokkal jobb a babának és az anyának is. Mit tudnál ezzel kezdeni, mikor neked még lehetőséged sem lett volna erre? Úgysem szólhat bele, hogy te hogyan szülsz, nem kell előre meggyőzni. Ha rákérdez, hogy miért akarsz úgy szülni, ahogy, akkor elmesélheted neki, hogy mikről olvastál, de egyébként miért akarod győzködni?
"mellesleg az egész teljesen jelentéktelennek tűnik így 4 hónap távlatából"
Szerencsés vagy. Az első szülésem emléke örök trauma marad nekem. Ezért nem mindegy, hol, kivel, hogyan születik a második.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!