A szülők miért nem félnek, hogy ez a ma divatos túlzott liberalizmus (ami valóban egy darabig kényelmes) előbb-utóbb visszaüt?
Annyira agresszívak, erőszakosak, neveletlenek már a kisgyerekek is (hát még a nagyobbak), hogy az visszataszító.
Könyvtárban sikítva rohangáló 5-6 évesek mellett anyuka dumcsizik, a játszón a kisovis azzal játszik, hogy mindenkit agyonlő, a másik fiúcska minden kisebbhez odamegy és fellöki, a buszon az idős nénit odébbtaszította egy kislány, hogy neki jusson hely, a téren a frissen ültetett virágot tépkedi a 1,5-2 éves totyogó, a testvére a padokat rugdalta - és a lényeg: egyetlen eset volt, amikor a szülő egy halvány "ne csináld már"-t mondott, semmi eredménnyel.
Azért írtam, hogy túlzott liberalizmus.
Én sem szólok mindenért fölöslegesen, de lépten-nyomon ilyenekbe botlunk, és ez nálam bőven nem fér bele.
olvasd el kérlek,hogy mi a különbség a valódi liberális nevelés és aközött,amit te annak hívsz...:
Nekem is van olyan ismerősöm, aki nem szól rá sokszor a gyerekre, mert nem lehet neki egész nap nemet mondani. Vagy tényleg így gondolja, vagy ráunt a dologra. De ha otthon megengedi neki, hogy rámásszon az asztalra, hogyan fogja elmagyarázni, hogy másnál nem szabad?
Én is hagyom a fiamat felfedezni, de nem okozhat kárt, és tanulja meg, hogyan kell viselkedni. Nem attól lesz sikeres ember, hogy mindent szabad.
Én egyébként úgy érzem, hogy sok embernél valamilyen szinten társadalmi nyomás az, hogy legyen gyereke, meg több gyereke legyen, közben nem tűnik úgy, mintha annyira akarná vagy törődne velük. Nekem egy fiam van, valószínűleg nem is lesz több, mert úgy érzem, annyira vagyok képes, hogy rá odafigyeljek és normálisan neveljem. Nem kellene eljutni arra a szintre, amikor a szülők már nem törődnek azzal, hogy mit csinál a gyerek, mert megunták a nevelést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!